Spring naar bijdragen

albertvv

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    1376
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    23

Alles door albertvv geplaatst

  1. In het geval van die koekwaus in het artikel heb je inderdaad gelijk maar het kan ook een storing zijn en dan is het een ander verhaal. Maar ook dan is het oerstom om door te rijden als je niet weet hoe een en ander werkt en je al in noodloop bent. De sensor is wel het meest voorkomend en je hebt er 2 van, die dus ook (bijna) nooit gelijktijdig kapot gaan maar altijd vlak na elkaar (de wet van Murphy zullen we maar zeggen )
  2. Die fase is nog niet uitgevonden Maar voor die in noodloop gaat heb je al behoorlijk wat draaiuren gemaakt vanaf de eerste melding. Hij telt eerst 14 uur af voor de vermogensreductie, dan nog eens 14 uur voor noodloop. Je kan bij Scania ook zekering 42 eruit trekken dan legt hij het hele adblue systeem plat en telt dan 99 uur af naar noodloop. Als je dan ook nog zekering 13 eruit trekt stopt hij ook met aftellen (alle andere functies blijven gewoon werken)
  3. Nee, de motor gaat wel in vermogensreductie (langzamer trekken maar wel op volle snelheid kunnen rijden) maar pas in noodloop als je hem van contact hebt gehad. In noodloop kun je nog maximaal 30 km/uur rijden.
  4. En terecht lijkt me, het is toch levensgevaarlijk als je zo langzaam rijd. De adblue op dus die zal wel in de noodloop hebben gereden. Nu weet ik niet met wat voor auto hij reed maar bij Scania bijvoorbeeld zit er een beveiliging ingebouwd dat de auto niet in de noodloop gaat zolang je de motor laat draaien. Zal dat niet bij elke auto zijn?
  5. albertvv

    De week van Hendrik

    Voor nu nog niet maar ik sluit het ook niet uit.
  6. albertvv

    De week van Hendrik

    En daarom dus nooit blind vertrouwen op een begeleider, die zijn namelijk ook net mensen met hun goede en minder goede dagen. Altijd ook zelf blijven kijken en nadenken
  7. albertvv

    De week van Hendrik

    Het is elke keer afwachten wie we als begeleider hebben (hoewel we ook wel regelmatig dezelfde mensen hebben) maar je treft inderdaad wel eens een kansloze. Over het algemeen weet je bij aanvang van de rit snel genoeg hoe iemand is en dan trek ik mijn eigen plan wel (dus niet zomaar blind vertrouwen op een begeleider)
  8. albertvv

    De week van Hendrik

    Ja en nee. Ik wil nog wel iets groter (heb al aangegeven op het werk wel op een 3om4 te willen) maar niet het extreme boven de 100 ton of zo. Niet zozeer vanwege de afmetingen maar meer vanwege de vele wachttijden als je met grote afmetingen/gewichten rijd. Ik rijd nu ook 90% van de tijd op routeplichtige vergunning en heb ook spertijden maar dat is dan nog veel meer. Zoals je zelf al aangeeft breedte en lengte heb je in principe nergens een probleem, hoogte is ook geen probleem (je moet alleen nog meer opletten). In NL zijn viaducten en tunnels tot op de cm nauwkeurig bekend wat betreft hoofdwegen, en de meeste heb je wel in het hoofd als je het even doet. In het buitenland weet een beetje goede begeleider dit wel. Maar het geeft inderdaad een kick als je het maximale qua afmeting/gewicht mag gaan laden met je combinatie. Zoals een collega van een ander bedrijf eens treffend opmerkte, je hebt met een 3om3 (of 3om4) the best of both worlds. Nog steeds redelijke afmetingen maar wel dusdanig dat je ook nog redelijk door kan gaan.
  9. albertvv

    De week van Hendrik

    Dat had ik gezien inderdaad en is met dat type trailer de enige manier. Maar je komt niet zo diep als een normale wielkuil, en dat is wat ik bedoelde. Mijn posting was ook niet zozeer kritisch bedoeld. Eerder aanvullende informatie voor degene die het interessant vind. En het is inderdaad machtig mooi werk.
  10. albertvv

    De week van Hendrik

    De A40, als ook die Doosan op de foto, zijn hetzelfde formaat als de Bell B45. Die kunnen wij wel laden op de 3 om 3 maar kan niet op de superlight. Dat die A40 op 5 mtr hoogte uitkomt is geen wonder, die 4 as semi heeft geen wielkuil voor. Wij komen daarmee maximaal op 4.43 mtr hoogte (afhankelijk van de bandenmaat) en kunnen zonder problemen door NL.
  11. albertvv

    De week van Hendrik

    Nog even los van de hoogte (wat je zelf ook al aangeeft) is de A40 te zwaar voor de superlight waar Hendrik mee rijd
  12. Dat dus, ik kreeg vooraf de tip van een collega om door te rijden naar de truckstop Meppen (wist niet eens dat die tent weer open was) maar kon dat niet redden binnen rijtijd. Volgende keer ga ik desnoods wel even over de tijd om daarheen te gaan
  13. Daar heb ik vorige week weer eens na jaren gestaan. Het eten is wel goed maar wat een ongezellige en gigantische klankkast is dat geworden na de verbouwing
  14. Nee dat niet. Maar als iedereen zou denken dat het in loondienst beter is dan zou er geen bedrijf meer bestaan. En kun jij dus ook niet in loondienst, het was een doordenkertje.
  15. Als iedereen zo zou denken is er niemand meer in loondienst
  16. albertvv

    De week van Hendrik

    daar niet, dat is alleen stukgoed en wij hebben daar opslagterrein
  17. Wat betreft die terugkeerplicht heeft (bijna) iedereen die er iets mee van doen heeft meteen bij invoer van die regel al gezegd dat het een papieren tijger is en er te weinig controle op zou zijn. Hetgeen nu dus maar weer blijkt. Dat de Belgen er steekproefsgewijs op controleren verbaasd me niet, evenmin als dat er in het artikel nog even terloops op wordt geduid dat die controles in Nederland niet zijn. Maar lees je ook ergens berichten dat, bijvoorbeeld, Duitsland of Frankrijk controleren op die terugkeerplicht?
  18. albertvv

    DAF topic

    Uit de tijd dat ze in Eindhoven nog vrachtwagens bouwden
  19. Het warm en koud buffet tussen de middag is het hoogtepunt Voor de rest weinig nieuws wat je nog niet wist op misschien wat kleine dingetjes na. Maar wel een leuke/gezellige dag gehad met z'n allen
  20. Gister een dagje cursus en vanavond de koets weer starten voor morgenvroeg te lossen Antwerpen.
  21. @kiepenboer dat klopt maar wij hadden het probleem dat de bak van de motorwagen een behoorlijk stuk overstak achter de laatste as ( en naar mijn idee de vering vrij slap). Waardoor die bij zware last op de banden ging zakken.
  22. De Mercedes combi die ik reed bij mijn vorige werkgever kon ik de naloopas ook blijvend ontlasten, evenals de luchtvering iets hoger afstellen bij zware last (was wel makkelijk bij visuele gewichtscontroles ). Officieel was die, net als de andere 9 auto's uit die serie, zo afgesteld dat de as zou zakken bij 35 km/h en de luchtvering bij rijden automatisch in de gestelde rijstand ging maar om een of andere reden was de mijne anders ingeregeld.
  23. Ik ga bijna denken dat je voor je plezier die kant opging met de feestdagen..
  24. Daar zit nu net de crux. D'r zijn een hele zwik springers (maar ook vaste chauffeurs die even een dag op "jouw" auto moeten) die dat dus niet doen. Of dat nu om de auto gaat of de oplegger (ook die is van een ander, je werkgever).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden