Spring naar bijdragen

Pierre

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  10200
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  320

Alles door Pierre geplaatst

 1. Ik kan het nog veel sterker vertellen... Bij ons in Juinen trad ooit Doe Maar op. Daar stond toen de burgemeester zelf samen met wethouder Hekking op het podium te zingen voor een volle veilinghal met 5000 gillende tiermeisjes..
 2. Goeie zaak! Ik heb me altijd al mateloos staan ergeren aan dat volk op zo'n DC wat bij die waterkoelers op de werkvloer om de zoveel tijd effe een beker water komt tappen en dan klakkeloos die plastic beker in de container mikt. En dat dan 10-15 keer per dienst in het kader van gezond leven want minimaal 1,5-2 liter water per dag. Hele containers met plastic bekertjes aan het eind van de dag, overal één keer van gedronken, dat is gewoon te belachelijk voor woorden. Breng je eigen beker maar mee als je zoveel dorst hebt. Het hele plan lijkt nu in eerste instantie nergens op, maar het is slechts een kwestie van wennen. Zo hebben we dat al eerder gehad met plastic zakken bij de winkels en zie; iedereen herbruikt zijn plastic zak nu er voor betaald moet worden. Nog niet zo lang geleden statiegeld op plastic flesjes en zie; 70% minder plastic flesjes in de afvalberg. Ik ben absoluut geen milieu-activist of zo'n groene linkse rakker, maar als je jezelf b.v. eens verdiept in het probleem met 'plasticsoep' en dan ook met regelmaat zelf aan de waterkant en op het water zit zoals ik, dan zie je wat er werkelijk aan de hand is en kijk je waarschijnlijk heel anders tegen dit soort 'onzin' aan.
 3. Dit was ook wel uitzonderlijk, 650 km. Normaal gesproken zit je met een drukke spits ergens rond de 350 km, soms iets meer. Dat zie je ook in die grafiek van Sytadin; het gele vlak is de gewone normale drukte, het oranje vlak in de grafiek geeft de ongewone drukte aan en zodra de zwarte lijn (huidige situatie) in het rode vlak zit is het uitzonderlijk druk. Deze keer schoot hij er ver bovenuit wat leidde tot een absoluut record wat betreft verkeersdrukte, noem het beter een dieptepunt. Waar dit zo plots vandaan kwam weet ik ook niet. Het was op 9 mei j.l., daags na een nationale feestdag in Frankrijk (8 mei, Fête de la Victoire). Normaal gesproken ligt de helft van het volk rond die tijd nog in bed of heeft de rest van de week vakantie want werken hebben ze er nog steeds niet uitgevonden. Nu stond zomaar de hele stad muurvast.
 4. Klopt. Tot een uur of vijf, half zes rijd je zo Parijs door, daarna is het gebeurt voor de rest van de dag. Tenminste, daar kun je gemakshalve maar het beste van uitgaan. Een handige app die ik veel gebruik is Sytadin. >> http://m.sytadin.fr/ Hierop kun je alles bekijken m.b.t. het verkeersbeeld specifiek van Parijs, van wegafsluitingen 's nachts tot flitsers overdag, uiteraard de verkeersdrukte met het aantal kilometers en de prognose voor die dag, incidenten zoals verkeersongevallen, waarschuwingen vooraf etc. Voor iemand die regelmatig in of door Parijs moet een handige en informatieve tool. Maar als er dan dik 600 km. file staat in -en rond Parijs zoals ik een paar weken geleden trof, dan helpt zo'n app ook niet meer en is het gewoon aansluiten achter de rest.
 5. Twee jaar... oké. Maar dat bordje staat er al zolang de Peripherique bestaat volgens mij.
 6. Hij zal waarschijnlijk al lang thuis zijn, maar toch even een antwoord op jou vraag. Er geld inderdaad een rijverbod op de A6a/A6b voor vrachtverkeer boven de 7,5 t op bepaalde uren en dagen in de week (klik>>>) Het verkeer rijdt in Parijs 24/7 door, ook vrachtverkeer en niemand trekt zich iets van dat rijverbod aan voor zover er al op gehandhaafd wordt. Zo geld er naast het algemeen zondagsrijverbod ook b.v. op vrijdagmiddag van 16.00 tot 21.00 een rijverbod voor 7,5 t+ op de A6a/A6b vanaf de BP tot de aansluiting met de A6, en op zaterdag van 10.00 tot 18.00. Ik zie het bordje wel altijd staan bij Port d'Italie. Voor de rest nog nooit rekening mee gehouden, net als al die andere tienduizenden collega-chauffeurs die daar 24/7 door Parijs heen rijden. Zie je het al voor je, op vrijdagmiddag geen vrachtverkeer vanaf de BP Parijs uit. Of op zaterdagochtend, niet via de A6 en de BP naar huis? Maar als je via de A86 gaat, kom je dan niet uit op diezelfde A6? De enige weg om dan reglementair naar de A6 te rijden als hij persé wil is via de N104. Ik zelf pak altijd A3-Boulevard Peripherique-A6a, ook al staat het volgens de diverse media muurvast. Of ik moet ADR bij me hebben, dan kan ik niet anders en ben ik verplicht om de N104 te nemen. Geeft de BP een hoop vertraging en neem je de A86 en ze rijden er daar één van zijn scooter af, dan sta je daar weer een dik uur of meer. Pak je de N104 die normaal een, dan moet je in Parijs al een half uur verliezen in de file en heb je nog niks gewonnen, mochten ze links of rechts niet ergens op elkaar zitten want dan verlies je nog meer. Ook die 104 is een drama. Het blijft hoe dan ook altijd een gok hoe het beste Parijs voorbij te komen...
 7. Natuurlijk snap ik dat. Ieder mens met gezond verstand en die een klein beetje weet wat er speelt op de markt weet toch dat dit nooit een serieus vervolg kan hebben. Voor zover deze vraag al serieus was.
 8. Topicstarter (Zino) lijkt het wel leuk om als vrachtwagenchauffeur naar Rusland en Oekraïne te rijden. Moskou en St. Petersburg in Rusland doen er voor hem eigenlijk niet toe want het liefst wil hij wat verder weg dan dat, maar dan ook weer wèl naar Oekraïne wat daar nog voor ligt.. Scandinavië lijkt hem trouwens ook wel leuk maar toch het liefst Moskou voorbij. 'Het politieke debat over de oorlog' die momenteel in Rusland en Oekraïne aan de gang is moeten we volgens Zino maar even buiten beschouwing laten, of daar nou werkelijk een hevige oorlog woedt of niet. Ook het feit dat Zino zijn rijbewijs C nog niet eens heeft en dus geen enkele rijervaring heeft en ooit een nacht onderweg is geweest, laat staan dat hij met een aanhanger of oplegger kan rijden. Allerlei adviezen worden gegeven; van Girteka tot Rynart Roosendaal, via Simon Louwerse naar veetransport naar Rusland. Denk even na mensen... Doe even een belletje naar zo'n Girteka die zijn volk ronselt uit de diepste krochten van Rusland en alles wat daar omheen ligt, zo goedkoop mogelijk. Of bel Rynart even die geen Nederlands volk wil hebben, zoals Rob al aangeeft. Louwerse heeft momenteel ook geen vacatures, en voor zover er nog wat te rijden valt die kant op geloof ik ook niet dat zulke bedrijven zitten te wachten op iemand die graag 3-4000 km van huis wil maar bij wijze van spreken nog nooit een stuur in zijn handen heeft gehad. Daarnaast is Zino sinds zijn vraag ook niet meer online geweest dus zo heel prangend was zijn vraag niet volgens mij. Sterker, ik vermoed zomaar dat een oud forumlid hier de boel in de maling neemt. Zoiets als dit kan ik nooit serieus nemen..
 9. De wet biedt de mogelijkheid om een normale dagelijkse rust te maken met twee onderbrekingen om een boot of trein op -en af te rijden. Daar zitten echter bepaalde voorwaarden aan. Dat het soms niet altijd even prettig is of niet goed uitkomt kan zo zijn, het blijven wél de voorwaarden waaraan te voldoen om een normale dagelijkse rust te kunnen maken. Als je tevoren 3 uur pauze maakt onderweg en vervolgens die 9 uur op de boot maakt. Is dat een mogelijkheid misschien?
 10. Dat klopt. En niet minder belangrijk; invoer einde land wanneer je de bootfunctie inschakelt en in de wacht gaat of aanvangt met je dagelijkse rust op de boot zelf en invoer begin land wanneer je de boot afrijd of op de kade verder je rust voltooid en de bootfunctie weer uitschakelt. Ik dacht in eerste instantie dat je met 'geen bewegingsconflict' bedoelde dat er geen rijtijd geregistreerd werd. Ondanks dat de verplaatsing van het voertuig naar of van de boot of trein niet telt als een onderbreking van de dagelijkse -of wekelijkse rustperiode, word deze wel degelijk geregistreerd op de chauffeurskaart. Ik meende ooit ergens gelezen te hebben dat de rijtijd naar of van de boot ook niet meetelt voor de dagelijkse rijtijd maar kan daar zo snel niets over vinden. Afgelopen week van Griekenland naar Italië gegaan met de boot. Dagelijkse rust aangevangen (invoer bootfunctie/ einde land) zodra ik in de haven opgesteld stond, na 2.57 uur wachten de boot opgereden en daar mijn rust met nog eens 10 uur voltooid.
 11. Wat bedoel je met geen bewegingsconflict krijgen?
 12. Matthieu, als jij jouw tachograaf op de bootfunctie zet op het moment dat je in de wacht staat om aan boord te gaan, dan vangt daarmee jou dagelijkse (of wekelijkse) rust aan. Ongeacht het tijdstip wanneer jij die boot opgaat loopt jou dagelijkse rust door. De rijtijd/ beweging word wél geregistreerd (!) maar word niet gezien als een onderbreking van de dagelijkse rust omdat dit juist het doel is van de boot/trein functie zoals bedoeld in artikel 9 van het rij -en rusttijdenbesluit. Let wel; bij gebruik van de boot/treinfunctie moet er altijd sprake zijn van een normale dagelijkse rust van minimaal 11 uur, eventueel gesplitst in 3 uur en 9 uur waarbij de 9 of 11 uur maximaal twee maal onderbroken mag worden met een maximale tijdsduur van één uur. Artikel 9 1. In afwijking van artikel 8 mag, wanneer een bestuurder een voertuig begeleidt dat per veerboot of trein wordt vervoerd, en op voorwaarde dat hij een normale dagelijkse rusttijd neemt, die rusttijd hooguit tweemaal worden onderbroken door andere activiteiten die niet langer dan één uur duren. Tijdens die normale dagelijkse rusttijd moet de bestuurder kunnen beschikken over een bed of slaapbank Sta jij b.v. na 12 uur dienst in de haven 5 uur op de boot te wachten zonder de bootfunctie te gebruiken en rijd daarna de boot op en voert de boot/treinfunctie in op jouw tachograaf dan zit je theoretisch over je maximale 15 uur. Je zou dan een dienst hebben van 17 uur. Navraag onder mensen die veel met deze materie werken leert dat de soep niet zo heet gegeten word, ook niet als je b.v. drie keer een beweging maakt of meer als een uur nodig hebt om de boot op -en af te komen. Sta jij na 12 uur dienst in de haven, voert eerst einde land in én de boot/treinfunctie in en rijd na 6 uur wachten de boot op is er niets aan de hand; de rijtijd/beweging is onderdeel van de boot/trein functie.
 13. Onzin! Out of Scope word uitgeschakeld zodra jij je chauffeurspas in de tachograaf steekt. Automatisch krijg je de daarna de datum/tijdgroep van het moment dat jij je pas eruit haalde en deze er weer in hebt gestoken. "Onbekend" - ofwel het vraagteken (?) met de tijdsduur- geeft hij aan op de print wanneer jij de tijd niet tussen beide momenten van uithalen en insteken niet -of niet snel genoeg- verantwoord hebt als zijnde rust. Out of scope zorgt alleen dat beweging van het voertuig niet word geregistreerd, verders doet de out of scope-functie niets. Ik heb ieder weekend mijn tachograaf op out of scope staan en er word ook regelmatig mee gereden tijdens mijn afwezigheid met de tachograaf op out of scope. Alleen bij het uitlezen van de tachograaf -dus niet de chauffeurspas- kunnen ze zien dat er is gereden tijdens out of scope. In Frankrijk heb ik er ooit een waarschuwing voor gehad omdat het in het buitenland niet is toegestaan om op out of scope te rijden. Voor de rest nog nooit problemen mee gehad.
 14. Vroeger zeg je? Ik zeg dat nu -anno 2023- nog steeds en vraag me dikwijls af waar het bij sommigen mis is gegaan. Ofwel wat men eigenlijk voor ogen had toen ergens het moment kwam dat men besloot; ik word vrachtwagenchauffeur! Het liefst een hele dikke auto en een internationale carrière. Maar wel Quality-time met het gezinnetje, papa-dag op woensdagmiddag, dartavond op donderdag, niet voor 08.00 's ochtends beginnen, iedere vrijdagmiddag 13.00 klaar, dat soort geneuzel. De welbekende dooddoener dat "er meer bestaat als werken alleen in het leven" klopt deels maar gaat niet altijd op, er bestaan namelijk beroepen waarbij een dergelijk eisenpakket niet altijd zo gemakkelijk te combineren valt. Het beroep van vrachtwagenchauffeur is er daar één van. Ook al zijn er tegenwoordig genoeg bedrijven die - soms uit pure noodzaak- aan dergelijke wensen tegemoet kunnen en willen komen, ik wens iedere ondernemer in deze transportsector veel personeel!
 15. Nou ja zeg. Ik was blij dat Ger weer terug was!
 16. Hoezo zou je geen dagen van 15 uur meer kunnen maken? Het rijtijdenbesluit EG 561/2006 is hier relevant, daarin word nog steeds gesproken over een dagelijkse rust van minimaal 9 uur te genieten binnen 24 uur na aanvang dienst. Met andere woorden; een dienst van 15 uur blijft ten allen tijde mogelijk, drie keer per week zelfs.
 17. Zeker weten! Weekend overstaan Ioannina, maandagochtend lossen Korinthos, maandagavond de ferry van Igoumenitsa naar Bari ergens in Italië laden en terug naar huis.
 18. Jij moet gewoon met je werkgever aan tafel gaan zitten en je wensen of ongenoegen kenbaar maken. In het slechtste geval zegt hij dat er geen mogelijkheden zijn om minder lange dagen te maken. In dat geval kijk je uit voor iets anders. Ze zijn er heus wel, de baantjes voor 40 uurtjes per week. En je komt nog eens ergens...
 19. Ik weet niet of dat kort door de bocht is. Als de aard van het werk het maken van veel overuren met zich meebrengt en er zijn tevoren geen afspraken gemaakt over de duur van de werkdagen, dan denk ik dat het tijd word om daar een keer met de werkgever over te praten, of ander werk te zoeken wanneer werkdagen van max. 11 uur niet mogelijk is. Mijn eerdere opmerking was eigenlijk meer in algemene zin: het chauffeursvak staat er om bekend dat lange werkdagen vanzelfsprekend zijn. Er is ook geen beroep waar de duur van een werkdag zo onvoorspelbaar is als in onze beroepsgroep. Jezelf dan later afvragen of dit wel normaal is of dat je werkgever je kan verplichten tot zoveel overwerk omdat je eigenlijk maar 40 uur wil werken doet bij mij dan de vraag opkomen waarom iemand chauffeur heeft willen worden. Maar goed, nogmaals de één is de ander niet. Er is één en ander grregeld in de CAO m.b.t. overwerk, daarnaast zijn er tegenwoordig genoeg werkgevers in het transport die hier een passende oplossing voor bieden dus ik zou zeggen: even aan tafel met de huidige werkgever of anders snel iets anders zoeken.
 20. "Hotel Simona Komplex" Sofia, Bulgarije
 21. Het ene werk is het andere niet. Met een gereguleerde lijndienst onderweg of met een trailer stukgoed met 12 adressen maakt wel een verschil in het maken van 'standaard overuren'. Nu is iedereen natuurlijk vrij om zelf te bepalen of hij 40 uur in de week wil werken of voor mij part 3 weken aan een stuk onderweg wil zijn. Ik vraag me dan wel af waarom iemand voor het chauffeursvak heeft gekozen als overwerk een probleem is -of wordt.
 22. Jammer, ik ga komende vrijdag net boven Larissa langs, te laat voor een RV ook waarschijnlijk... Vanavond "La Brici" in Bucoşnita, Roemenië.
 23. We hadden het niet over bandjes trekken i.p.v. op bed rusten want dan is het gewoon werktijd of pauze. Bandjes trekken doe je n.l. niet als je staat te wachten. Tenminste niet in de situatie zoals in jou voorbeeld 'het pakken van wachturen' word bedoeld. Of je zou je bandjes moeten trekken als je na het laden toch een paar uur op je papieren moeten wachten, maar dan ben je in ieder geval nog wel ergens mee bezig Jij had het over 'lekker wat wachturen pakken, da's goed voor het lichaam. Onder wachten versta ik b.v.; 4 uur wachten op een kraan die jou moet lossen maar die maar niet komt. Of 6 uur wachten omdat je planner een verkeerde lostijd heeft geboekt. Een halve dag wachten en aansluiten voor een grensovergang, of een dag bij de klant voor de deur staan wachten omdat het te laden product nog niet gereed is, dat soort zaken. Ik ken serieus geen enkele chauffeur die daar heel gelukkig van wordt, ondanks dat het betaalde uren zijn. Lang wachten is altijd kut, vooral als je niet weet waarop of voor hoelang. Het komt nooit goed uit met je (eigen) planning en zorgt uiteindelijk voor een hoop frustratie en stress. Fysiek lijdt je er inderdaad weinig mee, maar jezelf de hele tijd zitten verbijten in je stoel of op je bed is om vervolgens met allerlei capriolen de verloren tijd nog een beetje in proberen te halen is echt niet bevorderlijk voor de mentale gezondheid. Dan kun je toch echt beter met iets bezig zijn en gewoon je rondje afwerken. Dat tempo van "rappie rap" is weer een andere discussie, dat bepaal je uiteindelijk zelf.
 24. Juist omdat dit soort bedrijven met dergelijke constructies werken (schijnzelfstandigheid) wil geen enkele Poolse werknemer onder dit soort omstandigheden werken en worden de arbeidskrachten -lees chauffeurs- daarom vanuit ander oostelijke EU-landen en Centraal-Azië. Die trappen er blijkbaar nog steeds in. Die loonsverhoging van 20% heeft dus geen enkele betekenis voor deze 'schijnzelfstandige' chauffeurs uit Oezbekistan en Georgië, dus doet daarom niet terzake in deze discussie. Of er Poolse vakbonden aanwezig waren weet ik niet, ik weet namelijk niet wat een DGB en een alliantie als "Faire Mobilität" precies omhelst. Andere informatie als wat er op diverse Duitse en Poolse nieuwssites geschreven wordt heb ik ook niet. Schijnbaar heeft de Poolse vakbond IP (Inicjatywa Pracownicza) een bijeenkomst gehouden voor de Duitse ambassade in Warschau om hun symphatie met de stakers te betuigen en was daarnaast gericht tegen een persconferentie die georganiseerd was door Krzysztof Rutkowski -de aanvoerder van die knokploeg- vergezeld door een vertegenwoordiger van de directie, om zich te beklagen over een onrechtmatige arrestatie en onmenselijke behandeling. Ze plaatsen zichzelf dus in de slachtofferrol...
 25. Jij leest wat je zelf wil lezen. Het gaat hier om een groep van zo'n 50 chauffeurs uit Georgië en Oezbekistan die weigeren om verder te gaan met werken omdat ze al maanden geen salaris gekregen hebben van hun Poolse werkgever/opdrachtgever Mazur die er vervolgens een knokploeg op af stuurt om ze weer aan de gang te sturen. Atema is daar namens de FNV bij om solidariteit te tonen met de Duitse bonden DGB, de alliantie "Faire Mobiltät", collega-chauffeurs en andere sympathisanten die de actie van deze chauffeurs steunen. Omdat dit soort uitbuiting via allerlei vage constructies een probleem is wat steeds verder reikt in Europa. Wat doet een loonsverhoging van 20% voor Poolse chauffeurs ter zake in deze discussie?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden