Spring naar bijdragen

europeaan

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    12834
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    87

Alles door europeaan geplaatst

  1. Het meest smerige wat ik ooit heb meegemaakt (en ik heb ook al,heel wat gezien) was bij de MacDonald in............Oslo. Daar waar je het nietzou verwachten: meubilair wat zo wat van gammelheid uit elkaar viel, de deur van de WC die zo zonder scharnieren in het kozijn stak en eruit viel als je m open wilde doen. Achter de WC pot lag een stoma,die er duidelijk al een tijdje lag. Daar hebben wij,mijn vrouw en ik, onze koffie maar laten staan en zijn elders gegaan.
  2. Het is voor veel ondernemers in die branche ook "struggle to survive. Lang vóór de komst van de "Oost Europese medemens is dat al begonnen. Met de komst van de autoroutes kwamen velen in de knel met de bereikbaarheid. Ook door de rij en rusttijden werd het moeilijker voor chauffeurs om hun favoriete tent te bereiken. Wat natuurlijk ook tegenwerkt is dat de kroegbaas zelf zijn personeel aan de arbeids tijden moet houden; een kok en en dienster die een gebroken dienst moet werken , voor het middagmaal en voor het avondmaal. Vroeger wat=ren er heel veel tenten die dag en nacht open waren,nu oewt je blij zijn dat je op vrijdagavond nog ergens kunt eten,en al helemaal maar te zwijgen over het weekend.
  3. Dat heeft te maken met het "les routier "concept. Om erkenning van deze organisatie te krijgen dienen de aangesloten restaurants een menu, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht of kaas inclusief wijn te kunnen aanbieden voor een door de organisatie vastgestelde prijs. Hier gaat het dikwijls fout; om een menu voor deze prijs aan te kunnen bieden zal men dikwijls moeten schipperen met de kostprijs van de ingrediënten. Soms tref je in een restaurant routier, buiten het menu routier nóg een menukeuze aan: n.l. het menu touristique, dat is dikwijls maar iets duurder , maar wel stukken beter. Of: zoals bij veel Centre Routiers ( autohofen genoemd in Duitsland) het beroemde keuzebuffet, zelf opscheppen wat je lekker vind en zoveel je wilt. Velen eten zich drie slagen in het rond aan dit buffet zodat de wat mindere kwaliteit van het hoofdgerecht niet meer opvalt.
  4. Heb jij het zwarte wijf nog meegemaakt in Le Bourget ?? Iedereen liep daar op te schelden, ,maar ieder avond volle bak. Het menu bestond uit 7 voorgerechten,7 hoofdgerechten en 7 bijlages, dat veranderde nooit. Én toch kon je daar 7 dagen per week eten zonder twee dagen hetzelfde te moeten kauwen. en zo waren er in Frankrijk "tig" restaurantjes ( waar Lignieres Chatelain er één van was) Zo was het zwarte wijf ook, iedereen vond het bagger , maar iedere avond vond je daar weer dezelfde collega's O ja,het het belangriike was de prijs/kwaliteit verhouding. Bij tenten zoals het Zwarte Wijf ,les Mille Pattes.Orville of Lignieres Chatelain ( en zo waren er nog wel wat meer in France)was de omzet zo hoog dat je altijd wel vers eten had; het had daar gewoon de kans niet om oud te worden.
  5. De laatste keer dat in in :Lignieres was was vorig jaar. Natuurlijk heb je gelijk De beschrijving die je geeft (vette tent) gaat voor de meeste klassieke routiers in Frankrijk wel op, en niet alleen daar; dat kun je ook doortrekken naar Italie, Spanje, en ( jouw geliefde) Griekenland. Het is maar net hoe je je loep afstelt
  6. Tja; is het bord half vol of is het al half leeg.
  7. Zo als je misschien wel weet moet je bij een Franse routier niet voor" klinisch zuiver "komen. IK kijk eerder naar de kwaliteit van het eten.
  8. Nog een echte , ouderwetse Franse "routier" waarvan er steeds meer verdwijnen. De kroeg heeft in de loop der jaren al verschillende eigenaars gehad, maar mijn ervaring is dat de kwaliteit altijd goed was daar.( ik kom daar al zeker 55 jaar) Nog laat open ( voor de die hards( die nog laat willen eten), maar ook op tijd open, voor de bikkels (die vroeg hun nest uit willen)
  9. Een uitvinding van de Nederlander Maus Gatsonides Zijn meest bekende uitvinding noemde hij de 'gatsometer', een snelheidscamera die hij ontwikkelde om snelheden en de finish bij het racen te kunnen meten. Deze flitspalen, verkocht door zijn bedrijf Gatsometer, worden tegenwoordig wereldwijd ingezet om de verkeerveiligheid te verhogen. Bron:https://nl.wikipedia.org/wiki/Maus_Gatsonides
  10. Zo is dat ; Als ik niks meer kan verdienen stop ik er morgen direct mee, Maar als ik het niet meer naar mijn zin heb lever ik vandaag de sleutels nog in.
  11. Wat betreft de CAO heb ik daar zo mijn twijfels over. Velen die je aan de stamtafel spreekt zijn ,wat de CAO betreft, zeer slecht ge -informeert. De meesten weten niet eens hoe hun salaris tot stand komt, en over belastingen maar helemaal niet praten. En als je vraagt of ze "toevallig" lid zijn van een vakbond is het antwoord 9 van de 10 gevallen: Nee. Het enige wat ze weten is dat ze recht hebben op minimaal E 7, ook als ze de hele dag rond de kerk rijden.
  12. Die zijn er ongetwijfeld wel bij , maar bij de meesten is het toch: wie sieht's aus mit die kohlen ? oftewel : hoe zit het met de centjes.
  13. DE mensen bij deze bedrijven die de vrachtpenningen betalen hebben meestal geen weet van welk poppetje bij hun komt laden.
  14. Ja, die kunnen dan weer lekker uitgemolken worden door deze " combinaties"
  15. europeaan

    Rechter camera kap daf xg

    5 dagen oud ?? afblijven, naar de dealer gaan.
  16. Dat zei men van mijn vrouw ook toen ze met mijn trouwde: Wat moet ze met zo een vent? Maar het gaat toch al meer dan 50 jaar goed.
  17. Laat mijn er buiten..
  18. Ik ben er (denk ik) intussen achter waar het fout ging. Op de keuze handle die je naar voor drukt om vooruit te gaan een naar achter trekt om achteruit te gaan ,zit dwars ook nog een dubbele schakelaar, die je met duim of wijsvinger bedient. Indien de bak in een versnelling staat moet je die met deze dwarsknop eerst in neutraal zetten voor je van richting kunt veranderen. Ik ben iedere keer te vlug geweest en de technologie van Mercedes heeft dit niet kunnen verwerken en ging in staking en weigerde verder dienst te doen. Enige mogelijkheid was contact af, even wachten en opnieuw beginnen. Beetje mijn eigen schuld dus
  19. europeaan

    Simplon gesperrt

    Let op: ( ADR chauffeurs) De Simplonpass is, in beide richtingen, ook gesperrt vanwege aardverschuivingen. Bron: https://www.zentralplus.ch/news/vs-simplonpass-wegen-murgang-gesperrt-2666203/
  20. Ik rij de laatste maanden ook regelmatig met een Actros V 8 1860. Deze automatische bak gaat soms in geen enkele versnelling, lastig als je moet manouvreren, Auto is niet een van de jongsten, is nog een schijvenauto (waar we dus zuinig op zijn) en heeft iets meer dan een miljoen km weg. Iemand een gelijkluidige ervaring ??
  21. Dat valt wel mee: kijk maar eens met Google streat vieuw,er is van alles in de buurt.
  22. Daar ben ik eigenlijk ook benieuwd naar: ik heb er nooit gestaan, hoewel Bas, mijn werkgever, er destijds twee vaste plaatsen had ( overigens ook op de CIM in Santa Perpetua de Mogodo ,waar je ook niet met ADR op mocht( Barcelona) Met ADR ,mag je ,volgens Spaanse wetgeving de autoroute niet verlaten, om de parking van Padrosa te bereiken moet je de autoroute verlaten. Zelfs in het verleden toen je nog vrij moest maken in La Junquera, bleven de auto, s met ADR op de vluchtstrook van de afrit staan en gingen de chauffeurs te voet naar de douane.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden