Spring naar bijdragen

schoenenreus

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    1282
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    10

Berichten geplaatst door schoenenreus

  1. 13 uur geleden zei kiepenboer:

    Dit is ook in de meeste sectoren zo, alleen cao beroeps goederen vervoer kent dat nog niet.

    Tja ik val ook buiten de boot met mun anderhalve km van huis tot werk🤥

     

     

    Zelfs die bij ons zo dicht bij wonen krijgen onkostenvergoeding ook al komen ze te voet of op de fiets.

    • Like 1
  2. 14 uur geleden zei roadtrain:

    Dat rijbewijs ben je na 12 jaar cel toch wel kwijt. (Of krijg je als je in de gevangenis zit de gelegenheid om dat te regelen? Incl code 95)……

     

     

    Je behoud je rijbewijs ten alle tijden wel of geen code 95. Overigens sluit ik het ook niet uit dat je dat in de gevangenis gewoon kan halen, zeker het theorie gedeelte. 

  3. 25 minuten geleden zei andremast:

    Tot er toevallig wel iemand mee gaat rijden,en zijn eigen kaart erin doet en de jouwe op het dashboard legt.

    Heeft hij toch wat uit te leggen bij een controle.

     

     

    Was geen enkele mogelijkheid in die periode dat er iemand anders met die auto zou rijden. Er was dus geen enkel risico. Auto stond altijd thuis met de sleutels op zak, reservesleutels lagen 600 km ver weg en dan erbij hadden we 5 auto's en 5 chauffeurs dus er kon ook niemand anders mee rijden.

  4. 7 uur geleden zei lientje:



    Ja er lopen nog veel mensen om het computer systeem te helpen, maar ik ga er vanuit dat als die pallet eenmaal op weg is naar de stellig, dat de winst gemaakt wordt. Het zal niet voor niets zijn dat alles en iedereen lijkt over gaan naar automatisering. Wat dat betreft kunnen we nog heel wat wachturen op gaan schrijven.🙄

     

     

     

     

     

    Zo'n magazijn is in de regel niet goedkoper want kost een mega inevestering maar zolang het werkt bespaar je er wel enorm veel personeelskosten mee uit. Het is daarom ook niet dat zo'n magazijn goedkoper is maar ze willen gewoon geen personeel met alle mogelijke risico's van ziekte en van alles en nog wat.

    • Like 1
  5. 8 minuten geleden zei Eeweep:

    En een persoon kan nooit zien wat een computer wel kan. En die computer reageert dan nog sneller ook, zeker als die bijvoorbeeld het remsignaal van zijn voorganger en de voorganger daarvan ontvangt. En dan niet alleen het remlichtje, maar ook snelheid van het gaan remmen en de remkracht. En dat is maar één voorbeeld.

     

     

    Allen die computer heeft dan niet gezien dat het bijvoorbeeld glad is en grijpt dus op volle kracht in terwijl halve kracht al te veel is om maar wat te noemen.

    • Like 2
  6. 5 minuten geleden zei Eeweep:

    Ga er maar van uit dat over 25 jaar het merendeel van het langeafstandsvervoer zelfrijdend is. Nu al ziet een wagen meer dan een chaufeur met slechts twee ogen kan zien. Het punt is natuurlijjk voldoende data vergaren om alle gevaarlijke situaties te kunnen inschatten en/of voorkomen. Het is niet voor niets dat in instructieboekjes zowat de eerste zin bij elk snufje iets is als: de chauffeur blijft altijd verantwoordelijk. Zelf rijden kunnen de systemen qua hardware wel al vaak, maar ze zijn nog niet slim genoeg, om veilig te rijden heeft een vrachtwagen nog altijd een chauffeur nodig, en die moet zich dat realiseren.

     

     

    Een computer kan nooit inschatten wat een persoon wel kan. 

  7. 12 minuten geleden zei Murphy:

    En dat kan nu net "een dingetje" zijn.

     

    Door al die nuttige en onnuttige ditjes en datjes op de wagen krijg je het dat de chauffeur minder gaat nadenken, want de auto doet dat toch?

    De jongens die met bladveren wagens reden waren ook voorzichtiger toen de luchtvering zijn intrede deed. Gewoon omdat de bladveren jongens de wagen beter voelden hellen in de bochten.

    Zelfde dat de nieuwere generatie geen flauw idee heeft van het koppelen, want ze hebben al gelest met (semi) automaten.....

    Ik ben geen tegenstander van nieuwe zaken, maar we moeten er wel voor zorgen dat je als chauffeur zelf nog kan nadenken....

     

     

     

    Ik zeg het niet graag maar je hebt 200% gelijk in deze. Al die snufjes, automaat, navigatie en noem maar op zorgen allen maar voor minder oplettendheid en dus voor meer ongelukken. 

    • Thanks 1
  8. 52 minuten geleden zei roadtrain:

     

    Jammer van dat “platkop” maar kan iedereen overkomen en uiteindelijk moet je dus op alles voorbereid zijn wat voor systeem er ook voor je rijd. 
     

    99,9 % zit je gewoon fout (met wellicht alle trieste gevolgen daar van) 

    In een enkel geval, en dat moet je dan wel hard kunnen maken, dat bv iemand onnodig remt kom je er mee weg. 
     

    beetje cru om te zeggen maar wat er achter mij gebeurt vind ik niet zo interessant (die moeten idd goed/beter opletten.
    Wat er voor mij gebeurt wel………

     

     

    Hoe kortzichtig wil je zijn....het woord platkop probeer je nu te veroordelen maar het interesseert je eigenlijk gewoon geen ene klote als die zich achterop jou dood zou rijden. Al die zogenaamde veiligheidssystemen dragen echt niet bij aan de verkeersveiligheid in tegendeel zelfs ik denk dat het grootste aantal ongelukken van de laatste 5 jaar te wijten zijn aan de zogenaamde veiligheidssnufjes. Het gaat niet om de snelheid of tijdswinst maar een sensor, camera of een computerprogramma kan simpelweg gewoon niet registreren wat een menselijk oog kan registreren. 

     

     

    • Thanks 2
  9. 54 minuten geleden zei steenhaas1:

    Dat is ook zo, maar in de media lees je over "schone dus zuinige motoren" wat dus eigenlijk onder fakenews valt.

    En er is zelfs al een elektrische truck besteld, dat is een echte schone motor en de bedoeling is dat die deels opgeladen wordt door zonnepanelen. De rest komt uit het stopcontact wat waarschijnlijk gevoed wordt door de biomassa centrale Lage Weide, wat als schoon te boek staat maar gewoon veel CO2 uitstoot.
    Biomassa is ook gewoon een niet zo compacte energiebron als de fossiele variant, als je lang genoeg wacht wordt het ook een fossiele variant. 

     

     

    Jaren terug een gesprek gehad met een toenmalig monteur van de Daf nadat er verschillende auto's problemen hadden met de adblue. Hij vertelde dat een euro5 auto in de stad schadelijker was als een euro3 simpelweg omdat het allemaal korte afstanden zijn en de gewenste tempraturen niet gehaald worden waardoor het sysyteem niet of nauwelijks werkt. 

    • Like 2
  10. 33 minuten geleden zei jean3:

    sleutelen misschien wel, maar iets repareren aan een moderne auto, volgens de garagehouder niet en die heeft het meegekregen  uit de praktijk van andere collega garagehouder(s)

    uitzonderingen zijn er altijd wel.

     

     

    Toch niet zo heel raar of wel? Waarom gaat ons oude materiaal allemaal naar het oostblok of 3e wereld? Niet omdat het allemaal zo modern en goed voor het millieu is maar simpelweg vanwege het feit dat dat allemaal nog met een hamer en een schroevendraaier te maken is.

    • Thanks 1
  11. 3 uur geleden zei jean3:

    en totaal niet weten hoe ze aan een aito moeten sleutelen door oa. miscommunicatie.

     

    ik was gisteren in de/een garage In Bergeijk om te informeren voor de drukgroep/koppeling te vervangen van de Suzuki Grand Vitara.

    de eigenaar was alleen aan het repareren,ik vroeg is de rest nog met vakantie? nee zegt hij ,ik heb geen personeel meer omdat er geen goede monteurs meer te vinden zijn ,en ik ze de meerprijs die bv. ASML bied (150 euro per week/13e maand en winstuitkering) niet kan en wil betalen,ik zou dan onderhand €100  per uur moeten berekenen naar de klanten en die gaan dat niet betalen,dit probleem speelt bij veel garages in de buurt hier en elders hoor ik wel.(ik heb/had diverse garages gebeld voor reparatie en prijsopgaaf) en overal we hebben personeels te weinig en zitten de komende weken daardoor vol met reparaties die wat langer duren daardoor.

    ook kreeg ik mee dat er bij diverse garage's buitenlands personeel ingezet word die zeggen 1e monteur te zijn ofzo maar nog geen rem blokken en schijven kunnen wisselen omdat ze door miscommunicatie en onkunde,NL taal (niet kunnen) lezen,   het verschil tussen links en rechts niet weten.

    die kant gaat het op in NL

     

     

    Ik denk dat de meeste van die jongens beter kunnen sleutelen dan de gemiddelde nederlander. 

    • Like 1
  12. 20 uur geleden zei RobNiat:

    Deense chauffeur wilde inhalen op een stukje Bundesstrasse. 
     

    De vier Nederlandse toppers reden kundig het gat dicht. Lieten de man er beslist niet tussen. Uiteindelijk heeft hij de voorste gesneden, bewust of onbewust. 
     

    Afijn, tweemaal (charters van) NVO en tweemaal De Ridder op elkaar. Knap gedaan…

     

    Als je gesneden wordt is het toch wel knap dat je je complete rechter zijkant van de cabine mist.....

     

    20 uur geleden zei HendrikJansen:


    Het verhaal hier achter is dat ze geen van allen het bootje hebben gehaald😜

     

    Maar 3 van de 4 hebben toch echt niet op zitten letten. Afstand, afstand. En op letten.

     

     

    Hebben wat mij betreft alle 4 niet op zitten letten.

  13. 34 minuten geleden zei kiepenboer:

    Zal wel mee vallen, jongeren staan tegenwoordig niet meer in de rij voor het mooiste beroep ter wereld😎

     

     

    Het was ooit misschien het mooiste beroep van de wereld maar dat is alweer een poosje geleden.

     

     

    2 minuten geleden zei sprinter 516:

    Dus moeten we blijkbaar maar accepteren dat hier steeds meer mensen komen rijden dia de taal niet machtig zijn, en totaal geen braad gegeten hebben van de Europese verkeersregels (omdat ze zo lekker goedkoop zijn).

    Zorgen dat de sector weer aantrekkelijk wordt (met bijbehorende betalingen) is blijkbaar te duur.........

     

     

    Het intresseert mij echt helemaal niks meer, ik lach me eigen de hele dag krom met al die talentjes die de meeste gekke capriolen uithalen. Ik ben blij dat ik vast werk heb en niks meer te zoeken heb op de grote baan. Ik heb echt nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing 2,5 jaar geleden. Ik werk 45/50 uur in de week en houd in verhouding nog meer over dan toen ik internationaal reed. 

    • Like 2
  14. 9 minuten geleden zei edje:

    Die Scania heeft in totaal één dag op de ecostand gestaan, nooit meer. Voordat je dan aan een afdaling begint sta je bijna stil, (bij wijze van spreken) zo vroeg gooit hij hem in zijn neutraal. Niet alleen dat maar als hij "ziet" dat de weg een heel klein beetje zakt (ook voor het op het oog vlakke weg) gooit hij hem gelijk in zijn neutraal met als gevolg dat degene die achter mij rijd op den duur aardig gefrustreerd is.

    Het zuinig rijden snap ik, daar kun je als chauffeur aardig wat mee bereiken in de kosten maar je moet ook wel aan de veiligheid denken.

     

     

     

    Juist door al deze achterlijke systemen in combinatie met de automaat en nog een aantal veiligheidssnufjes gebeuren er in mijn ogen juist steeds meer en steeds grotere en dodelijkere ongelukken. Waarom zou je als chauffeur nog naar buiten kijken? Het wordt tijd dat de vrachtwagen weer zo te besturen wordt dat je geen tijd hebt om met andere dingen bezig te zijn maar je concentratie er vanaf de eerste seconde bij moet houden.

    • Like 3
    • Thanks 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden