Spring naar bijdragen

Durashift

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  3835
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  5

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Mobiliteit

Recente profielbezoeken

21700 profielweergaven

Durashift's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

3,1k

Waardering in de gemeenschap

2

Community Answers

 1. Eigen beker? Waarom dat dan.. daar staan toch genoeg (tegenwoordig vooral) kartonnen bekertjes met een heel dun laagje (PFAS) plastic erin, Durashift. Nou, omdat er regelgeving gaat veranderen, te beginnen op 1 juli a.s. Dán kan je alvast oefenen bij de McD(rive) met een eigen bord en shake beker.. of gewoon de wegwerptoeslag betalen als je de maaltijdkoerier bij de auto laat komen. Volgens mij kan er nog een hele discussie gestart worden wanneer, bijvoorbeeld, een maaltijdsalade uit een koeling van een detailhandelsorganisatie nu onder 'voor onderweg op te peuzelen' valt of voor thuisgebruik als maaltijd voor de buis/computer? Er zijn zelfs gemeenten die PMD afvalbakken hebben hangen naast een reguliere prullenbak en waar je dus PMD afval zonder bijbehorende zak in mag doen. Ben je goed bezig voor de recycling cyclus maar heb je eerst wel die wegwerptoeslag moeten betalen. Maar, terug naar de vraag in de onderwerpregel: per 2024 gaat de regelgeving verder en mag er op kantoor ook geen sprake van wegwerpbekers en bakjes zijn. Ik denk dat de wetgever het begrip 'kantoren' breed bedoeld heeft.. dus ook o.a. wachtruimtes in ziekenhuizen, bij de dokter, tandarts (waar vaak zo'n waterkoeler staat) maar ook de bouwkeet niet te vergeten welke onder het verbod gaan vallen. Iedereen zijn eigen beker mee.. lekker de hele dag leeg slurpen en weer vol gieten en 's avonds thuis maar afwassen.. Wat nu te doen bij de wachtruimte in het DC? Even een bekertje koffie meepakken bij de automaat na gedane zaken is er straks niet meer bij..tenzij je bij het aanmelden naast je papieren niet ook alvast de koffiebeker mee uit de auto hebt genomen. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/afval/regels-voor-wegwerpplastic Mooie kans voor de bedrijven om een goede reclame mok/beker te maken en uit te delen, toch? (wel met een deksel, wat mij betreft). Past mooi bij de duurzame initiatieven en sommige sectoren hebben toch dikke winsten gemaakt in de afgelopen jaren.. toekomstige kostenstijgingen hebben de fabrikanten en supers toch al in hun prijzen verwerkt, naar mijn indruk en wat ik ervan hoor op de radio.
 2. Durashift

  werklampen op aanhanger

  klopt ja, die dakjes zijn nét wat hoger. Maar , ik ben niet voor één gat te vangen.. dus achter, boven de bumper en onder de achteruitcamera zit nog een flitser die achteropkomend verkeer waarschuwt. Momenteel doet die even de insecten op de grond waarschuwen.. beugeltje krom getik met de disselkoppeling.. Tja, blijkt maar weer: haastige spoed is zelden goed. (had de aanhanger 's ochtends op een lege parking bij de sportvelden geparkeerd in Leusden.. bleek er het begin van de avond het start- en eindpunt van de avondvierdaagse te zijn.. vol met fietsen, verkeersregelaars, ouders.. etc... )
 3. Met Utrecht bedoelde je zeker Lage Weide, in de hoek bij Maarssen / K&N. Die had ik even vergeten ja. Zag trouwens laatst dat AH aan de kanaalzijde een aardig 'online' DC heeft neergezet. Flinke parkeergarage voor de luxe wagens. Komt het DC personeel niet meer met de tourbus aangereden?
 4. als de juridische werkelijkheid maar klopt, zodat een prent stand houdt. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ In mijn arbeidscontract staat de regel opgenomen 'dat ik mij aan de geldende verkeersregels dien te houden' Zal iedere chauffeur er wel in hebben staan, denk ik? (ze gaan het rijgedrag ook monitoren middels een applicatie op de telefoon.. onder druk van de verzekeraar..) Nou, als mij eens strikt aan die regel ga houden (okay, dan zal ik mij ook stipt aan de toegestane maximum snelheid moeten houden 😕) en bij alle inrijverboden voor vrachtwagens en tonnagebeperkingen de planning opbel met de mededeling 'dat ik er niet mag komen met de auto'.. dan wordt het geen vrolijke boel denk ik zo. Dus, zo'n regel is een papieren tijger.. tót er iets mis gaat en het voor de instanties / werkgever een stok kan zijn om mee te gaan slaan..
 5. Nijkerk, ja dat zag ik een tijdje terug, bij het vrieshuis. Werk van Bakker overgenomen, zeker?
 6. niet lullen maar poetsen, dus weinig tijd voor een kletspraatje. Kan het altijd (proberen te) onthouden voor een volgende keer.
 7. Durashift

  werklampen op aanhanger

  in de nacht heb je wel weerkaatsing in de lucht.
 8. Ik geef deze draad maar ff een *schop*.. want het forum gedeelte met de bedrijvenpagina's is er niet meer. Ik kan op de website van Simon Loos zo gauw niks over lezen... maar men is aardig bezig met een wervingscampagne voor personeel? Ik zie in Leusden en Nieuwegein van die outdoor reclameborden om lantaarnpalen (ook wel bekend als driehoeksborden ) met daarop een tekst als: zie je ze één keer, kan je ze nooit meer niet zien (als ik het goed onthouden heb) en dan een cabine van een Loos auto met een poppetje erin. Ik vind de keuze van de plaatsen alleen een beetje vreemd.. nu ja, Nieuwegein is wel voorstelbaar met de Jumbo en Bunnik is ook niet ver weg.. maar in Leusden/Amersfoort heeft Loos toch geen standplaats? Bushokjes reclameposter heb ik ook ff snel in het voorbijgaan gezien, van de week. Zat een andere tekst op, d8 ik. Zien jullie in jouw omgeving ook deze reclame van Loos?
 9. Durashift

  werklampen op aanhanger

  Och, even met de zwaailampen op het dak een knippertje geven kan ook. (en mag ook niet ).
 10. klopt, mijn dochter van 13 leest boeken.. op d'r telefoon dan, in het Engels. Vindt zij fijner. Buitenlandse talen worden ook 'roestig' als je het jarenlang niet nodig hebt om te spreken, ervoer ik van de week weer. Moest opeens een contactpersoon met een Duits nummer bellen.. ik 'eigenwijs' beginnen met in het NL lullen / mijzelf voorstellen: kreeg terug de vraag om in het Engels of Duits te spreken. Nou, ik begon met Ich rufe dich an.. maar al snel werd het een combinatie van gebrekkig Duits en Engels.. een fench voor hek maar wat het Duitse of Engelse woord voor hangslot is? Geen idee op dat moment.
 11. + een camera erbij en je rit filmen / vlogje voor Youtube maken.
 12. Mag je nu ook eerder beginnen vanwege de afsluiting van één deel Velsertraverse? Is men er na een paar dagen een beetje aan gewend daar?
 13. Je kon niet mee met het werk? Of wilde de kopende partij chauffeurs die het hele jaar door beschikbaar zijn? In ieder geval veel succes in Australië. D8 dat je juist het regenseizoen wilde vermijden.. maar de nattigheid houdt je toch. (in een deel van Italië trouwens ook..dus wat dat betreft.. )
 14. Durashift

  Dat was een Volvo

  Gatverdamme. Je zal als hulpverlener maar zo'n chauffeur uit de cabine moeten pulken.. 😢
 15. Durashift

  DAF topic

  precies ook mijn gedachte: kennelijk is het verstuiver probleem opgelost bij de DAF? (of de leasemaatschappij heeft doorgedrukt en gezegd: je neemt ze maar af.. wij gaan ze niet nog langer voorfinancieren. )
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden