Spring naar bijdragen

Pierre

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    10807
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    396

Alles door Pierre geplaatst

  1. Handig: dagontheffing in ZE-zone mag ook achteraf! Er wordt steeds meer duidelijk rond de invoering van de aanstaande zero-emissiezones in Nederlandse steden, soms al per 1 januari a.s. Bij het nieuwe loket voor ontheffingen lezen we dat je ook achteraf dagontheffingen kunt aanvragen! Eerder dit jaar liet TTM.nl al eens zien dat er tal van ontheffingen mogelijk zijn voor de aankomende ZE-zones. Een dagontheffing is er voor bedoeld dat je op één dag met een voertuig dat eigenlijk niet voldoet aan de regels, toch de ZE-zone binnen mag rijden. Een dagontheffing mag je maximaal 12 keer per jaar per gemeente aanvragen. Maar… wat lezen wij in de regels die de RDW heeft opgesteld: je mag zo’n dagontheffing ook achteraf aanvragen! “U kunt de ontheffing ook aanvragen als het voertuig eerder die dag in de zero-emissiezone is geweest. Dus met terugwerkende kracht op dezelfde dag. Bijvoorbeeld omdat u met spoed de zone in moest of u op dat moment niet wist dat u in een ZE-zone was”, zo schrijft de RDW. Dus rijd je per ongeluk (of express) met je oude diesel de ZE-zone van (bijvoorbeeld) Amsterdam in, dan is een boete eenvoudig te voorkomen. Nog dezelfde dag een dagontheffing aanvragen en je bent safe. En het mooie is… je kunt hetzelfde trucje nog eens 11 keer per jaar herhalen! Je kunt natuurlijk ook gewoon van te voren een dagontheffing aanvragen of wel een emissievrije truck kopen. bron: TTM
  2. Nou ja, dan nog: beter in de stoma dan er uit....
  3. Het Zwarte Wijf in Le Bourget heb ik niet gekend, dat was voor mijn tijd. Het pand ken ik wel, kom er regelmatig langs. Er zit tegenwoordig een Chinees of een India's restaurant in als ik het goed heb. Om terug te komen op Lignières Chatelain: ik kom daar ook, en ik ga ook zo weer terug als dat zo uitkomt. Je komt er niks te kort, over kwaliteit of kwantiteit van het eten kunnen we blijven discussiëren. De discussie over het 'autenthieke' van de Franse routiers is weer een heel andere. Zoals gezegd mankeert er verders niks aan Lignières. Vriendelijke mensen die hun best doen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Maar als ik dan zo'n servieskast zie staan waar het stof twee vingers dik op de glazen ligt en een douche waar het halve plafond haast op je dak dreigt te vallen, dan denk ik ook; allemaal leuk die traditionele Franse "authenticiteit", maar er zijn ook grenzen natuurlijk. Niet alleen in Lignières, maar ook bij veel andere routiers is dit gaande. Een harmonika-gordijn in de douche waar de onderkant zowaar een halve meter breder is dan de bovenkant van de schimmels en de paddestoelen die onder in dat gordijn groeien. In een smoezelig bovenkamertje moeten douchen waar het water uit alle gaten komt behalve uit de douchekop. Of eerst tien minuten met heet water de kakkerlakken van het douchegordijn jagen en door het putje spoelen alvorens onder zelf onder het water te kunnen staan om vervolgens weer zeiknat van de zweet in gevecht met een roestige klink te zijn die uit de deur komt gevallen, ik kan nog wel even doorgaan. Ondanks dat blijf je er komen, het zijn vaak net die tenten die altijd open zijn, altijd parkeerplaats hebben enz., waar het altijd goed toeven is. Maar toch denk ik dan wel vaak; doe er een keer iets aan, investeer een keer in je toko en vernieuw het sanitair een keer. Puur voor de klandizie, er zijn namelijk ook mensen die er voor weg blijven. Ik krijg dan wel de indruk dat de meeste uitbaters er tabak van hebben en het ze ook niks interesseert om de boel een keer onderhanden te nemen.
  4. Billy.... Heb je met je pin betaald of contant? Wat ik al eerder aangaf; zoals in Orville is het op de meeste plaatsen; je kan er parkeren, je kan er eten, douchen, gezelligheid troef aan de bar, een afzakkertje na, enz. De hele avond ambiance voor een zeer schappelijke prijs, een 4-gangen diner en de fles wijn op tafel voor nog geen twee tientjes, het kost niet alles in Frankrijk. Tegelijkertijd kun je je afvragen hoe het mogelijk is dat je al die drank en spijzen op tafel geserveerd krijgt, maar ook direct de conclusie trekken dat het onmogelijk is dat je voor zo'n futiel bedrag echt goede wijn en vlees uit het duurdere segment mag verwachten. Het is altijd genoeg, entree-plat-fromage-dessert en een halve liter wijn- en vrijwel altijd ruime keuze, maar nooit die hoogstaande kwaliteit zoals sommigen wel eens willen doen geloven, op af en toe een enkele uitzondering na. Ik heb zelf ooit in een ver verleden al mijn slagersvak-papieren gehaald en een jaar of zes in die branche werkzaam geweest, van chef-slager achter de toonbank tot uitbener op een slachthuis. Wat me altijd opvalt in Frankrijk wanneer ik een stuk vlees op mijn bord krijg, is hoe ze een uitstekend goed onderdeel van een rund compleet kunnen verneuken door het verkeerd te snijden en bereiden. Ze kijken nergens naar, alles gaat er "met de Franse slag", tot zelfs in de keuken..
  5. Die live-kerkdienst -of Hoogmis uit Bels die altijd onbedoeld loopt te storen op de zenders rond de regio Kortrijk bedoel je? Nee, die sla ik maar even over...
  6. Goor? Je hebt badslippers aan en er is niemand met z'n vuile klauwen aan het water geweest. Wat is het probleem?
  7. Och, voor de rest mankeert er weinig aan het eten. We zitten nu eenmaal niet in de Librije of het Amstel Hotel. Het is er allemaal wat gedateerd en de servieskast kan wel een poetsbeurt gebruiken. Voor de rest authentiek Frans zeg maar. De douche weet ik trouwens niet, ik douche daar nooit. Maar volgens mij kan het plafond wel een likje verf gebuiken, een kleinigheidje blijf je altijd houden..
  8. Die loep moet je niet te strak afstellen, en het spreekwoord "met de Franse slag" altijd in gedachten houden wanneer je ergens een toko binnen gaat, anders houd je het niet lang vol in dat werk. Dei Fransen kijken nu eenmaal niet te nauw en staan heel anders in dat soort zaken zoals wij hier in Nederland. Maar er zijn wel grenzen natuurlijk.. Neem nou de door jou -en mij- ooit zo geprezen "Les milles Pattes" in Roncq als voorbeeld. Het eten was niks bijzonders en eigenlijk ook van ondergeschikt belang, de barzaken waren belangrijker. Het sanitair was gewoon bagger en de douches niet om aan te zien. De ratten liepen tussen je poten op het terras en de regen drupte via de lamp aan het plafond zo op je bordje Boeuf Bourguignon. Maar wél altijd volle bak ambiance! Ik mocht er dan ook best graag komen hoewel ook de meningen onder chauffeurs nogal verdeelt waren, vooral op het laatst. Maar een gewoon burger of iemand die nooit in Frankrijk komt, die loopt daar gillend de tent uit, nog vóór hij een hap gegeten heeft.
  9. Dat hoef jij mij niet uit te leggen, ik zit 4-5 avonden per week in die routiers dus dat weet ik zelf ook wel. Maar zoals het er bij die toko binnen uitziet, zo tref je het nergens in Frankrijk. Dat heeft niks met klinisch zuiver te maken, het is gewoon een vette tent, niet anders. Wat de kwaliteit van het eten betreft; als de frites maison zo onderhand van je bord afdruipt zoals in Lignières wil ik het niet eens over kwaliteit hebben. Maar goed, smaken verschillen. Je hebt er voldoende te eten, de serveuse schreeuwt te hard, de patron achter de bar is een alleraardigst en vriendelijke man. Echt kwaliteit zoals wij kwaliteit kennen vind je nagenoeg nergens in een routier in Frankrijk; bij de een is het wat beter en wat netter als bij de ander maar het laat m.b.t. kwaliteit nogal eens te wensen over, het sanitair laten we beter buiten beschouwing in deze discussie. Over het algemeen speelt de voorronde aan de bar de grootste hoofdrol, bestaat het menu uit vooral 'heel veel' i.p.v. kwaliteit, en maakt de wijn -inbegrepen bij het menu- al die kleine minpuntjes weer goed. Anders gezegd; na de nodige alcohol vooraf maakt het op een gegeven moment niet meer uit wat er op het bord ligt, waggelt iedereen na de dis gelukzalig terug naar zijn auto en is de dag erna allang weer vergeten dat men de avond tevoren zijn steak zo taai als een schoenzool of zijn langue de boeuf heeft laten staan omdat die gewoonweg niet te hachelen was. De gezellige en amicale sfeer die soms heerst en de vaak vriendelijke prijzen t.o.v. wat wij hier kennen, in combinatie met een goede parking en een schone douche bepalen meestal of een routier in de smaak valt bij het publiek. Maar "kwaliteit" zoals kwaliteit bedoelt is behoeft een iets andere uitleg dan enkel "goed gegeten en gedronken. Daar zit een wezenlijk verschil tussen..
  10. Had jij dan niet de madame een keer kunnen vragen om de servieskast en de rest van het interieur eens onderhanden te nemen want dat interieur en het sanitair heeft volgens mij in 55 jaar tijd geen stofdoek of een druppel water gezien... Zo jij het noemt is het de "Romantiek" van het Frankrijk rijden. Zo het anderen noemen is het er binnen te "Ranzig" voor woorden. Ik ben er verschillende keren geweest en ik weet het eigenlijk nog steeds zelf niet; het begint allebei met een "R", laten we het daar maar bij houden...
  11. De Dwarse Drent, Tukkerpower, Radio Continu, Olympia Radio en nog wat van die piratenzenders, dat zijn toch ook Nederlandse zenders?
  12. Nu je het zo zegt, inderdaad. Ik schakel normaal gesproken op mijn telefoon de mobiele hotspot in om op mijn radio de Nederlandse zenders te kunnen ontvangen, de verbinding van telefoon naar radio gaat dan via Bluetooth. Wanneer ik de routes met de TomTom-app op mijn telefoon heb voorgeprogrammeerd en deze naar mijn device zend, dan gaat dat ook via Bluetooth, tegelijkertijd wanneer ik via Bluetooth naar de Nederlandse radio zit te luisteren. Dat gaat dan meestal zonder problemen, soms hapert het of lijkt de hele verbinding weg te vallen maar dat ook aan de omgeving liggen natuurlijk. Als er echt snel en dringend iets gezocht moet worden en ik heb met mijn TomTom geen verbinding via Bluetooth, dan verbind ik de wifi-poort van mijn Tomtom zelf nog wel eens met de mobiele hotspot. Dat werkt dan meestal wel. Alleen zoekt hij dan ook tegelijk naar updates en heb je daarna voortdurend die melding in je scherm staan. Updaten zelf doe ik via de stabiele verbinding thuis.
  13. Dat die TomTom nagenoeg niks gebruikt dat geloof ik. Maar wanneer ik mijn telefoon als hotspot gebruik zijn er volgens mij ook allerlei andere apps die data gebruiken voor updates etc. Daarnaast, als ik mijn telefoon als hotspot gebruik en bijvoorbeeld radio luister via Bluetooth, werkt dan die traffic-informatie op mijn TomTom ook tegelijk via Bluetooth, of gaat liggen storen op elkaar? Verbeter me als ik het mis heb, ik ben wat dat betreft totaal een leek op dat gebied.
  14. Zo lang het navigeren zelf nog kan geloof ik het allemaal wel met die extra services. Vertragingen en files vind ik op Google Maps ook terug. Ik kijk de kat nog maar effe uit de boom...
  15. Aan die paar tientjes voor een heel jaar zal het bij mij niet liggen, ik zit echter met een heel andere vraag. Blijft voor die € 19,95 alles bij het oude -zoals het nu is-, dus alle services via de ingebouwde Sim. Of moet ik nu ook gaan betalen om via de Bluetooth-verbinding van mijn smartphone Traffic en Services te ontvangen?
  16. Zoals jij het uitlegt zouden alle auto's op gelijke afstand rijden, en allemaal op hetzelfde moment ingrijpen en herpakken. Dat zou theoretisch mogelijk zijn, uit eigen ervaring durf ik te stellen dat het in de praktijk toch nét even iets anders werkt, zeker wanneer een invoeger zijn plaats wil kiezen tussen een lange rij vrachtwagens die allemaal ACC gebruiken en vanwege het drukke verkeersbeeld al kort op elkaar zitten. Iedereen die met ACC rijdt kent het verschijnsel; een voorligger voegt uit op de uitvoegstrook, remt af op de uitvoegstrook en de eigen auto remt toch af, ondanks dat de voorligger van je wegrijd. Of het ACC-systeem detecteert iets op de weg en gaat uit zomaar uit het niets opeens op de rem. Je achterligger die toevallig geen ACC gebruikt schrikt zich compleet te pletter vanwege zijn voorligger die uit het niets op de rem vliegt. In de situatie van 'het treintje met invoegend verkeer' gebeurt vaak precies hetzelfde; wanneer het invoegende voertuig jouw kant op komt detecteert de ACC die beweging, neemt direct gas terug en remt af, nog vóór die auto daadwerkelijk voor je rijdt. De snelheid is er dan al compleet uit, de ACC gaat opnieuw rekenen en komt weer langzaam op gang met de combinatie snelheid/afstand tot de voorligger. Voor die ACC zich helemaal herpakt heeft gaat daar een aanzienlijke tijd overheen, zeker wanneer zo'n eco-roll systeem ook nog eens ingeschakeld is; die berekent vervolgens nog eens hoe de auto met zo weinig mogelijk energieverbruik op de gewenste snelheid komt. Wanneer iedereen met ACC zou rijden, en iedere auto op zijn eigen manier telkens opnieuw afstand moet nemen i.c.m. ingestelde/gewenste snelheid, dan zou de derde of vierde auto zo onderhand stil staan. ACC is een mooi systeem wat perfect werkt als je op je gemak op een rustige weg achter je voorligger aan kunt tuffen, zonder al te veel storende factoren rondom. Op een druk traject met veel invoegend -en achteropkomend verkeer ben je soms genoodzaakt om zelf even gas bij te geven, puur om snel te anticiperen omdat de ACC hier simpelweg tekort schiet.
  17. Ik weet niet of dat logisch is. Ik ken evenveel stukken waar wél een inhaalverbod geldt als niet. Of dat nou twee- of driebaanswegen zijn. Het probleem is vaak dat men volle gas aan komt vliegen om de ander nog snel voorbij te willen steken, maar zodra het begint te klimmen er niet meer voorbij komt vanwege het gewicht of een tekort aan vermogen. Dan blijft men dikwijls zo'n hele klim naast de ander hangen omdat men elkaar geen duimbreed wenst toe te geven, dikwijls tot grote ergernis van de andere weggebruikers die gemakkelijk hadden kunnen passeren maar de rijbaan geblokkeerd zien door iemand die niet aan de ander voorbij kan.
  18. Dat klopt, die staan er ook. Tot waar de A73 invoegt bij de A2. Vanaf daar is er tot aan de afrit Ulestraten geen enkele op -of afrit meer. Daar waar die klim begint en waar de tweebaans overgaat in een driebaans autosnelweg, daar staat aan beide zijden van de autosnelweg het einde inhaalverbod aangegeven (bord F04). Het inhalen gebeurde pas op het vlakke stuk, ruim en allang voorbij die borden einde inhaalverbod. Bij Ulestraten stond ik aan de kant omdat er volgens die motoragent ook op dat stuk een inhaalverbod van kracht was terwijl er geen bord te zien was. Achteraf had hij wel gelijk, echter een bord dat er opnieuw een inhaalverbod van kracht was stond nergens opnieuw geplaatst, tenminste niet eerder dan zo'n 12 kilometer verderop waar de spitsstrook begint en het eventuele inhaalverbod aangegeven staat op de matrixborden. Je kan niet verwachten dat iemand eerst het hele internet af gaat zitten struinen of er wel of niet een inhaalverbod van kracht is op een bepaald stuk snelweg, dat moet met verkeerstekens aangegeven staan. En let er zelf maar eens op als je daar een keer rijdt, die situatie is na vier jaar nog steeds niet aangepast...
  19. Dat klopt, er zijn instanties waar je een verkeersboete aan kunt laten vechten die op hun beurt de uiteindelijke proceskosten kunnen declareren wanneer zij in het gelijk gesteld worden en daar hun winst uithalen. Ik heb wel begrepen dat dit aan banden wordt gelegd door de overheid, voor zover het nog niet gebeurd is. Ik heb ook geen eigen bedrijf, de boete was geheel voor mijn rekening en de kosten voor procederen kon ik ook nergens declareren. Ik bedoelde eigenlijk te zeggen dat al die uren die ik in zeven maanden aan eigen tijd kwijt was aan dingen uitzoeken, foto's maken, bellen, brieven schrijven enz. om tegen de boete in bezwaar te gaan en vervolgens nóg eens in beroep te gaan tegen de beslissing van de Officier van Justitie misschien niet opwogen tegen een bedrag van € 249,-. Het was voor mij niets anders dan een keiharde principe-kwestie, omdat ik haast zeker was van mijn gelijk. Hoewel er wel degelijk een inhaalverbod van kracht was volgens de website van Rijkswaterstaat, stond -en staat nog steeds- het inhaalverbod niet aangegeven met verkeerstekens- of borden. Enkel stond met bord F04 het einde van het inhaalverbod aangegeven, ruim een kilometer vóór ik mijn voorligger in ging halen en verderop aan de kant moest. Mijn conclusie was dat ik als weggebruiker mag aannemen dat een inhaalverbod op een duidelijke manier aangegeven is met verkeerstekens en ik niet vooraf het internet moet raadplegen of er wel of niet een inhaalverbod van kracht is. Dus óf Rijkswaterstaat, dan wel de wegbeheerder is in gebreke gebleven met het aanbrengen van de juiste wegmarkeringen/signalisatie. Daarnaast klopte de verklaring (onder ede) van de verbalisant op een aantal punten aantoonbaar niet. Beide zaken heb ik uitgebreid in mijn beroep aangegeven, toegelicht met foto's, plattegrond etc. en ben uiteindelijk in het gelijk gesteld. Alle verloren tijd ten spijt, maar ik laat me niet zomaar uit het veld slaan. Zeker niet als ik weet dat ik gelijk heb. Bezwaar aantekenen kan dus wel degelijk resultaat hebben.
  20. Dat is ijdele hoop vrees ik. Wat ik eerder al aanhaalde; ergens heb ik een keer gelezen dat die zogenaamde life-time updates niet helemaal 'life-time' zijn zoals wij dat bedoelen met levenslang. Life-time betekend hier in principe niets anders dan economische levensduur. Het heeft ook niet enkel en alleen met de levensduur van het apparaat zelf te maken, of de hardware nog compatibel is met nieuwe kaart -en softwaretechnologieën maar ook of updates nog beschikbaar worden gesteld door TomTom zelf. In principe bepalen zij zelf de 'economische levensduur'. Wat niet vreemd is om te kunnen blijven fabriceren en verkopen. De 6250 zelf was al een hele tijd nergens meer verkrijgbaar, het definitieve einde van het tijdperk 6250 komt wel in zicht volgens mij. Hoe jammer ook...
  21. Ik heb er werkelijk totaal geen verstand van. Corne64 is op dit forum de expert op alles binnen het gebied van navigatiesystemen, die kan er vast meer over vertellen.
  22. Die mail kreeg ik ook, inderdaad heel jammer. Ergens was dit wel te verwachten, -ik weet niet exact waar- maar ergens heb ik eens gelezen dat die live-traffic service ook een keer zijn einde kende. Volgens mij ging dat tot 2025 als ik me niet vergis. Of misschien ben ik in de war met life-time updates die tot 2025 gingen, wat eigenlijk niet zo life-time is als wordt gesuggereerd. Dat duurt eigenlijk net zo lang tot die productlijn voorgoed aan zijn einde komt, en dat is in ons geval met de 6250 eigenlijk al een tijdje zo. Misschien tijd voor iets nieuws dus, al weet ik nog niet wat. Nu heb ik -vanwege eerder disfunctioneren van mijn apparaat- een paar accounts bij TomTom. Ik weet niet of die betaalde traffic-service op het apparaat geïnstalleerd word, of dat dit op naam/ account functioneert. Dan zou ik voor ieder account een apart moeten betalen, mocht ik willen switchen.
  23. Toch niet voor het negeren van een inhaalverbod in Duitsland? Ik kom er Godzijdank niet heel vaak en heb nog nooit een boete gehad in Duitsland, maar ik heb ook altijd begrepen dat de boetes daar heel schappelijk waren. Denk dat Nederland wel koploper is voor wat betreft de hoogte van de boetes, dat loopt hier gewoon de spuigaten uit. Negeren inhaalverbod is tegenwoordig € 300,- ex. administratiekosten. Dat was in mei 2020 nog € 240,- kan ik uit eigen ervaring vertellen, toen ik aan de kant mocht op de A2 bij Maastricht Airport. Die boete heb ik wel met succes aangevochten. Het zogenaamd negeren van het inhaalverbod bij het vliegveld van Maastricht terwijl er geen inhaalverbod staat aangegeven, enkel einde inhaalverbod (bord F04) aan het begin van die klim bij Meerssen -vlak voor het vliegveld- en een nieuw inhaalverbod (middels dynamische wegmarkering) pas zo'n 12 kilometer verderop t.h.v. Urmond. Wat het mij bij elkaar gekost heeft aan al die tijd met foto's maken, dingen uitzoeken, bezwaarschrift schrijven, opnieuw in beroep gaan tegen de OvJ enz. mag ik kwijt zijn. Het gevoel toen die brief op de mat viel dat mijn ingestelde beroep gegrond verklaard was en m'n poen teruggestort werd was onbetaalbaar. Ook al ging het 'maar' om € 249,- Die situatie is overigens na vier jaar nog steeds niet aangepast, dus er staat nog steeds een 'einde inhaalverbod' aan het begin van die klim vóór het vliegveld, de eerste aankondiging van een inhaalverbod voor vrachtwagens pas 12 kilometer verderop. Nergens daartussen enige aanduiding middels verkeerstekens dat daar een inhaalverbod geldt. Nu viel deze situatie mij op en ik heb er ook werk van gemaakt, met succes. Ik vraag me dan wel af hoeveel anderen -met name buitenlandse chauffeurs die op datzelfde traject een boete hebben gekregen voor het inhalen, deze als goedgelovigen gewoon geaccepteerd hebben en er verder nooit meer iets mee gedaan hebben omdat ze er waarschijnlijk toch nooit meer komen. Ondertussen rinkelt de kassa bij de (r)overheid vrolijk verder..
  24. Dat is precies wat ik bedoel. Die gasten deinzen nergens voor terug en zijn ook nog eens in de meerderheid. Je kunt hier op een forum met een hoop bravoure wel zeggen "ik laat dit bij mij niet zomaar gebeuren", maar je hebt gewoon niks te zeggen. Overigens, die goederen zijn verzekerd en vervangbaar, jouw leven zeker niet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden