Spring naar bijdragen

albertvv

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    1384
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    23

Berichten geplaatst door albertvv

  1. 1 uur geleden zei kiepenboer:

    Ander voorbeeld dan>  Het komt voor dat een chauffeur s,morgens zijn pas in de tacho stopt na zeg maar 12 uur rust en dan een rondje over de werf rijdt
    ( 1 minuut ) en dan naar de koffie gaat.
    Na 15 minuten vertrekt hij en dan hoeft hij na 4,5 uur rijden maar een half uurtje rust te maken.
    <knip>

     

    D'r zijn er inderdaad legio die op die manier te werk gaan. Maar ik heb ook al begrepen dat dit lang niet meer altijd door de instantie geaccepteerd wordt en dat het dan gewoon gerekend word als te kort rustpauze genomen.

    • Like 1
  2. 1 uur geleden zei Pierre:

     

    Maar het idee wat jij hebt om achteraf controle op het bedrijf te doen bestaat volgens mij gewoon: iedere vervoerder krijgt wel eens bedrijfscontrole van de IL&T. Daar word dan ook achteraf gekeken of de zaken wel of niet kloppen. 

    Bedrijfscontrole bestaat inderdaad al, elke 2 jaar als ik me niet vergis. En daarom dat ik dus opperde om die controle op de 45 uur via het bedrijf te doen. Schroef die frequentie van 2 jaar op naar 1x per kwartaal en doe het minder (of laat achterwege) als blijkt dat het bedrijf zich aan de regels houd of bijvoorbeeld enkel van maandag tot vrijdag werkt.

  3. 19 uur geleden zei europeaan:

    Hoe ga je dat doen met een chauffeur die de vrouw van een gendarme versiert heeft en de 45 uur rust bij haar doorbrengt,terwijl haar man in de struiken ligt om chauffeurs op heterdaad te betrappen ?:D :D

    Dat moet je lekker met haar in een hotelletje doen. Dan hoef je ook niet poedelnaakt uit het raam te springen en over straat te vluchten als die gendarme onverhoopt eerder thuis komt omdat jij als chauffeur niet langs die struiken reed. :p

    • Like 1
    • Haha 1
  4. 19 uur geleden zei Pierre:

     

    Ik denk dat je mij verkeerd begrijpt. Ik geloof best dat jij de ins -en outs rondom ERRU-register hebt gelezen.

     

    Maar alvorens een bedrijf controle krijgt zullen er eerst een hoop chauffeurs dik over de schreef gegaan moeten zijn l 

    Volgens mij praten we inderdaad deels langs elkaar heen. Op basis van ERRU punten zullen er eerst een fiks aantal de fout in moeten gaan (en daarmee staande gehouden) alvorens er een controle op het bedrijf plaats vind dat klopt.

    DE methode die ik aangaf kan al vanaf het moment dat je als transportbedrijf begint, eventueel de frequentie van administratieve controle aanpassen naar gelang de noodzaak.

  5. 21 uur geleden zei Pierre:

     

    Ook dat was er al, nog vóór de invoering van de Smart tacho-2 er was- middels het Mobility Package, namelijk het ERRU-register.

    Het bedrijf word afgerekend op (de grovere) overtredingen, niet alleen de chauffeur.

     

    Verdiep je eerst even goed in de materie rondom het ERRU-register alvorens ik hier weer een ellenlange uitleg van zaken moet gaan geven. 

    Het ERRU-register is mij bekend dus je mag je de uitleg besparen.

    Ik heb net wel even snel de puntenlijst geraadpleegd maar wekelijkse rust genoten in de cabine staat niet specifiek vermeld, het kan natuurlijk zijn dat die wordt aangevinkt onder het kopje "geen wekelijkse rust gemaakt".

     

    Desalniettemin, voordat ze je daarvoor punten kunnen geven zul je op heterdaad betrapt moeten worden, dat weet jij ook.

    De methode die ik aangaf kan het ook achteraf vastgesteld worden. Dat is een administratieve rompslomp maar een bedrijf die zijn zaakjes op orde heeft heeft die gegevens (dus ook incl hotelbonnen enzovoort) present.

  6. 22 uur geleden zei Pierre:

     

     

    Iedereen vind deze maatregel kolder, ik ook. Echter heeft het Europees Parlement enige tijd terug paal en perk gesteld d.m.v. Mobility Package op het langer dan 45 uur verblijven in de cabine onderweg.

     

    Niet om jou en mij te pesten, wél om een bepaalde groep chauffeurs te beschermen tegen uitbuiting, anders gezegd zonder fatsoenlijke voorzieningen 5-6 maanden lang in hun cabine te laten creperen.

     

    Voor dat soort excessen is die maatregel dus voor in het leven geroepen. Niet voor die maximaal 2-3 weekendjes die een enkeling uit West-Europa nog onderweg is.

     

    Eens...maar als ze het dan goed willen doen (en dus met die intentie om die uitgebuite chauffeur te beschermen) laat ze dan vanaf het moment dat de smart tacho 2 is ingevoerd die controle op het bedrijf doen en daar een flinke boete neerleggen ipv de chauffeur onderweg te "pesten". Zo moeilijk hoeft dat niet te zijn, alle data en gps locaties staan opgeslagen dus zijn uit te lezen en 1 op 1 naast de administratie te leggen.

    • Like 2
    • Thanks 1
  7. 11 uur geleden zei nog steeds Ger:

     

    Eén op de drie werkenden pendelt tussen steden

    Vooral de afstanden in het woon-werkverkeer zijn de afgelopen decennia toegenomen: van gemiddeld 14,6 kilometer naar 19,0 kilometer. Inmiddels pendelt 1 op de 3 werkenden (33%) tussen verschillende steden, in 1995 was dat 27%. Ook 1 op de 3 studenten die hoger onderwijs volgt, reist op en neer tussen steden.

     

    En niet geheel verwonderlijk. Jaren geleden waren ze aan het promoten om vooral te forensen, werken in de ene stad en wonen in de andere was het ei van Columbus. De explosieve groei van Almere is daar een goed voorbeeld van.

    • Like 1
  8. 11 uur geleden zei RobNiat:


    . Zo is het natuurlijk nooit uit te sluiten dat je wel een keertje klaar bent met al dat rijwerk en je toch in het echt zware werk rolt. 

    Voor nu nog niet maar ik sluit het ook niet uit.

    • Like 1
  9. 1 minuut geleden zei Wijnand 1974:

    In het nieuws hier schreef de directeur dat de chauffeurs blind de begeleider volgt en dat die had zitten slapen😳

    En daarom dus nooit blind vertrouwen op een begeleider, die zijn namelijk ook net mensen met hun goede en minder goede dagen. Altijd ook zelf blijven kijken en nadenken

    • Like 2
  10. 18 minuten geleden zei Wijnand 1974:

    Ik hoop niet dat je de begeleider van dit windmolentransport hebt. 

     

    Het is elke keer afwachten wie we als begeleider hebben (hoewel we ook wel regelmatig dezelfde mensen hebben) maar je treft inderdaad wel eens een kansloze. Over het algemeen weet je bij aanvang van de rit snel genoeg hoe iemand is en dan trek ik mijn eigen plan wel (dus niet zomaar blind vertrouwen op een begeleider)

  11. 13 uur geleden zei RobNiat:

    Vraagje voor Albert en Hendrik:

     

    Willen jullie nu ook steeds groter? Krijg je er een kick van als je nog weer langer, zwaarder of hoger bent dan een vorige keer? 

    Dit is een serieuze vraag hè. Maar mijzelf lijkt het dat het op een gegeven moment wel eens mooi geweest is. Iets te breed, iets te lang, iets te zwaar. Geeft allemaal niks. Kun je nog lekker mee doorrijden. Maar op een gegeven moment zit je toch niet lekker meer. Als je meer dan 4,5 meter hoog bent dan zit je toch met klamme handjes te sturen?

     

    Als ik zo Shompies reacties en zijn eerdere verhalen lees dan lijkt het of de uitdaging groot is om een volgende keer net even nog wat gekkers mee te nemen. Werkt dat bij jullie ook zo?

    Ja en nee. Ik wil nog wel iets groter (heb al aangegeven op het werk wel op een 3om4 te willen) maar niet het extreme boven de 100 ton of zo. Niet zozeer vanwege de afmetingen maar meer vanwege de vele wachttijden als je met grote afmetingen/gewichten rijd. Ik rijd nu ook 90% van de tijd op routeplichtige vergunning en heb ook spertijden maar dat is dan nog veel meer. Zoals je zelf al aangeeft breedte en lengte heb je in principe nergens een probleem, hoogte is ook geen probleem (je moet alleen nog meer opletten). In NL zijn viaducten en tunnels tot op de cm nauwkeurig bekend wat betreft hoofdwegen, en de meeste heb je wel in het hoofd als je het even doet. In het buitenland weet een beetje goede begeleider dit wel. 

    Maar het geeft inderdaad een kick als je het maximale qua afmeting/gewicht mag gaan laden met je combinatie. Zoals een collega van een ander bedrijf eens treffend opmerkte, je hebt met een 3om3 (of 3om4) the best of both worlds. Nog steeds redelijke afmetingen maar wel dusdanig dat je ook nog redelijk door kan gaan.

  12. 1 uur geleden zei shompie:

     

     

    Ik had een meter geschoven zoals je op de foto kon zien. Dan maak je een wiel kuil.

    <knip>

    En nogmaals, dit was gewoon een.postieve posting. Ik heb dit werk best wel lang gedaan en blijft mooi

    Dat had ik gezien inderdaad en is met dat type trailer de enige manier. Maar je komt niet zo diep als een normale wielkuil, en dat is wat ik bedoelde.

     

    Mijn posting was ook niet zozeer kritisch bedoeld. Eerder aanvullende informatie voor degene die het interessant vind. En het is inderdaad machtig mooi werk.

    • Like 5
  13. 10 minuten geleden zei HendrikJansen:

    Ach, kleinigheidje. Volgens sommige mensen kan alles Albert. Daarom. Vroeg ik ook wat het probleem was. Maar als je enkel met je camera in je hand staat…… 

    De A40, als ook die Doosan op de foto, zijn hetzelfde formaat als de Bell B45. Die kunnen wij wel laden op de 3 om 3 maar kan niet op de superlight. Dat die A40 op 5 mtr hoogte uitkomt is geen wonder, die 4 as semi heeft geen wielkuil voor. Wij komen daarmee maximaal op 4.43 mtr hoogte (afhankelijk van de bandenmaat) en kunnen zonder problemen door NL.

    • Like 2
  14. 1 uur geleden zei shompie:

     

     

    Een A40 past ook op een semi....

     

     

    Nog even los van de hoogte (wat je zelf ook al aangeeft) is de A40 te zwaar voor de superlight waar Hendrik mee rijd

    • Like 1
  15. Op 30-1-2024 om 08:50 zei ayla:

     

    Niet echt uitnodigend om er weer eens te gaan eten.

     

    Groet Ron

    Dat dus, ik kreeg vooraf de tip van een collega om door te rijden naar de truckstop Meppen (wist niet eens dat die tent weer open was) maar kon dat niet redden binnen rijtijd. Volgende keer ga ik desnoods wel even over de tijd om daarheen te gaan

    • Like 1
  16. Wat betreft die terugkeerplicht heeft (bijna) iedereen die er iets mee van doen heeft meteen bij invoer van die regel al gezegd dat het een papieren tijger is en er te weinig controle op zou zijn. Hetgeen nu dus maar weer blijkt. Dat de Belgen er steekproefsgewijs op controleren verbaasd me niet, evenmin als dat er in het artikel nog even terloops op wordt geduid dat die controles in Nederland niet zijn. Maar lees je ook ergens berichten dat, bijvoorbeeld, Duitsland of Frankrijk controleren op die terugkeerplicht?

  17. Op 21-1-2024 om 17:58 zei HendrikJansen:

    Vrijdag zaten ze er in A’dam allemaal vol van. Ik ben in Maart uitgenodigd.

    Het warm en koud buffet tussen de middag is het hoogtepunt :rolleyes: Voor de rest weinig nieuws wat je nog niet wist op misschien wat kleine dingetjes na. Maar wel een leuke/gezellige dag gehad met z'n allen

    • Like 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden