Spring naar bijdragen

robstelt

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  42
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

robstelt's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

74

Waardering in de gemeenschap

 1. Klinkt allemaal logisch ja, bedankt voor jullie tips!
 2. Zo, het begint weer actueel te worden, de strooiers zijn alweer actief geweest. Mijn vraag bij gebrek aan ervaring: hoe gaan jullie om met gladheid anders dan met een personenauto? Glij je met een vrachtwagen sneller of minder snel uit de bocht dan met een personenauto? Met sneeuw zie je wel eens dat er vrachtwagens links de 60kmu rijders voorbij gaan met 80 kmu, is dat veilig? Ik kan me voorstellen dat je beladen meer druk op de weg hebt dan een auto, maar scheelt dat zo veel?
 3. Het is een uur enkele reis, dus 2u in totaal. 😅 dan nog een uurtje voer opwarmen en naar binnen schuiven en een gesprek voeren met vrouw en kids, lenzen uit en dan is er nog 6u over. Half uurtje opstaan voor wegrijden om lenzen in te doen en je zit op 5,5u mits je meteen in slaap valt. 😉 net iets te weinig idd. 9u in de cabine klinkt dan hemels.
 4. Inmiddels ben ik een aantal weken bezig, dus ik dacht even de ervaring updaten naar het echte werk. De wagens zijn heel verschillend, maar meestal in goede staat. De mensen op het DC en in de filialen zijn nog steeds allemaal leuke mensen om mee om te gaan. Collega's helpen je graag als je ergens niet uit komt en geven soms ongevraagd handige tips die het leven gemakkelijker maken (op een leuke manier). De rolcontainers zijn niet altijd even leuk en ik heb mijn eerste rolco die omviel al gehad.. Net in de regen, dus extra naar, maarja kan gebeuren. Het enige mindere moment was dat ik een keer tot 20u aan het werk was geweest en de volgende dag 5u weer kon beginnen. Officieel zit daar 9u tussen, dus moet het kunnen volgens de planning. Het lastige is dat ik 1u reistijd heb (das minder) en nog moest eten, dus er dan weinig rust overblijft helaas. (slapen met een volle maag ging ook niet echt) Gelukkig hebben ze bedden in de cabine's, dus heb ik de volgende dag in mijn 45min een powernap kunnen doen. De reistijd (7,5 uur per week, bijna een werkdag!), het tekort aan reiskostenvergoeding daarvoor (eerste halve uur werken voor de diesel), de korte ritjes en de rolcontainers hebben me toch doen ingaan op een aanbod van een transporteur (klein familiebedrijf) op 10 minuten afstand van mijn huis, die langere ritten, opleiding ADR tank en vaste wagens heeft. Wel erg eigenlijk na een maand al, maar deze kans kon ik even niet laten lopen.. In de nabije toekomst schakelen ze bij de Jumbo wel over op tablets ipv papierwerk (misschien zelfs met route via maps) en gaan ze de laadhulp op het dc vergroten (doen ze nu al), waardoor het laden zo gepiept is. Dat scheelt wel een hoop!
 5. robstelt

  Scandinavië

  Wel apart dat je op een boot geen overnachtingsvergoeding krijgt. Ik dacht dat dat meer een loon onderdeel was dan een onkostendekking. Verder klinkt Scandinavië mij best leuk om eens heen te touren. Ik woon in noordoost groningen, dus ben omgeven door bedrijven die er naartoe rijden. Er zijn er genoeg zeg maar. Op zon boot slapen klinkt ook wel leuk, klinkt als vakantie! 😉 hebben ze ook een beetje lekker eten op die boten?
 6. Geweldig handig! Dank je wel! Ik zal maar niet meteen alle camera's bij de jumbo van de vaste auto's van de vaste chauffeurs gaan "verbeteren", maar als iets mis gaat dan kan ik hier veel mee. Laatst had ik ook al een collega die zijn beeld gespiegeld had en daar niet uit kwam. Dan is dit erg handig!
 7. robstelt

  Scandinavië

  Leuk om te lezen! Heb je inmiddels meer ervaringen? Ik ben wel benieuwd; ik zie weleens voorbij komen 1u snachts vertrekken, daar lossen, uren maken en terugladen en dan weer terug. Zie je dan uberhaupt iets van het landschap, of rijd je dan gewoon door een zwarte wereld (behalve sochtends even) tot je weer terug bent? En heb je altijd een bootritje als je naar zweden gaat, of ga je ook weleens over de brug? Die bootritjes zijn kort neem ik aan (geen nachtrust)?
 8. Als ik tijdens het rijden dat linkse knopje (meermaals) indruk krijg ik een blauw scherm of de rechter voorhoek.. Pas als ik hem in zijn achteruit zette ging hij over op de achtercamera. Maar dat is bij allemaal anders, dus ik ga het bij een volgende ook eens proberen. Misschien krijg ik hem dan inderdaad zo dat ik tijdens het voeren van de alarmlichten de achtercamera kan zien. Bedankt voor de tip!
 9. Ik denk het wel ja. Deze is het volgens mij: https://www.orlaco.nl/visionsolution/achteruitrij-frontzicht-camerasysteem-voor-uw-truck-met-oplegger-trailer/configuratie-achter-frontzicht-systeem-trailer-ot
 10. Het verschilt per auto, maar de meesten staan op de achtercamera bij het rijden, tot je de knippers gebruikt. Dan gaan hij naar de rechter voor hoek. Wel onhandig als je op een kruising dwars moet steken om achteruit in te parkeren, maar dan zet ik gewoon de alarmlichten uit wanneer ik er bijna in ben. Ik had vandaag nog dat ik aan de rechter kant ergens achteruit in moest draaien en de uitzwaai niet goed kon zien. Toen ben ik toch 2x uitgestapt voor de zekerheid. Liever een keer te vaak uitstappen dan te weinig. 😉
 11. Haha oepsie. Nee, in drunen ben ik niet geweest. 😂 ik hou ook altijd mijn uitzwaai zo goed mogelijk in de gaten vanwege eerdere tips hier. 😉 ook daarvoor is de achteruitrij camera handig. Zonde vd ferrari..
 12. Ik gebruik de navi vooral als steuntje erbij voor de grote wegen. De route die ik in het jumbo routeboek heb probeer ik zoveel mogelijk te volgen, met daarnaast gezond verstand en bordjes. Wat ik wel geleerd heb in mijn eerste 2 weekjes is dat je nooit uit kan gaan van een instructie van een niet-chauffeur. 🤣 als hun brommobiel/smartie er langs past denken ze al snel dat het met vrachtwagen ook past. 😅 Als het niet gaat heb je altijd de achteruit stand nog. 😜
 13. Dat scheelt zo bij de jumbo. Allemaal met camera van bovenaf schuin naar beneden. Zelfs uitzwaai kan je er een beetje mee checken. Ik denk dat dat op zich al veel schade scheelt ja.
 14. Haha ja dat kan ik me goed voorstellen. Lekker handig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden