Spring naar bijdragen

ILT: Misstanden bij transportbedrijven; één firma stilgelegd


RSS feed

Recommended Posts

  • Forumlid

Even een stukje gekopieerd:

 

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft samen met de Inspectie SZW, de Landelijke Eenheid van de politie en de douane zaterdag 3 december bij drie transportbedrijven een handhavingsactie gehouden. Daarbij is een firma in Roosendaal stilgelegd vanwege schijnconstructies.

 

Een Nijmeegs bedrijf laat zijn Litouwse en Poolse chauffeurs het weekend doorbrengen op een terrein zonder sanitaire voorzieningen, bleek bij de actie. Een bezochte transportonderneming in de gemeente Westland lijkt alles in orde te hebben. Uit een controle van de administratie moet blijken of dit daadwerkelijk het geval is.

 

Het Roosendaalse bedrijf is door de ILT stilgelegd omdat het zelf geen vergunning bezit om met vrachtwagens te rijden. Het reed rond op andermans vergunningen. Verder was er geen rij- en rusttijdenadministratie. Zijn vrachtwagens reden op zogeheten rode (goedkopere) diesel terwijl dat verboden is.

 

Bij het Nijmeegse bedrijf wordt onderzocht of de chauffeurs het minimumloon betaald krijgen. Deze onderneming beschikte ook over ruim honderd loze Nederlandse vergunningsbewijzen. Die dienen echter te worden ingeleverd bij de vergunningverlener indien er geen chauffeur en vrachtwagen aan is gekoppeld.

 

~~

 

Duidelijk verhaal, denk dat het goed is dat dit aangepakt wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden