Spring naar bijdragen

Stuktrucker

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    44
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Stuktrucker geplaatst

  1. ps: doortrart komt er niet, Brinkman zat alleen in Amersfoort, en uitvlaggen is geprobeerd om de zaak nog te redden. Maar het personeel en de directie is de dupe. De banen liggen niet voor het oprapen. Weer 25 man op straat.
  2. Dit is de meest kansloze opmerking ooit. Brinkman Logistiek bv is nog nooit failliet gegaan. De zaak is mede failliet gegaan door grote bedrijven die alleen maar Hongaren en Oostblokkers aan het werk hebben. Die mannen leggen prijzen neer die ver onder kostprijs liggen. Nog 5 jaar en dan zijn er geen bedrijven meer die buitenland rijden met een auto of 25- 30.
  3. Zeker geen promoter, ik vraag me gewoon af hoe het zit. Volgens mij wil iedereen toch meer geld verdienen dan hij nu doet? Komend jaar willen de vakbonden weer enkele procenten loonsverhoging?! We prijzen onszelf steeds meer de markt uit. Dure diesel + hoge loonkosten gaan ons land (transportsector) helemaal kapot maken.
  4. AOW en pensieon bouw je idd op in eht land waar je werkt. Dat is op Cyprus 70% (na 10 werkjaren) van je laats verdiende loon. Zoals ik eht zie: je werkt tot je 50ste in nederland en daarna 15 jaar via Cyprus. Dit betekend dus dat je het opgebouwde pensioen van Nederland krijgt (-2% per jaar dat je in het buitenland werkt) + 70% van je laatst verdiende loon op Cyprus. Dit is voor de werknemer een echte win win situatie. Sociaal verzekeren kun je wel doen via Cyprus.
  5. Ja maar de vakbonden moeten toch iets roepen om hun leden rustig en tevreden te houden. Er is volgens mij weinig aan te doen. Iedereen wil toch 1 Europa dus dan kunnen ze dit nooit terugdraaien.
  6. Ik bedoel als je de website van het uitzendbureau en de uitzending van Harry Mens naast elkaar zet. Het stuk van transport-online staat er idd haaks op, dat zijn ze verplicht naar de Nederlands bevolking.
  7. Wie is bekend met dit uitzendbureau of heeft ooit gewerkt (werkt nog) onder dit bureau? Er staat namelijk alweer een artikel op transportonline en als je dan op de site kijkt en daarna het stuk uit businessclass nog een keer kijtk dan is het wel aantrekkelijk om hier in te stappen. Ik was eingelijk tegen dit soort bedrijven maar als je er als persoon ook beter van word dan is het wel aantrekkelijk. mvg onderstaand artikel op transport- online Transportnieuws | FNV Bondgenoten waarschuwt Asscher en UWV voor 'uitzendbureau' AFMB
  8. idd sterkte hier mee. Maar als ik het zo lees dan zit er weinig werk meer in het bedrijf. Als er alleen vandaag en maandag nog gereden gaat worden!?
  9. Heren mij vraag was als er ook bedrijven in noord Nederland zijn die stukgoed rijden op Spanje/ Portugal. Geen koelvervoer en geen zwaartransport. Het ging over Roek en ik was mij aan het bedenken dat het vanuit Hoogezand moeilijk is om klanten te krijgen, laat staan goed betaalde klanten met vrachten op zuid Europa. Daarom was mijn vraag ook voor welke klanten rijden ze dan wel niet??
  10. shompie je hebt helemaal gelijk maar we weten allebei dat de prijzen voor complete vrachten of vrachten met 2 of 3 losadressen Spanje niet gedaan kan worden door een bedrijf uit Noord Nederland met Nederlandse chauffeurs! Ik dacht dat ze voor dat werk misschien die buitenlandse chauffeurs hadden die meerdere weken onderweg zijn zodat ze niet elk weekend naar Hoogezand moeten voor hun weekend. In dit geval vraag ik mij dan ook af wat voor eigen werk ze hadden omdat er in het noorden geen grote logistieke markt meer zit.
  11. idd hadden ze wel eigen werk? In het artikel staat al dat er gereden word op Spanje en Portugal maar dat kan al helemaal niet meer gedaan worden door Nederlanders.
  12. Hen Wind overgenomen door Oldenburger Peize?? Ik heb geen officiële bevestiging maar hoor het van vele kanten. Iemand meer info?
  13. idd jammer dat het bedrijf het niet gehaald heeft maar met welk gaan ze verder dan? Als ik het zo zie charteren ze ook een boel voor andere bedrijven. Hebben ze wel eigen werk? Volgens mij moet je tegenwoordig wel eigen werk hebben om de kop boven water te houden.
  14. Stuktrucker

    oldenburger peize

    Niemand zegt dat er iets mis is met mega trailers! Maar ik hoor het al, als iemand met minder lampen op de auto 3 trailers gekocht had en het werk niet had gekregen dan was het wel dom geweest maar nu dhr Oldenburger het doet is het in een keer goed ondernemen. gr
  15. Stuktrucker

    oldenburger peize

    Zeldzaam niet slimme actie van dhr Oldenburger. Bij elke trailerverhuurder kun je megatrailers huren. Dan ga je toch geen trailer kopen omdat je er misschien werk voor krijgt. Aan zulke acties zie je dat er in het transport nog genoeg verdiend word om gewoon op de gok een paar trailers aan te schaffen.
  16. Stuktrucker

    oldenburger peize

    Dus bij Oldenburger hebben ze megatrailers gekocht zonder dat het zeker was dat ze het werk kregen??!! Dat is volgens mij niet bijsterslim ondernemen. Toch benieuwd wat voor werk ze dan gingen doen met die mega's.
  17. Stuktrucker

    oldenburger peize

    Weet ook iemand wat Oldenburgen met die megatrailers gaat rijden? Is er geen geld meer te verdienen in het koelertransport??
  18. Er zijn zeker grenzen maar die zijn aan de chauffeur. Die kan het bod van zijn werkgever wel of niet accepteren.
  19. Maar is een stap terug in de loonschaal niet gewoon oke?? De keus is toch of op straat of minder verdienen?? Keus snel gemaakt denk ik.
  20. Er is maar 1 manier om dit probleem op te lossen en dat is alle kosten (loonkosten, brandstof, afdrachten aan overheden, aanschaf voertuigen, vergunningen, enz enz) gelijk trekken. Dit moet gebeuren in alle landen op het europese continent. Gebeurd dit niet dan komen er nog meer west europese chauffeurs op straat te staan. Dit is mede mogelijk gemaakt door de bonden die bij elke onderhandeling loonsverhoging wil hebben voor de transportsector waardoor we ons helemaal uit de markt prijzen. Nu willen ze alle bedrijven aanpakken die via de Cyprus route mensen in dienst hebben of die via een Oost Europees bedrijf chauffeurs in dienst hebben??? Waarom?? Het enige wat ze bereiken is dat de chauffeurs ook de planning, administratie en charters de ook de deur wijzen en lekker helemaal in het buitenland gaan zitten waardoor er nog meer mensen op straat komen te staan. ze moeten de bedrijven niet aan pakken, die kunnen toch niet meer terug. Ze moeten europees alle gelijk trekken!! Zolang in Nederland een ADR certificaat nog 95% duurder is dan in Oost Europa blijven er heel veel chauffeurs werkloos. mvg
  21. Ik hoop het ook niet anders is het wel heel makkelijk, gewoon een 'plof'bv achter de hand houden. Als het misgaat het je iets om te laten ploffen en met een andere bv alles weer door te starten zodat je van je zieke/ mindere personeel, schulden en oude materiaal af kunt.
  22. Dan heb je de auto's bij een ander bedrijf in de planning lopen en dan heb je zelf nog een (hoofd) planner?? Ja als je dan als charterbedrijf niet failliet gaat???
  23. Het is wel een raar verhaal maar met een makkelijke conclusie: de ene BV vraagt faillissement aan voor de andere BV, zieke werknemer eruit, achterstallige kosten niet betalen en gewoon verder gaan waar je mee bezig bent. De ZZp ers blijven toch wel voor je werken omdat ze anders thuis komen te zitten. Dan hoef je alleen zelf nog maar je code 95 te halen en alles is geregeld. Als er straks dan ook nog een R500 gekocht word (die je zelf toch al te koop had staan) ter uitbereiding van de werkzaamheden dan kwijlt iedereen weer dat ABT zulke mooie auto's heeft. En zo gaat ondernemend Nederland naar de k......
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden