Spring naar bijdragen

joebarteam

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    16
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door joebarteam geplaatst

  1. Wat ik echt asociaal vind, is wanneer je naar iemand seint dat hij weer naar rechts kan en hij daar op reageert door na het seinen direct naar rechts te gaan, maar te beroerd is om je daarvoor te bedanken. Dan ben je, in mijn ogen gewoon een eikel. Het komt natuurlijk ook voor, dat iemand niet ziet dat je seint. je kan tijdens het inhalen niet constant in je rechterspiegel blijven turen. Af en toe moet je ook voor je kijken.
  2. Ik sein bijna altijd wanneer de truck die mij inhaalt op een gepaste afstand is, zodat deze weet dat hij weer veilig terug naar rechts kan. Het valt op dat steeds minder collega's hiervoor bedanken, middels de bekende knipperlichten. Ook andersom, wanneer ik iemand inhaal, krijg ik steeds minder vaak het sein dat ik weer terug naar rechts kan, terwijl ik niet al na 10 meter na het inhalen weer naar rechts ga. Ligt het aan mij, of wordt er de laatste jaren steeds minder geseind en bedankt, bij inhalen?
  3. klopt helemaal. En ik kan weer van m'n gas af om opnieuw ruimte te creëren, tot de volgende inhalende prutser z'n wagen er weer ingooit. En bedankt...
  4. Het probleem zijn ook niet de OEM-chauffeurs. Ook zij willen, net als de westerse chauffeurs gewoon een boterham verdienen. Het probleem zijn de werkgevers en opdrachtgevers. Dus ook de westerse bedrijven die met een postbusadres in een OEM land werken om goedkoper te kunnen rijden. Wanneer dit Duitse idee zou kunnen worden ingevoerd en meerdere landen dit voorbeeld volgen, zullen de momenteel ongelijke transportkosten gedeeltelijk rechtgetrokken worden. Opdrachtgevers zullen misschien weer eerder voor een West-Europese transporteur kiezen, omdat de prijzen een stuk dichter bij elkaar komen liggen. En natuurlijk snap ik opdrachtgevers dat ze vaak kiezen voor goedkoop transport. Als je het zelf moet betalen en je kan geld besparen met transportkosten, kijk je er wss toch anders tegen aan. Maar ik ben geen opdrachtgever, maar chauffeur. En ik kijk dus naar mijn eigen situatie en ik denk dat mijn situatie beter kan worden met deze Duitse maatregel.
  5. Irritant is, wanneer je bij een inhaalverbod een paar wagenlengtes afstand houdt naar je voorganger en dan ingehaald wordt door een collegatrucker, die hem in het door jou gemaakte gat kwakt. Daar dan blijft hangen en jij weer van je gas af kan om een nieuw gat te creëren. Haal me dan niet in, of haal meteen de hele rij in
  6. Eindelijk een land dat de oneerlijke concurrentie in Europa wil aanpakken. Of het door Brussel wordt teruggefloten of niet, ze proberen het probleem aan te pakken. Deze chauffeurs werken dus voor 2 tot 4 euro per uur..... En nadat ze de West-Europese chauffeur buiten spel hebben gezet met prijzen waar wij niet voor kunnen rijden, beginnen ze te piepen dat het nu voor hun te duur wordt. Misschien weten ze nu hoe de gemiddelde West-Europese transporteur zich voelt. Dat deze regel maar snel wordt ingevoerd en dat de overige West-Europese landen maar snel mogen volgen
  7. Bij J&M heb ik nog niet gesolliciteerd, dat zal ik nog gaan doen. Ik ben 40 jaar jong en het salaris is op dit moment niet zo belangrijk. Eerst mezelf bewijzen bij een werkgever. Liever C1 krijgen en werken dan D5 vragen en thuis zitten.... Bij de Bruijn ben ik afgewezen Op de meeste chauffeursvacatures wordt door veel chauffeurs gereageerd en zoals ik al eerder schreef, hebben blijkbaar ervaren chauffeurs de voorkeur. We blijven gewoon doorgaan met zoeken, maar alle hulp via het forum blijft welkom.
  8. Goedendag, Ik ben op zoek naar een bedrijf die het aandurft om een chauffeur aan te nemen, met nog niet zo veel ervaring op een vrachtwagen. Ik heb 10 jaar een bedrijf gehad in (internationaal)sneltransport en sinds juni 2012 ben ik vrachtwagenchauffeur met rijbewijs CE en code95. Ervaring in het transport heb ik dus wel. De bedrijven die chauffeurs zoeken en ik tot nu toe benaderd heb, hebben keuze genoeg en kiezen dan voor een ervaren chauffeur. Ook al heb ik aantoonbaar 19 schadevrije jaren achter mijn naam. Ik heb tot nu toe verschillend soort werk gedaan, op verschillende type wagens, zoals o.a. koel/vries, distributie, stukgoed, enz. Als iemand op het forum mij verder kan helpen, laat dan maar iets weten. Mijn voorkeur gaat uit naar meerdaagse ritten, maar ik begrijp dat dat met mijn ervaring niet mee zal vallen. Ik sta overal voor open.
  9. Nee hoor, belasting ontduiken mag niet van de overheid Als de overheid het autorijden onbetaalbaar maakt, maak ik gebruik van de mazen in de wet...... de prijs voor een liter sap is tegenwoordig 1.87 euro Ik ben maar een arme chauffeur.....
  10. ik heb momenteel dus 1 opdrachtgever en voor de andere 2 opdrachtgevers heb ik een jaar de tijd. Heb een andere vriend met een eigen zaak, dus kan wel regelen dat ik een opdracht krijg van hem. Als ik mebij de KvK inschrijf als chauffeur/koerier, kan ik dus ook vervoer voor derden uitvoeren (max. 500kg) Ik heb 8 jaar een koeriersbedrijf gehad, dus ik ken nog wel mensen in dat wereldje (is dus wel ergens een derde opdrachtgever te regelen) Omdat ik fulltime in loondienst blijf werken, hoef ik niet mijn boterham te verdienen als ondernemer. Het gaat er mij om dat ik er auto van kan rijden (grijs kenteken, ouder dan 15 jaar, en kosten kan aftrekken vd belasting (gsm, computer, enz.)
  11. goed nieuws (voor mij), ik heb vandaag een baan aangeboden gekregen. de ene week in het magazijn en de volgende week op de wagen. mag dus een slotje op.
  12. Goededag, Sinds kort heb ik mijn C-rijbewijs, code 95 en een chauffeurspas Nu ben ik op zoek naar chauffeurswerk in de regio van Tilburg (heb eigen vervoer, dus afstand is geen bezwaar) Wel ben ik er achter gekomen dat het voor een beginnend vrachtwagenchauffeur momenteel moeilijk is om werk te vinden. Ik ga zeer binnenkort beginnen met CE, maar daar heb ik nu nog niets aan..... Ik heb een ruime ervaring in het transport (heb 8 jaar een koeriersbedrijf gehad) dus weet wel wat er van me verwacht wordt als chauffeur. Als iemand hier op het forum mij hiermee kan helpen, zou ik dat erg op prijs stellen.
  13. het is, voor mij, ongeloofelijk wat de mensen voor kudde dieren zijn.... een paar jaar geleden kwam Pim Fortuyn en heel veel mensen vonden hem geweldig, omdat hij de 1e politicus was die dingen riep die de gewone man in de straat al jaren riep, maar de toenmalige partijen riepen dat het extreem rechtse ideeen waren. Na de val van het kabinet, liepen veel van deze zelfde mensen direct over naar extreem links (namelijk de SP) daarna weer hetzelfde verhaal: zeer veel stemmen voor Wilders en na de val van het kabinet is diezelfde SP weer populair..... Dus veel stemvee rent van extreem recht naar extreem links. Hebben deze mensen dan echt niet in de gaten dat de SP eigenlijk de voormalige communistische partij is? Deze partij is gevaarlijker dan Wilders (of net zo gevaarlijk) Ik begrijp hier dus niets van......
  14. Dank jullie voor jullie info zover. weet er iemand wie er aansprakelijk is bij schade aan de lading?
  15. hallo iedereen op het forum. ik heb sinds kort mijn C-rijbewijs en code 95 ga binnenkort lessen voor rijbewijs CE bij een vriend van me maken ze gebruik van zzp-ers als chauffeurs. (het betreft eigen vervoer, dus je hebt als chauffeur geen eurovergunning nodig en mag je jezelf gewoon verhuren als chauffeur, volgens het rdw) ik wil me inschrijven bij de KvK en parttime voor hun gaan rijden (de meeste uren zal ik maken in loondienst van een ander bedrijf) heb ik, behalve een aansprakelijkheidsverzekering, nog meer verzekeringen nodig (bv transportverz. of ongevallenverz.) zijn er nog meer dingen waar ik rekening mee moet houden?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden