Spring naar bijdragen

the duke

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  2463
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  10

2 Volgers

Over the duke

 • Verjaardag 08-04-1980

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

the duke's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

1,2k

Waardering in de gemeenschap

 1. Nee Rob, Kool is gewoon een aardig transportbedrijfje uit Vianen. Beetje simpel, witte trekkers met wat stickers. Maar wel al meer dan 100 jaar oud en zoals ik lees heel goed voor het personeel.
 2. the duke

  windmolen a1

  Je was me voor zie ik. Voorafgaand aan vertrek worden transporten van boven de 100 of 120 ton altijd ge-checked door de TUV. Ik heb pas in de Brabanthallen staan de kijken naar zo een auto van Ter Linden zonder specifiek te letten op hoe het werkt met aankoppelen. Het is een flink brok techniek. Bij Ter Linden wist men ook niet hoe dit kwam las ik op internet.
 3. the duke

  windmolen a1

  https://nos.nl/artikel/2457913-enorm-deel-windmolen-blokkeert-snelweg-bij-apeldoorn Dit intrigeert me enorm. Wat kan er nu mis gaan denk je als je ziet hoe zo'n torensectie geladen is. Zo een sectie ligt op de grond en wordt in een soort van frame gehangen en daarna gelift. De sectie is daarmee onderdeel van de constructie geworden. Nu hangt alles aan elkaar van hydrauliek maar dat zal middels slangbreuk wel beveiligd zijn. Zal wellicht de constructie afgebroken zijn? Het is gebeurd op het klaverblad in een bocht en je hebt dan te maken met middelpuntvliedende kracht. Ter Linden is geen kleine jongen en zal toch wel weten hoe het moet. Zijn materiaal ziet er ook verzorgd uit. Het roept bij mij vragen op.
 4. Ondanks dat ik geen problemen heb met pinnen word ik ook zeer narrig als we niet met cash betalen kunnen. Sommige internet aankopen en boekingen vereisen ook een creditcard. Er wordt maar uitgegaan van dat iedereen zo'n ding heeft. Onlangs een hotel geboekt in Hamburg en die hadden ook een cc nodig. Daar wordt niets van afgeschreven maar puur indekken dat er geld is denk. Toevallig hebben wij zon ding wel liggen omdat we dat een paar jaar geleden hebben aangevraagd maar gebruiken doen we dat hoogstzelden. En dan is dat alleen voor die gevallen dat er om een creditcard gevraagd wordt.
 5. De cashloze generatie geeft niks om een ouwe mastodont uit omstreeks de Middeleeuwen. Dan vat mar gin bakse koffie of een saucijzenbroodje. Plaats maken Peerke!
 6. @Hendrik Vroegah betaalde ik mijn eten altijd contant. Toen ik begon met rijden had ik nog een portemonnee met allerlei valuta dat veranderde met de euro vanzelf. Maar toen nam ik ook altijd geld mee van thuis. Plus een paar honderd ergens verstopt voor noodgevallen. Of er nu nog tentjes zijn waar je niet kunt pinnen weet ik eerlijk niet. Lijkt me sterk. Misschien Grosseaspe bij Paula Popnagel, dat kan ik me nog voorstellen. En Rudi (wijlen) in Brixen kan ook maar zo zijn. Voor de rest is het al vijf jaar geleden dat ik internationaal reed. Anyway, mijn vrouw is van de cash. Heeft altijd overal geld. Hier een tasje, daar een bakje enz. We betalen de horeca daar altijd van maar nu niet. Maar dat tientje was cash, ik zag het opgevouwen in der hand naar de serveerster verdwijnen met de mededeling; dit is voor jou. Ik heb uberhaupt geen geld. Neem koffie en eten van thuis mee en s'avonds eet ik thuis. Een pinpas voor noodgevallen heb ik wel. Maar de jongeren hebben helemaal niks met contant, die zijn gewoon in een andere tijd opgevoed. Misschien is dat in Drenthe anders maar hier zwerven ze altijd in den Bosch. Ik heb hem nog nooit met geld gezien. De kantine op school, festivals etc. Allemaal cashloos.
 7. Hmmm, als wij niet koken of eten bereiden steken we onze benen onder een tafel in de horeca. Ik heb werkelijk nog nooit gebruik gemaakt van eten bezorgen en aanverwante nieuwerwetse fratsen. Mijn zoon werkt bij een sushi-restaurant hier in de stad en daar bestellen de mensen ook rechtstreeks. Dan wordt er ook gelijk betaald voor de bestellingen en is eigenlijk dat fooi-geef-systeem een beetje vergeten. Vandaar die tool tijdens die bestelling. Mensen hebben ook vaak geen contant meer. En die jongens krijgen ook gewoon een eerlijk conform loon, verhoudingsgewijs beter als ik vroeger had op die leeftijd. Een fooitje, hoe klein ook is gewoon een stukje waardering voor iemand die door weer en wind en vanavond met ijzel door de stad fietst. Of je heet Cor/Ger en je vindt dat niet nodig. Wél gemakzuchtig eten bestellen want kut-weer (vaak veels te duur) maar geen eurootje kunnen laten vallen voor een ijverige bezorger. Wij zijn net wezen lunchen in Oisterwijk, rekening 61,60 met pin betaald en een tientje in de handen van de gepassioneerde bediende die met veel vuur en passie haar wijnen en gerechten aanprees. Wat een schatje!
 8. Da's waardering voor die gasten die weer en wind door de stad heen scooteren en fietsen om jouw eten te brengen omdat jezelf te gemakzuchtig en te lammenadig bent om het zelf te gaan halen. Dit tipgeld wordt bijgeschreven bij het minimale salaris van die schooljongens en meisjes die een zakcentje willen verdienen voor hun eigen scootertje en na het werk een drankje te kunnen kopen. Denk daar de volgende keer bij na als je weer eens iets laat komen en zelf geen zin hebt want kou/regen/kutweer. Aan meisjes en jongens die eerlijk een centje willen verdienen ipv rotzooi te trappen en drugs te dealen.
 9. Nee nee. Niet afwachten. Juist niet. Voorbeeld: Millenaar en van Schaik, tientallen elektrische trucks. De Bruyn, vier stuks. Wie gaan er met de tonnen asfalt vandoor van Heijmans/Bam/Van Gelder bij de volgende tender? Diegene die het groenst kan werken, neem dat maar van mij aan. En dat kan Millenaar nu beter als de Bruyn. Wellicht hebben ze Oudewater ook wat afwachtend gereageerd. Uiteindelijk gaan ze ook mee en bestellen ook elektrische trucks maar met een beetje pech is Millenaar de groenere keus voor aannemers. Overigens kun je nog gemakkelijk werken scoren zonder elektrische spullen. Alleen opdrachtgevers zijn ook niet gek en zien de praktijk. Dus nu is het al zo dat bij sommige aanbestedingen je wel de maximale korting kunt scoren maar dan wel pas als je 100 procent elektrisch bent. Ze hebben dat gekonkel en geklooi echt wel door. Die trappen niet meer in deels elektrisch want ze zien ook wel dat er aannemers zijn die een halve gare kraan en een Chinees busje op het werk gedropt wordt waar niks mee gedaan wordt.
 10. Je denkt te zwart/wit en te negatief. Opladen is arbeidstijd en geen rust. Je hoeft heus niet op een hometrainer te gaan zitten en stroom op te wekken alhoewel dat voor een groot aantal chauffeurs geen kwaad kan. Tevens trek je de conclusie dat deze laad-zones voorzien worden van een Dixie en een snackmuur. Das natuurlijk dom gelul. Ik zie een heel nieuw soort truckstops en parkeergelegenheden ontstaan met goede faciliteiten en horeca geheel naar de eisen van de tijd. Het is dat ik niet het type mens ben om dit te regelen en zeker niet kwa geld, maar als ik de kans kreeg zette ik een geheel nieuw concept op. Parkeerruimte, laadgelegenheid, horeca en een super accomodatie voor chauffeurs.
 11. Eens. Heel Nederland is verrot en overbelast onder de grond. Helemaal. Als het al lukt om de doelstellingen te halen voor 2030 met het plaatsen van windmolens en zonnepanelen kan de stroom nog niet door de grond. Aannemers van beheerders kunnen niet op snelheid die nieuwe kabels door de grond trekken. Er zijn geen poppetjes genoeg om dat te realiseren. Voor de rest lees ik wel wat non-argumenten om niet met elektrische truck te moeten gaan rijden. Met stip het stomste argument komt van Europeaan. Maar dat snapt hij zelf wel. Om me heen hoor ik ook duizend argumenten om niet over te gaan op elektrische werktuigen. Voor onze werken hebben we in sommige gevallen ook elektrische voertuigen/grondverzetmachines/boten nodig. Wat doet men: een of ander Chinees kut-ding kopen, motor eruit en elektro erin. Tienduizenden euro's klapt men er tegenaan om het maar zelf te doen. Resultaat: een midikraan die nog nooit van de dam af is geweest. Nog nooit. Staat er al twee jaar. Busjes? Chinese elektrische rommel. Resultaat: hangt/staat aan de lader op de zaak en wordt af en toe gebruikt om onderdelen te halen. En een werk in de buurt uitgevoerd, de machinisten reden er mee naar het werk. Tien kilometer, staat heel de dag stil maar hee, aan de besteksverplichting is voldaan. Een werk waar een elektrische vrachtwagen voor nodig was werd opgelost met 1 of ander belachelijk omgebouwd prototype die na 2 weken verrot was. Resultaat? Ach laat maar... Maar nu de grote aannemers, in Vinkel zit er 1 die een werk 100 procent elektrisch gaat uitvoeren. Hubs voor accu's worden gemaakt, stroom komt uit/van een of andere ongebruikte vuilnisbelt oid. Twee 50-tons rupsen zijn er besteld, elektrische of waterstoftrekkers gaan er rijden. Da's doorpakken! Millenaar en van Schaik? Voor het eind van 2023 rijden er daar tientallen elektrische trucks in het grondverzet en asfalt. De Bruyn uit Oudewater rijd er inmiddels ook mee. Zo komen ze bij de grote aannemers tussen door dit aan te bieden of mogelijk te maken. Dat zullen de aannemers ook wel gaan eisen. Da's innoveren, oplossingen bedenken. En dat het om veel geld gaat is duidelijk, dat niet iedereen dat kan is ook duidelijk. Maar jezelf verzetten als ondernemer betekent dat je het onderspit gaat delven. Het betekent dat er nieuwe mensen en ondernemers in die gaten gaan springen. Ik zou meezitten met de elektrificatie als het maar even kan!
 12. the duke

  zonnetje..!!

  Is dat een tempel @RobNiatwaar je staat?
 13. the duke

  Onderhandelingen CAO 2023

  Een beetje zoals jij?
 14. Nou, daar hoef je je niet in te verdiepen hoor dat staat gewoon op de website van van der Vlist. Bij de vestiging Assen staan de lonen er gewoon bij. Das dus niet zo jij zegt voor de extreem grote machines maar voor de diepladers op binnenland/benelux. Daar zal het werk voor Sterk en die andere funderingsjongens mee bedoeld worden. Ben ff kwijt wie er allemaal verzet worden door Holtrop. Maar goed, dan zal je moeten kunnen aantonen dat je een ervaring hebt en jezelf goed verkopen. Maar je kunt wel aan de bak hoor met dat werk, das een hoop gesjouw! Terecht dat je daar wat meer voor betaald krijgt. Hoe het in Schelluinen is weet ik vanzelf niet maar volgens Dokus een enkeling die modulair doet. Tja, voor die kennis en kunde is F8 weer te weinig evenals dat werk wat jij doet in D6 (Schelluinen betalen ze dat ik weet niet bij jullie) ook te weinig is naar mijn mening.
 15. Mooie concept zo. Misschien heb je met een vier-as semi nog wat zwaarder werk en groter werk te doen maar eigenlijk is dit het leukst naar mijn mening. Dat heb die gasten toch mooi voor elkaar zulke concepten uitdenken dat je meestentijds op je doorlopende kunt rijden. Kun je vaak nog je eigen tijd indelen zonder last te hebben van allerlei beperkingen. Maar als je goed je best doet en je wil zwaarder dan kun je zomaar F8 verdienen bij die firma zag ik wel! Alleen dat werk moet je wel zien zitten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden