[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Koffiezetapparaat


gaukevandermeulen

Recommended Posts

  • Forumlid

Hey,

Bijdeze een vraag ik rij in een mercedes atego 815, wil er een koffiezetapparaat inzetten maar nu wordt mij verteld dat je dat niet zomaar in de sigarettenaansteker kan aansluiten omdat er niet genoeg watt uit zou komen? klopt dit? en hoe kun je dat verhelpen zodat het wel werkt? graag hoor ik jullie reactie/oplossing

groet Hans

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

De sigarettenaansteker en de bekabeling die van de verdeelkast (zekeringenkast) naar de sigarettenaansteker zijn meestal maar geschikt oor een maximaal wattage tot 120 Watt (afhankelijk van het voertuig en type)

Dat houdtdus in dat: als je meer dan het maximaal toegestane wattage uit zo'n sigarettenaansteker wilt halen de bekabeling en de sigarettenaansteker hier niet voor geschikt zijn.

Die sigarettenaansteker is wel te gebruiken voor een telefoon of navigatie laden, maar zeker niet voor een koffiemachine.

Het gevaar dat kan bestaan is oververhitting, in de bekabeling. Waardoor die kan gaan smelten en kortsluiting kan veroorzaken, wat weer leidden kan tot brand. Mocht in een dergelijk geval een auto uitbranden dan zal de verzekering een onderzoek instellen en is de ontstane schade niet verhaalbaar.

De beste remedie is een zwaardere 2 of 3 polig stopcontact in de auto laten zetten die aangesloten is op een hoog wattage punt. Meestal weet de dealer of de garage wel waar je dit het beste van af kunt halen. Nog beter is het werk uit te besteden, aan een dealer of garage. mocht het dan misgaan kun je hun ter verantwoording roepen.

Ht is een kleine investering maar kan een hoop elende voorkomen.

In al onze auto's zit standaard af werkplaats een 3 polige (24 volt / 1000 Watt) krachtstroomstekker. Die zij over het algemeen verkrijgbaar bij de /tere accesoires zaken of truckpartbedrijven. (€ 7.50 / 15.-)

Mocht je een magnetron willen aansluiten laat dit dan altijd door de garage doen! Kier komt meer bij kijken als even 2 kabels uit de zekeringen kast halen (meestal 40amp. maxizekering ertussen) en storingsvrij monteren. Zeker bij de nieuwere types vrachtwagens, want door de diverse besturingscomputers en software zijn die erg gevoelig voor hoge stroomafnames van randapperatuur. (piek en dalspanningen)

Succes ermee,

Mark

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden