Spring naar bijdragen

europeaan

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  12560
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  77

Alles door europeaan geplaatst

 1. A)Je kunt in zo een geval dijken aanleggen of verzwaren, zoals Nederland dat al jaren doet. Belgie en Frankrijk doet dat minder, zodat daar het halve land blank staat na een regenval (en dat is niet de eerste keer dit jaar dat zo iets voorvalt daar) B) je kunt ook iedereen van het gas afhalen en dwingen om een peperdure, onbetaalbare warmte pomp aan te schaffen, en vervolgens ook de veestapel decimeren om zo de temperatuur van de aarde 0, 000034 graden naar beneden te krijgen. Vraag : welke methode zal de meest efficiënte zijn denk je ?
 2. Dam mag ik hopen dat er in Brussel eens een besef komt dat de verandering van het klimaat, wat er ongetwijfeld is, niet alleen door ons handelen komt, maar dat ook moeder natuur daar een grote vinger in heeft. Kijk maar naar de voorbije ijstijden die de zeeën rond ons en gebergtes zoals de Alpen en de Pyreneën gevormd hebben. Dat ijs is allemaal verdwenen en dat is niet gekomen doordat mensen enige miljoenen jaren terug geen electrische auto's hadden of geen warmtepompen wilde kopen. Dus als er een politieker is(zoals Wilders nu) die de ongebreidelde ideeën en regelgevingen van "Brussel"wat kan matigen ,heeft hij mijn zegen.
 3. Zoals uit de reactie's uit het land, de achterban van de VVD dus, blijkt dat dit niet het standpunt van de VVD is , maar het standpunt van Dilan Yesilgöz : https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2499162-kritiek-vvd-achterban-op-uitsluiten-kabinetsdeelname-geen-handige-tactiek Zij neemt hiermee het risico dat veel VVD prominenten zich van de partij afkeren en zich met medeneming van hun zetel bij Wilders of Omtzicht aansluiten.
 4. Nee,ik ben maar een domme jongen.
 5. Dat zou best eens kunnenzijn als je 37 % van de zetels negeert, Een goede grond voor een burgeroorlog. Vooral als Timmermans er dan met de buit vandoor blijkt te gaan.
 6. Of de VVD nu wel of niet gedoogd,of in het kabinet gaat zitten maakt niet uit of Rutte nu wel of niet op de stoel van Stoltenberg gaat zitten
 7. Je kunt maar voor twee volmachten stemmen dacht ik (stond op mijn stemkaart)
 8. Ja, maar met koeienstront wek je geen illetriek op.
 9. Wat zou je denken van een kolencentrale ?
 10. Tegenwoordig is ,indien je op gemeenschap van goederen getrouwd bent, altijd een contract op de langstlevende. Vroeger moest dat inderdaad bij de notaris beschreven worden, om te voorkomen dat één van de kinderen( dikwijls onder invloed van "de koude kant" )zijn erfdeel opeiste en moeders of vaders het hok moesten verkopen. Je zou eens bij een notaris langs kunnengaan om te zien of je testament nog "actueel" is en aan de eisen van deze tijd voldoet.
 11. Noem eens een paar belastingvoordelen. Waar we t hier nu over hebben ,erfrecht hoeft niet over eenhuis te gaan, het gaat over bezittingen die waarde hebben, hoewel een huis duidelijk een bezitting is die een waarde vertegenwoordigd, maar een camper of dure luxe wagen natuurlijk ook.
 12. Hoeveel belastingvoordeel zou zo een Frans Timmermans nou nog kunnen genereren uit dat huisje van hem ??
 13. Dit is gespecialiseerde kennis waar je dus een notaris voor nodig hebt. IK weet,als ik vertrek met een tiental adressen naar Italie , op voorhand al te zeggen waar ik over-overmorgen avond zal eten. Deze zaken heb ik weinig verstand van ,maar na een voorlichtings avond , waar ik al eerder overschreef, ben ik wel wat wijzer geworden: Voor eenvoudige mensen zoals ik( en jij misschien ook) zijn er twee testamenten van belang: A) een testament,waarin beschreven word wat er met de erfenis gebeurt nadat jij en je partner overleden zijn, en: B) een levenstestament,waarin word beschreven word wat jouw/jullie wensen zijn wat er moet gebeuren als een partner overlijdt, of een der partners wilsonbekwaam word. Doe je dit niet is de kans groot dat de "zorginstelling"( dat zijn tegenwoordig allemaal commerciële instellingen) er met de buit ( jouw geld) vandoor gaat. Een notaris kan je hierover informeren en een oriënterend gesprek hoeft niet duur te zijn ,soms zelfs gratis.
 14. IK ga er van uit dat deze grond, gebouwen en machines in een maatschap met de ouders ingebracht zijn. Dan zijn ook daar uitzonderingsregels voor (zoals ik al eerder aangaf)
 15. Gaan we nu erfrecht ook al verwarren met erfpacht ???
 16. Waar lees jij dat ??ik kan dat nergens terugvinden.
 17. Het word dan hoog tijd dat jij ( en Suggs overigens ook) eens een vrijblijvend gesprek met een notaris gaat voeren. Dan weet je wat de mogelijkheden zijn, ook dat, bij jet overlijden van één der partners de zorg niet met je centen aan de haal gaat.
 18. Dan word het hoog tijd dat je eens onder je steen uit komt en je blik op de wereld richt. Dit soort maatregelen, en nog veel meer heeft ALLES met de verkiezingen te maken, de mensen die wij kiezen maken het beleid waarmee wij direct mee te maken krijgen. En ja: zo iets word ook op dit forum besproken, het gaat hier niet alleen over wie je tegengekomen bent of waar je lekker gegeten hebt.
 19. Hopen dus dat Timmerfrans niet ver komt. Aan mij zal het niet liggen.
 20. Hoe bedoel je dat precies ? ook bij een erfenis van 300 000 hoeft geen belasting betaald te worden.
 21. Inderdaad, het is een vordering van een(of meerdere) kinderen op de overblijvende ouder, die ouder moet echter wél de belasting over dat kindsdeel direct aftikken ( dit word dus niet verrekend wanneer beide ouders overleden zijn) Die overblijvende ouder mag inderdaad alles opmaken.
 22. Dat is mij verteld op een voorlichtings avond over erfrecht, gepresenteerd door een notaris.
 23. Ook daar zijn bij de belastingdienst regelingen voor: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/erfbelasting/content/bedrijf-overnemen-door-schenking-of-erfenis Zou een mooie boel worden als een persoon extra belast word als hij het bedrijf van zijn ouders voortzet.
 24. IK zou me eerst eens in de cijfers verdiepen voor je hier dit soort uitspraken doet. DE achterblijvende man of vrouw krijgt niet de helft ,maar de helft plus(+) een kindsdeel. DE ene helft word dus door het aantal kinderen+ 1 gedeelt. Als er dus (zoals in jouw voorbeeld) € 500 000 in het spel is zou de vrouw dus € 250 000+ € 83 333 erven. Omdat het tegenwoordig zo is dat de langstlevende altijd alles erft komt het hele bedrag aan haar ten goede,zij heeft daar dus het vruchtgebruik van. Zij/hij heeft ,als langstlevende een vrijstelling van € 723 526. alles daarboven moet zij/hij 10 % belasting afdragen. DE erven (2 kinderen) hebben een vordering op haar/hem over de 2 kindsdelen die over zijn. Daar hebben de kinderen € 22 918 vrijstelling over. Blijft er dus (83 333- 22561=) € 60 415 over waarvan ook 10 % belasting betaald moet worden, over dit bedrag moet de erfenis ontvanger M/V wel onmiddelijk 10 % belasting afdragen Waardoor pa of ma dus een vordering van de belastingdienst van10 % over ( 2 x 60 415 € 120 830 = € 12083 tegemoet kan zien. Dit is ook weer op te vangen door testamenteel vast te leggen dat de kindsdelen niet hoger worden dan € 22 616,dat heet een "opvullegaat" https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/erfbelasting/content/vrijstelling-erfbelasting https://www.erfrechtplan.nl/wat-is-een-opvullegaat/
 25. Ja, ook die dienen zich aan EU 561/2006 te houden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden