Spring naar bijdragen

albertvv

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  1383
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  23

Over albertvv

 • Verjaardag 01-03-1975

Recente profielbezoeken

20426 profielweergaven

albertvv's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

3,5k

Waardering in de gemeenschap

 1. Bedrijfscontrole bestaat inderdaad al, elke 2 jaar als ik me niet vergis. En daarom dat ik dus opperde om die controle op de 45 uur via het bedrijf te doen. Schroef die frequentie van 2 jaar op naar 1x per kwartaal en doe het minder (of laat achterwege) als blijkt dat het bedrijf zich aan de regels houd of bijvoorbeeld enkel van maandag tot vrijdag werkt.
 2. Dat moet je lekker met haar in een hotelletje doen. Dan hoef je ook niet poedelnaakt uit het raam te springen en over straat te vluchten als die gendarme onverhoopt eerder thuis komt omdat jij als chauffeur niet langs die struiken reed.
 3. Volgens mij praten we inderdaad deels langs elkaar heen. Op basis van ERRU punten zullen er eerst een fiks aantal de fout in moeten gaan (en daarmee staande gehouden) alvorens er een controle op het bedrijf plaats vind dat klopt. DE methode die ik aangaf kan al vanaf het moment dat je als transportbedrijf begint, eventueel de frequentie van administratieve controle aanpassen naar gelang de noodzaak.
 4. Het ERRU-register is mij bekend dus je mag je de uitleg besparen. Ik heb net wel even snel de puntenlijst geraadpleegd maar wekelijkse rust genoten in de cabine staat niet specifiek vermeld, het kan natuurlijk zijn dat die wordt aangevinkt onder het kopje "geen wekelijkse rust gemaakt". Desalniettemin, voordat ze je daarvoor punten kunnen geven zul je op heterdaad betrapt moeten worden, dat weet jij ook. De methode die ik aangaf kan het ook achteraf vastgesteld worden. Dat is een administratieve rompslomp maar een bedrijf die zijn zaakjes op orde heeft heeft die gegevens (dus ook incl hotelbonnen enzovoort) present.
 5. Eens...maar als ze het dan goed willen doen (en dus met die intentie om die uitgebuite chauffeur te beschermen) laat ze dan vanaf het moment dat de smart tacho 2 is ingevoerd die controle op het bedrijf doen en daar een flinke boete neerleggen ipv de chauffeur onderweg te "pesten". Zo moeilijk hoeft dat niet te zijn, alle data en gps locaties staan opgeslagen dus zijn uit te lezen en 1 op 1 naast de administratie te leggen.
 6. En niet geheel verwonderlijk. Jaren geleden waren ze aan het promoten om vooral te forensen, werken in de ene stad en wonen in de andere was het ei van Columbus. De explosieve groei van Almere is daar een goed voorbeeld van.
 7. albertvv

  Volvo topic

  Nette combi Maar, wat Maarten eigenlijk ook al aangeeft, waarom die kentekenplaat zo hoog? Verder naar onder had mooier gestaan.
 8. In het geval van die koekwaus in het artikel heb je inderdaad gelijk maar het kan ook een storing zijn en dan is het een ander verhaal. Maar ook dan is het oerstom om door te rijden als je niet weet hoe een en ander werkt en je al in noodloop bent. De sensor is wel het meest voorkomend en je hebt er 2 van, die dus ook (bijna) nooit gelijktijdig kapot gaan maar altijd vlak na elkaar (de wet van Murphy zullen we maar zeggen )
 9. Die fase is nog niet uitgevonden Maar voor die in noodloop gaat heb je al behoorlijk wat draaiuren gemaakt vanaf de eerste melding. Hij telt eerst 14 uur af voor de vermogensreductie, dan nog eens 14 uur voor noodloop. Je kan bij Scania ook zekering 42 eruit trekken dan legt hij het hele adblue systeem plat en telt dan 99 uur af naar noodloop. Als je dan ook nog zekering 13 eruit trekt stopt hij ook met aftellen (alle andere functies blijven gewoon werken)
 10. Nee, de motor gaat wel in vermogensreductie (langzamer trekken maar wel op volle snelheid kunnen rijden) maar pas in noodloop als je hem van contact hebt gehad. In noodloop kun je nog maximaal 30 km/uur rijden.
 11. En terecht lijkt me, het is toch levensgevaarlijk als je zo langzaam rijd. De adblue op dus die zal wel in de noodloop hebben gereden. Nu weet ik niet met wat voor auto hij reed maar bij Scania bijvoorbeeld zit er een beveiliging ingebouwd dat de auto niet in de noodloop gaat zolang je de motor laat draaien. Zal dat niet bij elke auto zijn?
 12. albertvv

  De week van Hendrik

  Voor nu nog niet maar ik sluit het ook niet uit.
 13. albertvv

  De week van Hendrik

  En daarom dus nooit blind vertrouwen op een begeleider, die zijn namelijk ook net mensen met hun goede en minder goede dagen. Altijd ook zelf blijven kijken en nadenken
 14. albertvv

  De week van Hendrik

  Het is elke keer afwachten wie we als begeleider hebben (hoewel we ook wel regelmatig dezelfde mensen hebben) maar je treft inderdaad wel eens een kansloze. Over het algemeen weet je bij aanvang van de rit snel genoeg hoe iemand is en dan trek ik mijn eigen plan wel (dus niet zomaar blind vertrouwen op een begeleider)
 15. albertvv

  De week van Hendrik

  Ja en nee. Ik wil nog wel iets groter (heb al aangegeven op het werk wel op een 3om4 te willen) maar niet het extreme boven de 100 ton of zo. Niet zozeer vanwege de afmetingen maar meer vanwege de vele wachttijden als je met grote afmetingen/gewichten rijd. Ik rijd nu ook 90% van de tijd op routeplichtige vergunning en heb ook spertijden maar dat is dan nog veel meer. Zoals je zelf al aangeeft breedte en lengte heb je in principe nergens een probleem, hoogte is ook geen probleem (je moet alleen nog meer opletten). In NL zijn viaducten en tunnels tot op de cm nauwkeurig bekend wat betreft hoofdwegen, en de meeste heb je wel in het hoofd als je het even doet. In het buitenland weet een beetje goede begeleider dit wel. Maar het geeft inderdaad een kick als je het maximale qua afmeting/gewicht mag gaan laden met je combinatie. Zoals een collega van een ander bedrijf eens treffend opmerkte, je hebt met een 3om3 (of 3om4) the best of both worlds. Nog steeds redelijke afmetingen maar wel dusdanig dat je ook nog redelijk door kan gaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden