Spring naar bijdragen

steenhaas1

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  3731
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  19

Berichten geplaatst door steenhaas1

 1. Op 20-4-2024 om 23:28 zei Pierre:

   

  Ik durf met 200 % te garanderen dat je rust gewoon geregistreerd word, óók direct na arbeidstijd, daar hoef je écht niet eerst een minuut voor te rijden om dan een rust te kunnen registreren.
  Wat is jou uitleg -als behalve jou eigen interpretatie- hieromtrent? Kun je dit middels voorbeelden uitleggen of aangeven?

   

  Misschien in 'jouw beleving' om te denken om op die manier de controlerend ambtenaar om de tuin te leiden met lossen (arbeid), wegrijden, pauze nemen etc. maar het is de grootste kul. Niet voor de eerste keer trouwens wat rijtijden aangaat... ;)

  Staat in 561/2006

  Citaat
  1. rijperiode: de bij elkaar opgetelde rijtijd vanaf het ogenblik dat een bestuurder begint te rijden na een rusttijd of een onderbreking, totdat hij een rusttijd neemt of een onderbreking neemt. Een rijperiode kan al dan niet onderbroken worden.

  😛

  • Haha 1
  • Verward 1
 2. Op 20-4-2024 om 14:21 zei lientje:


  Je zou ook kunnen vragen hoe hij dat dan berekend.🙂🙃
  Dus steenhaas ik ben wel benieuwd hoe dat rekenwerk met jou werk gaat. 

   

  Volgens de Wet Wegvervoer Goederen zoals al eerder geplaatst door roadtrain
   

  Citaat

  Richtlijnen OM

  Overtreding Maatregel Aslastoverschrijding < 10% Waarschuwing Aslastoverschrijding > 10% Proces-verbaal Aslastoverschrijding > 20% Proces-verbaal met maatregel (ter plaatse overladen) Totaalgewichtoverschrijding < 5% Waarschuwing Totaalgewichtoverschrijding > 5% Proces-verbaal Totaalgewichtoverschrijding > 10% Proces-verbaal met maatregel (ter plaatse overladen)

   

  Al zegt Hendrik dat die wetten niet gelden, maar die heeft vaker  eigen interpretaties.

  Ben ook wel eens aangehouden met 52900 en gewoon door zonder PV, met één traileras van iets meer dan 11ton.

   

  • Like 1
 3. Op 13-4-2024 om 14:55 zei HendrikJansen:

  Je geeft het zelf toch al aan toch. Ben jij op elke as 10 procent te zwaar dan word dat echt nie meer gedoogd op het totaal gewicht. Sterker nog, dan is het enkel de vraag nog hoeveel ERRU punten je bij mag schrijven.  

  Ben jij  op elke as evenveel te zwaar dan? Bij een luchtgeveerde oplegger zullen de aslasten dicht bij elkaar liggen, maar bij de trekker en zeker bij een combi kunnen er grote verschillen in de (over)belading van de assen zitten.

   

  Ik weet niet of het bij trucks ook voorkomt, maar bij personenwagens is het maximum gewicht niet altijd hetzelfde als de voor-en achteras opgeteld.

   

  Als m'n drie trailerassen 10% overbeladen zijn kan het totaalgewicht soms minder dan 5% te zwaar zijn, dus slaap ze 😉 

  • Haha 2
 4. Waar ik vandaag m'n halfuurtje pakte reed er net één weg, en toen ik weer ging kwam er achter mij gelijk ook weer één staan. Tussen 3 auto's was de P nog geen minuut onbezet, dus het is onmogelijk te weten hoe de situatie zelfs een minuut eerder op die parkeerplaats was!

  • Like 3
 5. Ben eens bij Woerden gewogen omdat ik te zwaar zou zijn volgens de weeglus, "meneer uw trekas is bijna 14 ton" zei de controleur.
  Bij weging  was hij 10,5 ton, dus had ik nog een ton over ipv. 2,5 te zwaar.

  Zonder remmen, gasgeven, sturen of hobbels in de weg zal zo'n lus best wel nauwkeurig zijn, maar zolang dat niet gegarandeerd is moet er nagewogen worden voor dat er bekeurd kan worden.

   

 6. Op 24-3-2024 om 15:16 zei HIT:

  Ik heb deze vraag neergelegd bij en een examinator van het CBR als ook bij een van het IBKI, zij adviseren om deze vragen te melden bij het CBR. Alleen bij melding kan het CBR actie ondernemen tegen foute vraagstellingen. Beide waren ze eens dat het antwoord A moet zijn.

  En dat is niet juist, met de bedrijfsrem wordt eigenlijk het hele remsysteem bedoelt vanaf het pedaal tot B en C, niet alleen het actuele remmende gedeelte B en C.

 7. Lange rechte weg, voor je gevoel lijkt die bots niet dichterbij te komen en dan ineens zit je erop...

  Als de flitsers niet feller lijken te worden heb je niet het gevoel dichterbij te komen en werken ze een soort hypnotiserend. Een wisselend flitspatroon zou misschien beter zijn Harm, ik weet niet wat de voorschriften hiervoor zijn.

 8. 1 uur geleden zei HIT:  Er is trouwens precedent dat wanneer hij was doorgereden en wel een goede parkeergelegenheid had gevonden een eventuele overtreding van het RTB door rechters nietig worden verklaart. Maar ook dat OvJ's dan niet eens meer doorgaan met proces. 

   

  Da’s leuk als je in 🇳🇱 blijft, maar over de grens kun je tot 8 weken later de l*l zijn 

  • Like 2
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden