Spring naar bijdragen

Pierre

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  10137
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  308

Alles door Pierre geplaatst

 1. Nee, daar zijn wij altijd vrij in zolang het in dergelijke gevallen maar een bewaakte parking betreft. Hoe en waar kunnen we zelf beslissen, ook als we leeg zijn is overnachten op een betaalde en bewaakte parking geen probleem, daar word niet moeilijk over gedaan. Over het algemeen zijn het meestal de bewaakte parkings in België, noord-Frankrijk en Parijs, maar net zo goed de parkings elders of in andere landen. Dat is dan ook maar net hoe het uitkomt met rij- en rusttijden, maar nooit zonder sanitair en een restaurant want dan stoppen we eerder.
 2. Klopt inderdaad Peter. Het is puur een formaliteit i.v.m. de verzekering om verplicht op een gecertificeerd bewaakte parking te moeten staan. Dat hebben wij ook met bepaalde opdrachtgevers of goederen; verplicht bewaakt staan, daar is dan ook geen discussie over mogelijk.
 3. Ik heb het niet over thuisblijven. Wel over wegblijven van Vemars en al die andere kutparkings langs de A1. Ik heb ook geen medelijden met mensen die later verontwaardigt lopen te piepen dat ze bezoek hebben gehad, diefstal, zeilen gesneden, gas gespoten etc. wanneer ze ergens op zo'n vage parking langs die A1 tussen Lille en Parijs stonden. Ik begrijp natuurlijk dat het niet hoort te gebeuren maar je weet nu eenmaal dat je bewust het risico neemt als je daar gaat staan. En in 99% van de gevallen komt het omdat ze te beroerd zijn om een paar tientjes uit te geven bij de routier waar men redelijk veilig kan staan en liever met een maaltijdje van de Aldi langs de autobaan gaat staan. Lekker goedkoop, met alle risico's van dien. Niks anders...
 4. Maar hoe dan Cor. Jullie reden met kastenwagens, niet met zeilenwagens toch?
 5. Daar is inderdaad een bewaakt gedeelte maar ook daar -op die bewaakte parking- word z'n best gesneden en gestolen. Gewoon wegblijven dus.
 6. Kom nou op Roadtrain. Je kan heel onnozel doen alsof je het allemaal niet goed begrijpt en zeggen dat het ''een beetje vaag' staat aangegeven maar het staat er duidelijk genoeg; verkeer vanaf 30 ton die de A7 richting Den Helder wil nemen moet vamaf de A10 via de N247-N244. Daar hoort alles in die richting bij vanaf het begin van die A7, ook Purmerend, ook Hoorn, net zoals Den Helder. Als je dit niet begrijpt of wil doen alsof en zegt dat de borden niet duidelijk genoeg staan aangegeven en het allemaal 'een beetje vaag' is vraag ik me serieus af wat je achter het stuur van je vrachtwagen doet...
 7. Het hangt er helemaal van af waar je moet zijn in Parijs en waar je daarna naar moet. Echt veilig parkeren kun je nergens in Parijs, dan zul je toch echt naar de bewaakte parking in Reau moeten, een stukje onder Parijs bij Melun. Rungis zit aan de onderkant van Parijs t.h.v. A6/A86 en is redelijk veilig. Parkeren op Rungis is niet goedkoop; entree voor niet-abonnee's is € 20,-, (in 2021, waarschijnlijk nu alweer duurder). Daarnaast is men tegenwoordig ook verplicht om op het afgesloten parkeerterrein te parkeren. De kosten daarvan weet ik niet, maar een dag of nacht parkeren is ook al gauw iets van € 15,- zo ik me kan herinneren. Andere mogelijkheid nog is Garonor, een soort van groot logistiek centrum aan de bovenkant van Parijs, gelijk aan de afrit van de A1. Daar pleur je dat ding ergens in een hoek waar niemand last van je heeft en het restaurant zit om de hoek.
 8. Ik ben vorige week maandag over de A7 bij Purmerend gereden, de gewichtsbeperking van 30T staat duidelijk genoeg aangegeven met bord C21, tot twee keer toe zelfs; 600 meter voordat je er af moet en t.h.v. van de afrit voor het kanaal zelf. Als je werkelijk deze borden niet ziet staan word het toch tijd voor een bezoekje aan Hans Anders vrees ik. Of men zich aan deze beperking houdt is een andere discussie, ik had niet bepaald de indruk dat iemand zich er iets van aantrok alhoewel het gewicht vanaf de buitenzijde van een vrachtauto nagenoeg niet is in te schatten. A7 Purmerend, hier nog beperking 50T, later verlaagd naar 30T
 9. Je insinueert nu maar wat zonder feiten te kennen en gaat er nu voor het eigen gemak van uit dat iemand die daar om 7 uur een beetje wiet haalt dit ook op gaat roken tijdens werktijd en daarbij zijn of haar collega's in gevaar gaat brengen. Misschien komen ze wel uit de nachtdienst van hun werk, weet jij veel... Of het stoer klinkt als je doet alsof je weet waarom die lui om 7 uur bij de koffieshop staan begrijp ik ook niet helemaal. Kun jij me uitleggen wat daar stoer aan is of stoer aan moet klinken? Ik weet niet waarom die lui daar staan, ik kom nooit bij een koffieshop maar leef niet in een soort van bekrompen wereld die totaal onbekend is met zaken zoals drugsgebruik zoals jij blijkbaar wel doet. Vandaar deed ik een suggestie naar Martje met een mogelijke scenario waarom die mensen daar om 7 uur al staan, niks meer. Wegblijven bij die rommel die je geest verruimt en je verstand vertroebelt zeg je. Dat geld voor drugs maar net zo goed voor alcohol. Daarnaast bestaat er bestaat een groot verschil tussen recreatief gebruik en misbruik. Ook dat geld voor drugs, net zo goed als dat voor alcohol het geval is. Daarbij is alcoholmisbruik min of meer maatschappelijk geaccepteerd terwijl de impact en gevolgen hiervan veel vaker voorkomen en vaak gewelddadiger en desastreuzer zijn dan die van drugsmisbruik. Overigens is het aantal gebruikers van drugs en drugsverslaafden nog steeds in de grote minderheid t.o.v. drinkers van alcohol en alcoholverslaafden. https://www.trimbos.nl/kennis/cijfers/
 10. Ik noem dat niet per definitie dom, misschien eerder onbekend of onvertrouwd hoe het er in de grote stad aan toe gaat op dat gebied. Daarbij kan het idee wat men heeft over softdrugsgebruik in het algemeen ook nog een rol spelen, voor veel mensen vormt dat nog steeds een negatief beeld. Of men als werkgever heel blij moet zijn dat zijn personeel daar in bedrijfskleding met bedrijfsnaam voor de deur staat is ook weer een discussie apart. Er gebeurt tot zover verders niets illegaals v.w.b. aanschaf en gebruik, een koffieshop is verder dan ook gewoon een openbare Horeca-gelegenheid. De productie en aanvoer van cannabis naar die betreffende koffieshop is weer een heel andere discussie; daar gaat het volkomen scheef. Dank zij een overheid met die productie en handel in softdrugs verbied, maar wel een gedoogbeleid hanteert waar een koffieshop wel mag verkopen maar een handelsvoorraad binnenshuis mag hebben van slechts 500 gram. Hoe die handelsvoorraad dan geproduceerd en aangeleverd word, da's weer de volgende kwestie...
 11. Wat is het probleem? Die mensen beginnen misschien om 08.00 en zijn onderweg naar hun werk even gestopt om een paar gram wiet te kopen om 's avonds na werktijd thuis op de bank rustig een jointje te kunnen roken. Er is verders niks illegaals aan en zo lang dat niet onder werktijd gebeurd is daar toch niks mis mee?
 12. Een serieuze vraag Ger; hoeveel leden heeft de FNV nu? Ongeveer één miljoen leden las ik zojuist op de website, dat zal dan niet allemaal in de sector beroepsgoederenvervoer vertegenwoordigd zijn maar is waarschijnlijk toch een aanzienlijk groter deel dan enkel die 100 man waar jij het over hebt. Nu kun je zeggen dat iedereen lid moet worden van de vakbond om nog sterker voor de dag te komen, maar waar was de rest dan op die 100 man gepensioneerden en werkelozen na? Zou je met pakweg 1000 of 5000 man de boel niet plat krijgen om de eisen kracht bij te zetten? Ik heb n.a.v. jou voortdurende verwijzing naar het belang van de vakbond een lidmaatschap écht serieus bekeken en overwogen, maar om voor het lidmaatschapsgeld nu enkel inspraak te hebben op het wel of niet hanteren van een pauzestaffel, een minimum-CAO, 10% voordeel bij koffie.nl of Centerparks en een gratis zomerkamp voor de kinderen (met een vrijwillige bijdrage van € 100,-)... nee, ik raak nog steeds niet overtuigd.
 13. Wat is er gelul. We hebben het toch over het onderstreepte en vetgedrukte deel of niet? Dit stond zo niet in het artikel, dit heeft topicstarter -Ger- zelf zo aangehaald. Daar ging mijn vraag om, om wat voor reden dat was als behalve stemmingmakerij. Dus volgende keer eerst even goed inlezen voor je gelijk weer in de bres springt voor je vriendje...
 14. Dat heeft de krant niet met vette letters gedrukt, wél de topicstarter. Vandaar ook mijn vraag waarom Ger speciaal '"een Nederlandse man" vetgedrukt en onderstreept aanhaalde. Of dat is omdat hij in het Belgische Pelt woonachtig is, of dat hij wil laten zien dat óók een Nederlander wel eens te diep in het glaasje kijkt. Als je dat dan op een doodnormale manier vraagt wat daar precies de reden voor is dan word je reactie gewoon verwijdert, tot twee keer toe zelfs. En dan lopen piepen dat een forum doodbloedt..
 15. Pierre

  Onderhandelingen CAO 2023

  Afspraken staan in de CAO en de wet, geen eisen. Eisen heeft een werkgever of werknemer waarover afspraken gemaakt kunnen worden, de werknemer of werkgever houdt zich hier dan wel of niet aan.
 16. Pierre

  Onderhandelingen CAO 2023

  Dat artikel houd niets meer in dat een werknemer van 55 jaar of ouder niet verplicht kan worden om vóór 05.00 's ochtends te beginnen mits de aard van de werkzaamheden dit toelaten. Niet bedoeld voor een enkeling die het verdomd om op maandagochtend vóór 07.00 uur te willen beginnen omdat deze hier geen zin in heeft. Heel begrijpelijk dat je als planning niet mee gaat in dit soort onzin.
 17. Pierre

  Onderhandelingen CAO 2023

  Hier speelt iets heel anders naar mijn mening. De planning krijgt dit zeker wel geregeld, daar ben ik van overtuigd. Maar als ze hier aan toe gaan geven wil iedereen zijn eigen werktijden indelen. Daar ontstaat een hoop geruis door onder de rest van al de werknemers, zeker als een externe kracht van een andere vestiging zijn eigen vertrektijden wil gaan bepalen. Dat moet je als werkgever niet willen.
 18. Pierre

  Onderhandelingen CAO 2023

  Help mij even verder Ger, ik kan daar zo snel niets over vinden in de CAO waarin staat dat deze regel zomaar afgesproken -lees opgedrongen- kan worden als dat niet in het contract is vastgelegd, als behalve het volgende. Artikel 31 Vrijwillige tijd-voor-tijd-regeling. 1. De werkgever kan in overleg met de OR/personeelsvertegenwoordiging of bij het ontbreken daarvan met de individuele werknemer(s) een vrijwillige tijd-voor-tijd-regeling op een lagere grens vaststellen dan de grens, genoemd in art. 30 leden 1 en 3, doch nimmer lager dan 160 uur per betalingsperiode van 4 weken. (...) 8. De door werkgever en OR/personeelsvertegenwoordiging dan wel individuele werknemers ondertekende vrijwillige tijd-voor-tijd regeling wordt schriftelijk vastgelegd en gemeld aan het secretariaat van CAO-partijen, Postbus 3008, 2700 KS Zoetermeer. Regelingen die niet zijn ondertekend of niet zijn aangemeld of in strijd zijn met de hierboven genoemde randvoorwaarden, worden geacht niet te zijn overeengekomen. Hierin staat dat een vrijwillige TVT-regeling door de OR/personeelsvertegenwoordiging dan wel werknemer ondertekend dient te worden daar deze anders niet geldig is. In jou geval gaat dit niet op, tenminste niet als jij enkel op basis van uitleen naar Cetra bent gegaan. Dan heeft óf de OR van Vos daar een interne afspraak met haar werknemers over m.b.t. bijzondere voorwaarden uitleen/detachering, óf ben jij zelf akkoord gegaan met deze vrijwillige TVT-regeling. Ze kunnen jou op een andere vestiging niet zomaar ongevraagd deze regeling in jou schoenen schuiven. Punt.
 19. Pierre

  Onderhandelingen CAO 2023

  Dat doe ik Ger. Ik lees dat ze gemaakte afspraken niet nakwamen en dat jij gebruik moest gaan maken van de vrijwillige TVT-regeling. Als dit nooit aan de orde is geweest in Oss en jij onder dezelfde voorwaarden van Oss tijdelijk uitgeleend word aan een buitenvestiging, dan gelden nog steeds de voorwaarden zoals die in Oss (contract) zijn afgesproken en kunnen ze bij die buitenvestiging nooit hun voorwaarden aan jou opleggen, lees gebruik moeten gaan maken van de vrijwillige TVT-regeling.
 20. Pierre

  Onderhandelingen CAO 2023

  Dat is bijzonder Ger. Ik was in de veronderstelling dat je tijdelijk 'uitgeleend' was aan de groene afdeling Cetra. Dan blijf je onder dezelfde voorwaarden werken zoals voorheen, enkel verricht je werkzaamheden elders. Dat was hier dus niet het geval als ik het goed begrijp. Jij bent in zijn geheel overgegaan naar Cetra, met alle daar geldende arbeidsvoorwaarden ?
 21. Pierre

  Onderhandelingen CAO 2023

  De eigen CAO's worden wel lekker betaald zolang je je uren kan maken. Maar als het werk minder word of wanneer je in de ziektewet komt is het balen zeg je... Ik kan er serieus geen touw aan vast knopen wat je hier nu precies bedoelt Lientje, probeer dit eens in je eigen woorden uit te leggen.
 22. Pierre

  Onderhandelingen CAO 2023

  Goed lezen Ger, hoe de definitie van een TVT-uur staat omschreven en waar een TVT-uur recht op geeft bij de verplichte TVT-regeling!! TVT-uren zijn de uren die de TVT-grens van resp. 220 of 230 uur per 4 weken te boven gaan, ofwel die boven de grens van 60 of 70 overuren van 130% gaan. Overuren worden bij de verplichte TVT-grens gewoon 130% betaald tot de TVT-grens, de uren dáárboven zijn TVT-uren en geven recht op één uur vrije tijd, voor de rest niks. Nu is het inderdaad van de gekke dat je zulke uren (die gewoon overuren zijn) als 100% uitgekeerd krijgt zijnde als een uur vrije tijd, maar het is wel hoe het werkt bij de verplichte TVT-regeling. Daarentegen staat bij de vrijwilllige TVT-regeling weer wél vermeld dat men bij opname in vrije tijd recht heeft op 1,3 uur. En dat is wat ik bedoel met dat 'omdenken'. Een werkgever leest de CAO zo hij wil, als er niet staat dat hij een TVT-uur tegen 130% moet betalen maar 100% basisuurloon dan gaat hij de werknemer zeker geen 1,3 uur voor 1 TVT-uur uitkeren wanneer deze een dag of een week TVT opneemt. Als het er niet staat dan hoeft het niet redeneert men, terwijl ieder normaal mens begrijpt dat het eigenlijk wél zou moeten. En zo werkt dat met verschillende zaken in de CAO. Artikel 30 Verplichte tijd-voor-tijd-regeling 5.a. Elk dienstuur boven de van toepassing zijnde tijd-voor-tijd grens geeft recht op één uur vrije tijd. 5.b. In afwijking van de leden 1 en 5a kan op verzoek van de werknemer en/of werkgever overleg worden gevoerd over de wijze waarop tijd-voor-tijduren worden vergoed. Werknemers kunnen zich daarbij laten vertegenwoordigen door de contracterende partijen aan werknemerszijde. Indien tijd-voor-tijd-uren worden uitbetaald dient dit te gebeuren tegen 130% van het uurloon. Artikel 31 Vrijwillige tijd-voor-tijd-regeling. 3. Behoudens de zaterdaguren geeft elk dienstuur dat wordt opgespaard in het kader van de vrijwillige tijd-voor-tijdregeling tussen 160 uur en de grens op grond van artikel 30 leden 1 en 3, recht op 1,3 uur vrije tijd of 1 uur vrije tijd en een toeslag van 30% van het uurloon. De zaterdaguren die worden opgespaard in het kader van de vrijwillige tijd-voor-tijd-regeling geven recht op 1,5 uur vrije tijd of 1 uur vrije tijd en een toeslag van 50% op het functie-uurloon.
 23. Pierre

  Onderhandelingen CAO 2023

  Voor dat je mij wil corrigeren; het kan aan mijn leesbril liggen misschien, maar ik lees hier toch echt dat er bij jou werkgever een vrijwillige TVT-regeling gehanteerd word. Doet er verders ook niet toe. Ik haalde als voorbeeld het idee van jou aan om wat TVT-uren op te sparen om die later als vrije tijd op te kunnen nemen in Thailand. Ik weet -of wist- ook niet of jou werkgever een verplichte of een vrijwillige TVT-regeling hanteert, het was meer als een algemene waarschuwing bedoelt. Bij een verplichte TVT-regeling lever je behoorlijk wat in als je b.v. 100 uur TVT op zou nemen als vrije tijd. In dit geval pakt het wèl goed voor jou uit met deze vrijwillige TVT-regeling, gelukkig maar.
 24. Pierre

  Onderhandelingen CAO 2023

  Dat is enkel bij een vrijwillige TVT-regeling Rob. Dat staat op deze manier ook duidelijk omschreven in de CAO. Artikel 31 Vrijwillige tijd-voor-tijd-regeling. 3. Behoudens de zaterdaguren geeft elk dienstuur dat wordt opgespaard in het kader van de vrijwillige tijd-voor-tijd-regeling tussen 160 uur en de grens op grond van artikel 30 leden 1 en 3, recht op 1,3 uur vrije tijd of 1 uur vrije tijd en een toeslag van 30% van het uurloon. De zaterdaguren die worden opgespaard in het kader van de vrijwillige tijd-voor-tijd regeling geven recht op 1,5 uur vrije tijd of 1 uur vrije tijd en een toeslag van 50% op het functie-uurloon. Bij de verplichte TVT regeling staat enkel dit m.b.t. uitkeren van TVT-uren: één uur TVT geeft recht op één uur vrije tijd. Alleen wanneer men uren laat uitbetalen krijgt men ze tegen 130% Artikel 30 Verplichte tijd-voor-tijd-regeling 5.a. Elk dienstuur boven de van zijnde tijd-voor-tijdgrens geeft recht op één uur vrije tijd. 5.b. In afwijking van de leden 1 en 5a kan op verzoek van de werknemer en/of werkgever overleg worden gevoerd over de wijze waarop tijd-voor-tijduren worden vergoed. Werknemers kunnen zich daarbij laten vertegenwoordigen door de contracterende partijen aan werknemerszijde. Indien tijd voor-tijd-uren worden uitbetaald dient dit te gebeuren tegen 130% van het uurloon
 25. Pierre

  Onderhandelingen CAO 2023

  Dat noemen ze "omdenken". Het handig gebruik maken van de manier waarop een wet of reglement is verwoord. In dit geval staat er in de CAO, artikel 43; (...) "Voorts zal de werkgever de cursustijd, die overdag wordt gevolgd op de doordeweekse dagen, vergoeden". Als je dat 'omdenkt', ofwel vanuit een ander perspectief bekijkt kun je ook zeggen; "cursustijd die niet wordt gevolgd op doordeweekse dagen hoeft dus niet te worden vergoed". Werkgevers maken hier op handige wijze gebruik van en het chauffeursvolk accepteert het allemaal maar onder het mom van "ach, het is één keer per jaar een zaterdag, voor die paar uur...". En zo Kiepenboer, maakt men ook handig gebruik van de verplichte TVT-regrling door overuren van 130% uit te betalen tegen 100% basisuurloon. Eén uur TVT geeft recht op één uur vrije tijd, zo staat vermeld in de CAO. Nergens word bij de verplichte TVT-regeling met één woord gerept over de toeslag voor overuren. Dus wilde jij nog even flink wat TVT-uren opbouwen om daar vakantie van te kunnen nemen, wees goed op je hoede voor je genaaid word. Daar hoef je dan niet eens voor naar Thailand...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden