Spring naar bijdragen

Pierre

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  10095
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  299

Over Pierre

 • Verjaardag 13-05-1969

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Pierre's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

17,2k

Waardering in de gemeenschap

 1. Ik dacht dat alleen ik van de lange epistels was...
 2. Oké. Modereren behoort dus te gebeuren naar goeddunken van de admins volgens jou redenering. Niet op basis van wat jij zelf wel of niet wenselijk vindt op dit forum. Dat geldt dan voor al die andere forumleden net zo. Toch?
 3. Nu niet hier je beklag gaan doen, daar doe jij zelf -als veelposter in ieder willekeurig topic- even hard aan mee.
 4. Wie is tante Barbara? Dat klinkt voor mij in deze context een beetje als de dame op leeftijd, ergens woonachtig in een landelijke omgeving die een beetje de "hand -en spandiensten" in haar ééntje opknapt voor de lokale 'behoeftigen'. "Surprise" klinkt mij weer als een heel foute club waar niks van deugt. Zo'n tijdelijk tot zogenaamd sex-club omgebouwde huiskamer van een huurflat met de lokale kampert als beschermheer en een paar vadsige temeiers die gelijk beginnen te bedelen om een Piccolo als je binnenkomt anno jaren '80...
 5. Nou Ger, ik ken mensen uit alle windstreken van Nederland, maar nog nooit iemand over Koekse of Koeksebelt horen praten. Bestaat dit serieus?
 6. Koekse... nog nooit van gehoord. Is dat een Noord-Hollandse uitdrukking? Of een verbastering van het Brabants - lees Tilburgse- "koekert" misschien?
 7. Ah, kijk eens aan. Jaren door Europa 'gezworven', dat klinkt als heel wat. Ik krijg daar wel altijd een bepaald beeld bij, zo'n soort "Cowboy Cor". Eigenlijk een beetje gevormd toen ik nog een jongen van een jaar of 12 was, op TV series als 'Transport' en later 'Truckers' keek, op de piratenzender luisterde naar nummers van de BB-Band en Gerard de Vries en ook droomde om ooit met zo'n vrachtwagen de wijde wereld in te trekken. Vertel er eens wat meer over, je maakt je forumvrienden nu wel heel nieuwsgierig. Droeg jij toen ook een lederen gilet met hoed en van die cavia's, Cor?
 8. Daarom zeg ik, het is een bewuste keuze om weken onderweg te zijn. Thuis in het weekend op de bank verdien je ook niks. Als jij er -of je wederhelft er problemen mee heeft dat je 'de hele dag weg bent bij je gezin', dan moet je er bij voorbaat al niet aan beginnen. Ofwel: [ ] GESCHIKT [ X ] ONGESCHIKT
 9. Een rechter zal nooit zomaar mee gaan in één of ander lul-verhaal van een advocaat. Daar komt heel wat gedegen vooronderzoek aan te pas, zeker in een zaak als deze. Maak het allemaal niet dramatischer dan het al is.
 10. Niet in eerste instantie om strafvermindering te krijgen. Wél om de belangen en de mate van schuld of onschuld van de verdachte te verdedigen. Juist daar neem je een advocaat voor. Toch, Cor?
 11. Geen paniek; 24 uur wekelijkse rust onderweg is wettelijk al voldoende. Sinds de invoering van het Mobility Package mogen wij zelfs twee keer achter elkaar minimaal 24 uur onderweg maken, om vervolgens het derde weekend thuis (-of op de plaats van vestiging) een normale wekelijkse rust voorafgegaan door de compensatie te genieten. Maar waar gaat het nu eigenlijk om; stel je maakt 35-40 uur onderweg omdat je niet 45 uur in de cabine mag verblijven. Dat betekend dat je toch twee nachten in je cabine ligt te slapen en de rest van de tijd waarschijnlijk in of rond je auto verblijft. Door de weeks maakt dat niet uit, maar in het weekend zou dat opeens een probleem zijn omdat je stil staat. Nu heb ik er 's ochtends om 05.00 zo'n 40 uur rust erop zitten. Ik mag dan b.v. niet tot 10.00 uur op mijn gemak uitslapen en ontbijten of 's middags ergens de stad in want dan sta ik 45 uur of langer stil. Gewoon niet uit te leggen.. Dat jij het vertikt is natuurlijk ook heel makkelijk praten en oordelen wanneer je zelf nooit met deze materie te doen hebt en iedere avond en weekend gewoon thuis bent. De keuze om weekenden onderweg te zijn maak je zelf; dat daarbij een deel van de tijd die je stilstaat niet betaald word is dan ook altijd een weloverwogen keuze, anders moet je er niet aan beginnen. Het gedoe met verplicht naar een hotel te moeten maakt het er beslist niet beter of gemakkelijker op. Of het niet loont valt ook te betwisten; wij krijgen nog steeds een OKV van € 53,16 met daarbovenop een extra vergoeding van € 22,87 (belast) én € 12,83 (onbelast). Of dat voldoende is hangt ook puur van je zelf af hoe jij je vrije tijd in gaat delen. Trek je er op uit, hang je wat rond je auto of ga je de hele dag in de kroeg hangen. Als jij meent daar niet fatsoenlijk van te kunnen eten en drinken voor de duur van een etmaal vraag ik me af wat jij iedere dag op je bord kreeg.
 12. Cor, het blijft niet alleen bij de familieleden die hier naar toe worden gehaald in het kader van gezinshereniging. Eenmaal hier blijkt dat regelmatig de nagereisde kinderen en andere familieleden zelf ook weer allerlei aangetrouwden met familie deze kant op halen. Ze noemen dit een 'gestapelde gezinshereniging. Daardoor kan één asielverzoek ervoor zorgen dat een groot aantal mensen naar Nederland komt. De dienst noemt het ‘een oneigenlijk gebruik van de nareisprocedure’. Oneigenlijk gebruik, daar kwamen ze wel wat laat achter. De IND heeft nu een onderzoek ingesteld. Wat een giller... https://wnl.tv/2022/09/16/zorgen-over-groot-aantal-meelifters-op-een-asielverzoek-ind-doet-onderzoek/ https://www.ad.nl/politiek/asielzoekers-willen-aangetrouwde-gezinsleden-naar-nederland-halen-ind-doet-onderzoek~a1591f7f/
 13. Niets is onmogelijk Ger. Er is altijd een weg te vinden om ergens naar een hotel te kunnen. Je parkeert je auto op de bewaakte truckparking in Langres en neemt van daar een taxi naar een hotel in Dijon. Om zomaar even een optie te noemen. Alleen het gros van de chauffeurs wil helemaal niet naar een hotel maar gewoon in hun eigen auto verblijven die van alle gemakken is voorzien, of dat nu 24 uur is of 60 uur is en of dat nou een wet is die voorgeschreven is door een paar ezels in Brussel die nog nooit een stuur in hun handen gehad hebben of niet. En dat wil er bij jou blijkbaar nog steeds niet in...
 14. € 2,39 per liter laatst aan de pomp in Oostenrijk...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden