Spring naar bijdragen

Eeweep

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  291
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  7

Over Eeweep

 • Verjaardag 07-02-1958

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Friesland
 • Interests
  Autotechniek (zware voertuigen), IT

Recente profielbezoeken

1780 profielweergaven

Eeweep's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • Very Popular Rare
 • One Month Later Rare
 • Dedicated Rare
 • Collaborator Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

590

Waardering in de gemeenschap

 1. Sinds wanneer is 2,4 = 3 m? Je mag niet aan één kant zonder, aan de andere kant mèt de eenheid (m) rekenen. En aangezien aan beide kanten van het isgelijkteken de waarde dan ook gelijk moet zijn, is 2,4 m niet gelijk aan 3 m.
 2. Wil ik het nog wel iets moeilijker maken: als je dit volgens technisch rekenen gaat bekijken, dan is het helemaal niet zeker dat er 4 pallets naast elkaar gaan passen. 2,4 m kan namelijk ook 2,35 m zijn (of 2,44 m), en 60 cm kan ook zweven tussen 59,5 en 60,4 cm. In het ergste geval kom je dus (4 x 60,4 cm) - 2,35 m = 2,42 m - 2,35 m = 7 cm te kort. In het andere uiterste houd je dan weer ruimte over. https://staff.fnwi.uva.nl/j.vandecraats/leerlijn_kommagetallen.pdf kun je eens doorlezen om er meer over te weten te komen hoe dat zit, op stap 19 wordt dat duidelijker uitgelegd.
 3. Ethanol is een prima brandstof, milieutechnisch iets schoner dan aardolie. In Brazilië lopen de wagens al in de 70-er jaren op ethanol (uit rietsuiker), gewoon omdat ze het daar gemakkelijker en goedkoper dan uit aardolie kunnen maken. Mijn BMW R80/GS waarmee ik in Botswana rondreed kon ook prima overweg met de Sasoil benzine uit Zuid-Afrika, indertijd hadden die door sancties vanwege de apartheidspolitiek veel moeite om aan gewone benzine te komen, dus werd die ook aangelegd met ethanol. Bang hoef je er niet voor te zijn, de schade zal niet veel groter worden dan wat rubbers vervangen, mocht je daarop willen gaan rijden. Zo uit mijn hoofd: de verbrandingswaarde van ethanol ligt wel wat lager. En GDI (zie ook Da Raymtzer hierboven): dat waren zo'n beetje de eerste Direct Injection Gasoline (dus benzine) motoren van Mitsubishi, volgens mij heeft ook Volvo die nog een tijdje gebruikt.
 4. Leuke wagen. Is die 2,4i een GDI-motor? Die schijnen er inderdaad niet tegen te kunnen, wat jammer is.
 5. Dat is wel een heel groot verschil. Wat voor wagen is dat? Toyota's uit de tachtiger jaren bijvoorbeeld hadden op de stroomverdeler een extra voorziening waarmee je kon instellen of je een hoog of laag octaangetal benzine tankte (daarmee verlegde je de ontstekingskarakteristiek iets), maar met een maximum snelheid van 100 km/h zou ik zo'n groot verschil eigenlijk niet verwachten.
 6. Het is een beetje moeilijk te herkennen "de vlag" zo, maar het zou me niks verbazen als die bij jou al ergens ondersteboven bij de voordeur hangt
 7. Ja, en, als ik dat zo lees, de boeren ook. Ik heb met ze te doen.
 8. Eeweep

  IVI Multimediasysteem

  Ik denk eerder dat dit aan Android Auto ligt dan aan DAF (of MB). Die software kan blijkbaar Tomtom trucknavigatie niet herkennen voor wat het is, trucknavigatie.
 9. Nee, dat is het niet, want ik loop door de openbare ruimte. Maar de liefdesbetuigingen over en weer via de chat inzien is dat wel, en dat is wat er gebeurd als je alle communicatie opslaat.
 10. Eeweep

  Kaart uitnemen 54

  Nog een vraag die bij me opkomt: als het persoonlijke kaarten zijn, dan staat er toch ook een unieke identificatie in die overeenkomt met een uniek identificatiemiddel dat jij hebt (paspoortnummer, rijbewijsnr. en dergelijke)? Hoe kun je dan eigenlijk frauderen met andermans kaart zonder ook nog eens valse identiteitspapieren te moeten hebben? En een "verloren" kaart zal vast wel ergens als verloren geregistreerd staan.
 11. Eeweep

  Kaart uitnemen 54

  Nu heb ik helemaal geen kaart, maar hier wordt wel gesproken over onrechtmatig bezit EN gebruik van dat middel. Gebruik is dus een voorwaarde. Lijkt mij dus ook dat, voor gebruik, die kaart in de tacho zou moeten zitten en een losse kaart geen probleem is.
 12. Nee, privacyschending is het niet als men er misbruik van maakt, privacyschending is als je privacy zonder jouw expliciete toestemming niet wordt gerespecteerd. (Uit VanDale woordenboek: Privacy: de mogelijkheid om in eigen omgeving helemaal zichzelf te zijn: iemands privacy schenden zich ongevraagd met zijn privéleven bemoeien). En dat wil weer niet zeggen dat de overheid niet soms uitstekende redenen heeft om jouw privacy te schenden, dat heb je soms maar te accepteren, daar zijn het tenslotte uitstekende redenen voor. Maar een overheid die al mijn communicatie mag opslaan en verwerken, dat gaat mij te ver. Die preventieve werking die daarvan uit zou gaan is nog nergens aangetoond, de echte crimineel probeert die wel te omzeilen, de psychopaat trekt zich er niets van aan, de rest van de bevolking moet maar hopen dat hun gegevens niet vroeg of laat op straat komen te liggen. Ergens in die hele keten van opslag en verwerking van persoonlijke gegevens komt er mensenwerk aan te pas. Zal ik ook met een slecht voorbeeld komen: stel dat ik ergens op straat in beeld kom met een gezochte terrorist die aan mij de weg vraagt. Dan zal als eerste wat er gebeurd de opgeslagen gegevens van mij worden opgevraagd. Dan gaat een agent dat doorspitten, en blijkt dat ik weliswaar geen enkele band met terrorisme heb, maar wel een heel innige band met de vrouw van die agent. Hoe groot is dan de kans dat die man het me het leven heel moeilijk gaat maken, me (en/of zijn vrouw, dan heb je de eerste doden al) misschien wel een kogel door mijn hoofd schiet? Ik weet, allemaal heel onwaarschijnlijk en hypothetisch en vergezocht, maar zo kan ik een heleboel gevallen verzinnen, en we hebben het wel over al iets van tegen de 18 miljoen Nederlanders die hun privécommunicatie zouden moeten inleveren, misbruik daarvan is gewoon niet uit te sluiten.
 13. En dan moeten wij, volgens de complottheorieaanhangers, zelf nadenken, want de overheid wil ons een rad voor ogen draaien. Ik heb toch echt een menselijk verstand, zouden al die anderen dan een buitenaards verstand hebben? Dat is nou net niet zo'n goed voorbeeld, het schijnt zo te zijn dat de meeste slachtoffers door bekenden van het slachtoffer worden verkracht, dat ga je niet terugvinden op hun telefoon. Verder is het ook niet zo dat die mogelijkheden voor het voorkomen van de verkrachting van jouw (niet persoonlijk bedoeld) geliefden zullen worden ingezet, hooguit kan achteraf gekeken worden of iets erop wijst dat iemand wel of niet schuldig is. Behalve voor wraak en een rechtvaardighiedsgevoel overhouden aan een veroordeling heb je dan niet zoveel aan die jarenlange privacyschendingen.
 14. Maar die heeft tenminste nog een melkdiploma, van dit soort gasten vraag je je af of ze het woord diploma eigenlijk wel kennen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden