Spring naar bijdragen

Durashift

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  3969
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  6

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Mobiliteit

Recente profielbezoeken

23282 profielweergaven

Durashift's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

3,2k

Waardering in de gemeenschap

2

Community Answers

 1. Durashift

  CAO vergelijker gezocht

  Weet iemand of er een tool is om CAO's te kunnen vergelijken (zonder dat je dat zelf 'moelijk' moet doen door de CAO's zelf door te spitten). Ik kwam het onderstaande tegen: https://www.digipacct.nl/cao-vergelijker ..maar ik heb niet veel aan de culturele hoek.. zeg maar. Wat ik zou willen vergelijken is de CAO Motorvoetuigen en Tweewielerbranche en de CAO Metaal en Techniek (carrosseriebranche).
 2. wat anderen hierboven al schrijven: je tank kan prima goed gevuld zijn maar een sensor van het systeem doet misschien zijn werk niet meer. Ik heb het eind vorig jaar gehad. Nu ik lees dat contact uitzetten een fase 2 naar 3 in werking stelt..begrijp ik nu ook waarom ik op zaterdagavond, met een melding 'vermogensbeperking AddBlue' nog wel op volle snelheid over de A12 uit Utrecht naar huis kon komen.. maar op de maandagmorgen in schildpad modus van huis naar de dealer ben geen gereden.. goeddeels binnendoor. Alleen hier 'de berg' over kon niet anders dan via de provinciale weg. Gevarenlichten aan..en brommobielen mogen er ook rijden.. konden die ook eens een inhaalactie pogen te doen. Ik ben zo'n knurft die denkt bij een storing met een I'tje.. och, ken nog wel.. Ik kreeg al een tijdje zo nu en dan 'AddBlue van onvoldoende kwaliteit' maar ging ook weer weg... dan kwam het weer en ik vond het wel mooi.. roetfilter ging ook vaak regenereren.. prima joh. Dé storingsmelding die al tijden met mij mee rijdt is de 'storing distributie'. Is ook een Informatieve, geen Sleutelindicatie. Vorige week de auto voor onderhoud en APK gehad. Distributie storing gereset.. heb er een week zonder mee kunnen rijden.. maar hij klapte er gisteravond weer in.. toevallig weer bergop rijdend. .. dus volgas. Ik vind het wel gezegend.
 3. Durashift

  Chauffeurstekort ?

  Je zou denken dat het wel minder druk is met de containers..overslag cijfers dalen. https://www.scheepvaartkrant.nl/nieuws/jaarcijfers-haven-hamburg-zetten-dalende-trend-voort
 4. Dat die toltunnel eraan komt kan toch geen verrassing zijn? Dat is van begin af aan al bekend. Nu is dit een openbare toltunnel.. laatst was in het nieuws (artikel in FD) over de schaduwtol van de Wijker- en Velsertunnel. Daar wordt door onze Rijkswaterstaat, conform contract, al jaren voor iedere voertuigpassage een bedrag aan de financiers van de tunnel (o.a. ING bank) betaald. Komt uit de tijd van PPS, Publieke en Private Samenwerking. Ofwel.. de staat had geen geld (of wilde/kon dit niet eraan besteden op X moment) en dus stapten marktpartijen erin met een zak geld.. en nu is die zak een stuk groter bij die financiële kerels.. ~~~~~~~~~~~~~~~~ Ach, over een paar jaar hebben wij de vrachtwagenheffing in NL. Dan wordt er in heel het land per kilometer betaald. https://www.vrachtwagenheffing.nl/ Weer een kastje op de ruit.
 5. Als we het over maatschappelijke kosten hebben.. dan is ... https://bigtruck.nl/nieuws/gedeeltelijke-overwinning-rechtszaak-adr-parkeren?fbclid=IwAR1ZckFtP_nwF1Kji_YggXClGcKHYVcgJDsWdEY6nW6_JZrCYZQ7MRhWX-o ... in hoger beroep gaan niet bevorderlijk om die kosten te drukken..én luister je ook niet echt naar wat de rechter gezegd heeft. Jan kan beter een politieke partij oprichten. Parkeerbaar R'dam.
 6. Ga ik straks ook naartoe..maar dan naar het écht mooie.. de Noordkop. Met hanger nog wel.. Pak 'n Bak achter de eigen auto.
 7. Gek genoeg kwam ik laatst, afzonderlijk, twee stenenrijders tegen die rond 18.00 uur nog aan het werk waren rondom een project. Zie ik niet vaak (meestal ben ik nog de enige gek) . Qua zonnepanelen heb ik toch de indruk dat menig farm nog uit de grond gestampt wordt, alhans hier in de regio zo her en der wel. Zijn natuurlijk vergunningen van enige tijd geleden.. en veelal zijn het de BG/PL bouwers die het meeste werk doen.. de enige NL die er 'rijk' van wordt is de (ex) grondbezitter, heb ik het idee.
 8. Zijn het nog wel boeren die protesteren? Het Fries dagblad ging eens op onderzoek uit bij het protest afgelopen week bij het provinciehuis van Friesland. https://archive.ph/y5bZN Onderstaand kerel verwoord het ook goed, vind ik. https://www.nporadio1.nl/fragmenten/spraakmakers/e53ba9b9-b96a-40d7-a011-ae43f72eb17c/2024-02-06-het-mediaforum-met-sjirk-kuijper-en-henrike-van-gelder Vanaf minuut 6 tot ongeveer 10. Het wordt tijd dat het land opdroogt en de loonwerkers weer wat moeten doen. Hebben ze geen tijd meer voor deze ongein.
 9. zelfde principe als met de lage luchtweerstand van speciale wieldoppen bij, bijvoorbeeld, elektrische auto's of fiscaal gunstige fossiele brandstofauto's. Veel mensen willen geen wieldoppen op de auto, dus werd zo'n setje na toekennen kenteken snel omgewisseld door een lichtmetalen velg met bijpassende band waardoor het verbruik dus niet meer conform dát was wat de fabrikant in de testomgeving met die speciale wieldoppen had bedacht.
 10. Gelukkig hoef jij je daar niet druk om te maken.
 11. Als jullie nog een kruimel nodig hebben: ik hoorde vandaag dat ze bij ons mogelijk een bode dienst willen inzetten voor wekelijkse bevoorrading van ons depot in Smilde. Vanaf Papendrecht ophalen en levering achter een (gesloten) hek. Weet niet of jullie ook sleuteladressen in de dagdienst hebben? Het moet voordeliger zijn dan zelf rijden. Het gaat dan om supplies zoals papier en blauwsel.
 12. Dan dienen die spoilers wel verzegeld te zijn.. want anders demonteer je ze na de typegoedkeuring en heb je iets meer verbruik maar een betere smoel van de auto. Bij de toll in Duitsland zijn niet alleen de milieuklasses veranderd.. ook meer voertuigen vallen eronder, vanaf 3,5 ton. Mijn vrijstelling met 7490 kg is ook voorbij. 😢
 13. Durashift

  Een week van een koetelaar

  van alle markten thuis dus.
 14. Durashift

  Een week van een koetelaar

  Volgens mij sta je bij de manage.. wat hebben die nou aan jullie koeldeuren? Als kleine jongen heb ik daar nog les gekregen in pony rijden.
 15. Je moest dus wachten op het bestelbaar zijn van de facelift versie, shompie. 😕 Heeft de verkoper je geen nieuw contract laten ondertekenen? Want die kan niet meer kloppen nu. Aparte gang van zaken ja. Hopelijk kan je er zonder te betalen onderuit komen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden