Spring naar bijdragen

Karel65

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  7611
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Karel65 geplaatst

 1. Karel65

  Fnv en soob

  Zoals u al treffend aanvoelde RobNiat, voor geld gaan de beste principes overboord: http://tinyurl.com/md5fuve
 2. Ja. Meneer Klaassen doelt op hetgeen wat door iemand in dit filmpje ( << klik !! < ) naar voren wordt gebracht. Op 1:22 "Ik werk 70 uur en ken niet eens 2 kinderen onderhouden"
 3. Dat is inderdaad al eens langsgekomen. En dat was o.a. HIER ( << klik !! < ). In de meeste Staten blijkt de vuistregel te zijn: Hoe verder de tandems uit elkaar staan, des te hoger het toegestaan totaalgewicht van een combinatie. HIER ( << klik !! < ) nog een overzicht.
 4. Karel65

  Ritje Sotsji

  Wie probeerde u daar aan het schrikken te maken? Mooi reisverslag trouwens, bedankt!
 5. We 'denken' dus dat René Bosch ooit al eens failliet is geweest? Ik 'denk' eigenlijk van niet ......
 6. Kijk, dat zijn goede berichten. Ook bedankt voor het plaatsen.
 7. Veelal worden zulke oudere auto's meegenomen om (elders in Nederland) opleggers met lading te stelen. Dus niet zozeer om ze bijvoorbeeld in het buitenland te verpatsen.
 8. Met welke bedrijfsnaam was dat dan?
 9. Op wat voor manier bereidt uw instructeur zich voor op de lessen met u? Of bent u een natuurtalent?
 10. Gaat het hier alleen om twee losse trekkers, Bergingstrucker?
 11. Dat klopt. En dat is afhankelijk van hoe een cursist rijdt. Voor sommigen is 3 kwartier eigenlijk ook nog meer dan genoeg. Dat heeft met ARBO-regels te maken in combinatie met de stressbestendigheid en het incasseringsvermogen van een instructeur.
 12. Om u de waarheid te zeggen vind ik dat altijd erg gewaagde conclusies. :cool:
 13. De telkens terugkerende verlenging van "het chauffeursdiploma" (zoals wij dat kenden) is inderdaad bekend onder de naam "Code 95". Helemaal met u eens! En hier ben ik het ook weer helemaal met u eens. Alhoewel we natuurlijk moeten uitkijken dat er straks in dit onzinnige werkverschaffingsproject niet opeens bedacht gaat worden dat we iedere 5 jaar een soort 'herexamen' moeten gaan doen. Want dan krijgen we ook nog eens op een andere manier te maken met een disfunctionerend, monopolistisch instituut als CBR is. Hoewel het daar in de toekomst uiteindelijk wel op uit zal gaan draaien. Want daar wordt achter de schermen al hard voor gelobbyd. En eigenlijk trappen we met open ogen in deze opgezette val, met name door mee te gaan in de discussie dat CODE 95 "elders in Europa" kwalitatief minder voorstelt dan "hier". Waarmee we onszelf ongewild en wederom in de voet zullen schieten. Want het streven naar een kwalitatief gelijkwaardige nascholing zal inhouden dat deze afgesloten zal moeten gaan worden met een toets waarvan het niveau Europees zal worden vastgesteld en gecontroleerd.
 14. In principe kan op de dag dat het faillissement wordt uitgesproken, ook meteen de doorstart al worden aangekondigd en z'n beslag krijgen. Voorbeelden uit de experimentele fase zijn bijvoorbeeld: De doorstart ligt dus al 'panklaar' op het moment van uitspreken van het faillissement.
 15. Wellicht heeft u persoonlijk nooit in de gaten gehad waar onze "zelfbenoemde belangenbehartigers", zonder noemenswaardige achterban, vele jaren mee bezig zijn geweest. Maar ook de Nederlandse vakbonden hebben in Europees verband wel degelijk "gestreden" (compleet met oranje hesjes en vlaggetjes, ingehuurde vrachtwagens bemand door VUT-ters, etc) om de triomf van de "vakbekwaamheid" tegelijkertijd met de 48-urige werkweek binnen te halen. Het beroep "vrachtwagenchauffeur" diende immers, in Europees verband, een beschermde en gecultiveerde status te verkrijgen. Hierdoor zouden de lonen van de "gekwalificeerde" (men droomde alleen de West-Europese) chauffeurs omhoog schieten. Leest u HIER ( << !! < ) maar even mee. Hoezeer deze "sociale verworvenheid" destijds ook gevierd is in kringen van werknemersvakbonden is eigenlijk nooit echt met de achterban gedeeld. Vreemd ook dat er, merk ik nu, amper meer iets van terug te vinden is op sites van onze werknemersvakbonden..... Men voorzag blijkbaar dat de voortvarendheid waarmee men destijds de geldigheid van onze chauffeursdiploma's (ooit verkregen voor de rest van het leven) overboord gekieperd heeft, niet echt gepruimd zou worden door de Nederlandse achterban. Vandaar dat voor lastige vragen hieromtrent, als zo'n jaar of 10, behendig naar "Brussel" wordt verwezen. Veel chauffeurs trappen daar dan ook in en geloven die uitleg.
 16. Ik gok erop dat er in dit geval sprake is van een nieuwe, volstrekt legale ( << !! < ) realiteit. Google eens op: "Stille bewindvoerder ( << !! < )".
 17. Dan was de maatregel gewoon doorgezet en hadden ze, tegen de stroom in, nog wel een poosje geprobeerd met Nederlanders te blijven doorwerken.
 18. Karel65

  Inhouden loon

  Een beetje planner zou zeggen (denken): "Gewoon de kortste en snelste route nemen. Ik hoor wel hoe je gereden bent (dan kan ik achteraf altijd nog zeggen dat het niet goed was)."
 19. Karel65

  Inhouden loon

  Absoluut. Dat lijkt mij ook niet meer dan normaal om eerst te overleggen. Daarom ook mijn vorige post waarin ik me afvroeg hoe de relatie (verstandhouding) onder elkaar is. Eigenlijk is dat al duidelijk wanneer zo'n inhouding als donderslag bij heldere hemel komt.
 20. Karel65

  Inhouden loon

  Zie HIER ( << Klik !! < ) Bijvoorbeeld:
 21. Karel65

  Inhouden loon

  Greyhound, een gewetensvraag: Hoe is de relatie tussen u en het bedrijf waarvoor u nu onderweg was? Ik knip dit bewust even (suggestief) zoals ik het nu geknipt heb. Kan het niet zijn dat men wellicht dacht dat u op hun kosten op uw gemak even een verkenningsreisje maakte in het belang van uw eigen onderneming? Met als gevolg dat men dan denkt: "Laat 'm dat lekker op z'n eigen kosten doen!". Misschien is dit misverstand met een goed en eerlijk gesprek als uit de wereld geholpen, voordat de suiker en de melk door de koffie geroerd is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden