Spring naar bijdragen

Durashift

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  3595
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  4

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Mobiliteit

Recente profielbezoeken

20293 profielweergaven

Durashift's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

2,9k

Waardering in de gemeenschap

2

Community Answers

 1. Durashift

  Plaatselijke car show

  Die zie je in NL ook niet bij (klassieke) auto evenementen, tenzij het speciaal daarvoor georganiseerd is. Japan Sunday Classic's in Gemert had ruim 800 auto's, afgelopen zondag, zag ik in een video. De klassiekers en youngtimers in Nederland rijden weer volop, nu het (weer) even mag.
 2. Als zij naast een Natura2000 of een Natuur Netwerk gebied boeren..wellicht wel. Die stikstof%reductiekaart maakt geen onderscheid in type landbouwmanieren, d8 ik. De biologische melkveehouderij stoot 70% minder stikstof uit dan de traditionele, intensieve, melkveehouderij, hoorde ik vanavond bij dit is de dag radio 1. https://www.nporadio1.nl/fragmenten/dit-is-de-dag/712578cc-543c-4368-b6c0-27ac96c0f05d/2022-07-04-spelen-de-supermarkten-een-rol-in-de-stikstofcrisis Vanaf minuut 9:50 https://bionext.nl/ Betreft een onderzoek van de Wageningen Universiteit, in opdracht van Ministerie van Landbouw, begreep ik. Dus, veel meer biologisch kopen dus Nou, vanmiddag was er inderdaad alleen nog maar biologische karnemelk in kleinverpakking bij de Jumbo in Veenendaal.
 3. Peiling gaf vorige week aan dat VVD nog de meeste zetels zou hebben bij nieuwe verkiezingen. Hoe flikken ze dat? Kennelijk is er toch een grote groep kiezers in NL die deze middelmaat wel best vinden. BBB ging naar 17 zetels. Ik gun ze wat meer zetels.. maar ineens zo'n grote sprong is, voor de wat langere termijn, veelal gedoemd te mislukken, leert de afgelopen decennia. Groenlinks zal niet de grootste worden.. dan moeten ze plotsklaps inniger samengaan met de PvdA. Wordt lastig, denk ik. Denk wel dat het verstandig is als die twee partijen bij elkaar gaan, zodat er in zetels een groter blok ontstaat, al tegenwicht. GroenLinks is zo radicaal niet meer, volgens mij.
 4. Nee, de PAS regeling is eigenlijk, vooral, een PvdA dingetje, mét een beetje CDA ja.. https://nl.wikipedia.org/wiki/Programma_Aanpak_Stikstof Raar maar waar..
 5. Durashift

  DB schenker

  Och, dat soort persberichten / communiqués staan vaak bol van mooie praatjes.. die geen gaatjes vullen, blijkt dan een paar jaar later. Ik zie echter wél een schone USA truck / trailer op de foto bij het artikel.
 6. Misschien kan het wel niet uit.. maar hebben ze nu een 'wapen' in handen richting werkgever. Immers, individueel vervoer is een kleinere bron / kans op besmetting dan het OV.. dus wordt het risico voor werkgever op binnenhalen van een virus kleiner.. wat weer gunstig is voor de krappe bezetting op het werk (personeelsgebrek). Werkgever betaalt misschien een passende reiskostenvergoeding dan de magere 19 cent belastingvrij?
 7. Ik spotte van de week toevallig een open trailer waarmee staal wordt vervoerd. Die had op het kopschot, buitenzijde, twee metalen haken (soort van groot uitgevallen badhanddoek formaat) naast de slang/elektra koppelingen met daaraan die stickers gehangen, magneetstickers dus. Op welke plek op de trailer die dingen dan hangen tijdens transport door Frankrijk.. weet ik dan weer niet. Ik vond het er wel handig bedacht.
 8. Dat was hij dus niet, hij was opperhoofd bij de brancheorganisatie, begrijp ik uit het relaas van Jan Dijkgraaf. Kijk, zo snel verwateren kennelijk dus feiten. Tja, D66 zal de beste man wel de landbouwportefeuille hebben gegeven vanwege die brancheorganisatie.. het zou Tjeerd, wat mij betreft, wel sieren om publiekelijk wat meer zijn draai in denken over de landbouw te vertellen. Ik begrijp nu ook wel beter waarom hij niet welkom was in Stroe van de week.
 9. Durashift

  Zwaar transpoort

  Voor de tussen de middag dan, 's avonds is het restaurant niet open, lees ik.
 10. Welke veiligheid? In principe regelt het batterij management systeem de gehele laadcyclus. Als de batterij te warm wordt door het snelle laden, wordt de KW input afgeknepen. De verzorgingsplaatsen langs de snelwegen kennen, zover ik weet, alleen snelladers voor personenwagens en compacte busjes. Dat zal nog een hele uitdaging worden om over enkele jaren een snellader nabij de truckparking te bouwen. Misschien wel een laadrail boven de parkeerplaatsen, zoals men voor de OV bussen (in NL, bijvoorbeeld nabij Schiphol Noord) heeft geregeld? Wordt er een kleine stroomafnemer achter de dakspoiler gemonteerd. Wat te doen met de laadtijden tijdens een dienst? Denk dat je dat misschien al wel kan navragen bij enkele bedrijven die met EV busjes rijden. Zag er laatst één staan bij de snellader, installatiebedrijf aan het einde van de werkdag (leek mij). Denk dat er iets afgesproken wordt als dat er, indien er bijgeladen moet worden om thuis te komen, 1x 20 - 30 minuten laadtijd als werktijd kan worden geschreven? Het moet wel redelijk blijven, lijkt mij. Iedere dag bijladen om zo een half uurtje extra muntjes te verdienen..terwijl je ondertussen op de telefoon privé dingen aan het doen bent.. dat kan, als er over een paar jaar veel meer medewerkers met het EV bljltje moeten hakken, flink in de papieren lopen voor de werkgever, lijkt mij.
 11. Durashift

  DAF topic

  Trucje met rempedaal bij de DAF? Ik stomp soms maar eens een paar keer achter elkaar op dat rempedaal, uit ergernis, bij de MAN.. als ik weer eens moet wachten op het brein van de ZF bak.. drama, drama, drama vind ik het.
 12. op wie doel je nu, Pierre? Op HTC, de troll (?) of zoetwatermatroos? In mijn ogen doelt zoetwatermatroos op de arbeidstijden in de rit naar Dublin.. die zijn toch op het luie af: 3 uurtjes rijden.. 2 uur pauze en tijd voor vertier..dan weer 3 uurtjes rijden.. weer tijd voor vertier en dan nog vier uur op de bok zitten. Kortom, een rij-dag met tijd te over. De meeste chauffeurs hebben toch niet van die luxe dagen er tussen zitten? Dat is gewoon buffelen voor 10-12 betaalde uren en eten aan het einde van de dag en voor de rest maar 'ff tussendoor' frutselen, ook qua pauzetijden.4 Maar ja, die realiteit is wat moeilijk in een theorie boek te vatten.
 13. verzekeringskwestie zal zeker meespelen, al geldt dan ook weer het eigen risico.. dus tja.. Maar, volgens mij zit in de linker vrachtwagen nog gewoon de chauffeur, dus ze hebben het eerst wel op eigen kracht geprobeerd.
 14. Durashift

  Aanrijding rotonde

  geef je wel richting aan op de rotonde? Ik krijg steeds meer de indruk dat die speed pedellaars wel van alles doen aan hun zichtbaarheid (gele kleding, gele fietstassen, flikkerende LED lampen achter en voor.. maar het verdommen om gewoon eens de hand uit te steken bij een kruising of rotonde. Want tja.. dát is wat lastig als er tegelijkertijd de wens is om de snelheid zo veel mogelijk mee de bocht in en uit te nemen .. Terwijl, laten zien waar je heen gaat is ook een verkeersregel én kan je veiligheid bevorderen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden