Spring naar bijdragen

europeaan

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  11852
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  52

Alles door europeaan geplaatst

 1. europeaan

  Landcode invoeren

  Denk effe na: De lucht( zuurstof) die door de turbo in de intercooler geblazen is al opgewarmt door de warme( hete ) turbo en vervolgens ook nog door het feit dat die samengedrukt word. IK denk dat er aan de uitgang van de intercooler,waar de lucht direct naar het inlaatspruitstuk gaat van een vochtigheidsgraad weinig sprake meer kan zijn. Met de wetten van de thermodynamica zou t i.i.g niet te verklaren zijn dat een intercooler "dichtvriest" IK heb mijn hele leven zowat met turbomotoren( met en zonder intercooler) gereden maar heb t fenomeen nog nooit meegemaakt. Ook een aftapkraantje op het intercooler systeem is mij volkomen vreemd.
 2. europeaan

  Landcode invoeren

  Moleculen worden zeker groter,daarom gaan er in een cm³ warme lucht ook minder dan in koudere lucht. daarom is t de bedoeling van een intercooler dat hij de warme lucht afkoelt zodat er in een cm³ méér moleculen ingaan ,en men dus méér brandstof in kan spuiten.
 3. europeaan

  Landcode invoeren

  Technisch gezien kan dit natuurlijk niet; De intercooler is geplaatst tussen de turbo en het inlaatspruitstuk en dient om de ,door de turbo samengeperste lucht af te koelen ( door het samendrukken word deze lucht juist warm) zodat het aantal moleculen lucht per m³ kleiner word en men verhoudingsgewijze meer moleculen brandstof in kan spuiten zodat het vermogen toeneemt. Het enige wat aan een intercooler kapot kan gaan is dat hij corrodeert( roest)en er dus gaten invallen zodat de turbodruk (gedeeltelijk) wegvalt.
 4. europeaan

  Landcode invoeren

  Leg eens uit;hoe kan een intercooler bevriezen ? dat is "la grand vide,de grote leegte"daar stroomt alleen lucht doorheen.
 5. europeaan

  Moordaanslag.

  Dat kun je wel zo stellen. Niemand had verwacht dat hij het zou halen.
 6. europeaan

  Moordaanslag.

  Update 19-01-2022 Een verzoek om opheffing van de tijdelijke invrijheid stelling is afgewezen: https://www.gld.nl/amp/nieuws/7529838/verdachten-vrachtwagenbrand-blijven-voorlopig-in-de-cel?fbclid=IwAR3ZbZIVuYtGDNIBa2Vg6P7LzGyGzQp6nBrOrwi5JIZjAh4Alg5H1Z8ZiiQ Met Jos gaat t langzaam maar zeker de betere kant uit;hij kon laatst zelfstandig een trap van 20 treden opgaan,weliswaar met krukken,maar toch. Daar zakt de prestatie van Max bij in het niet.
 7. europeaan

  Landcode invoeren

  De nacht is voor de hoeren,,,,,,( en voor de kieppenboeren)
 8. europeaan

  Landcode invoeren

  DE smart tacho blijkbaar wel. Maar lang niet iedere auto is al met een smart tacho uitgerust.
 9. Color identificator,in de Playstore.
 10. Dit meen je toch niet echt serieus zeker ? De reactie van een auto op jouw sturen word tot stand gebracht tussen wat je ogen zien,de signalen die de hersenen daarvan ontvangen en de signalen die de hersenen weer naar je handen sturen. In het "echie"heb je ook geen overzicht over de hele combinatie. Het hele manouvreren met een voertuig ( in welke vorm dan ook) is gebaseerd op voortschrijdend inzicht, je moet "zien" wat je voertuig doet vóór je gaat sturen ( m.a.w. Als je geen inzicht hebt hoe je voertuig reageert op jouw stuurbewegingen leer je t nooit.)
 11. ER bestaat een app op je telefoon die deze kleurencodes kan "lezen" Je moet dan wel de deur uit en naast zo een Kievits auto gaan staan om deze codes te achterhalen.
 12. IK den dat hier de vinger precies op de zere plek gelegd word : De meeste kiezers houden niet van vrachtwagens en de Belgische vrachtwagenchauffeurs zijn maar een heel klein deel van het kiespubliek. En dat de maatregel die minister Lydia Landuyt wil nemen slechts dient ter meerdere eer en glorie van haar eigen ego
 13. Natuurlijk kunnen goudvissen dat. Goudvissen kunnen zelfs een heel land besturen ( volgens Toos en Henk,in onze krant vanmorgen ) http://www.toosenhenk.nl/home.html
 14. Zie je wel dat je hersenen niet verdampen door Ricard,hooguit werken ze wat langzamer.
 15. De bond heeft in dit geval slechts een adviserende taak,en valt er weinig te regelen. Onze OKV is gebaseerd op een convenant tussen de werkgevers en de belastingdienst. Alternatief voor onze OKV regeling is dat je voor iedere uitgave bonnetjes in moet leveren en moet declareren,dat is voor iedereen een ramp;voor de boekhouder,voor jezelf en voor de belastingdienst. Groot voordeel nu is dat je een vastgesteld bedrag krijgt n.a.v. het aantal uren wat je weg bent,daaar betaal je je inkosten van en wat je niet nodig hebt hou je over. Bij het declareren van bonnetjes krijg je slechts het bedrag wat de( electronische) kassabon staat.
 16. Klopt,slip of the pen blijkbaar,hoe ik in eerste instantie aan dit bedrag kom is me onduidelijk,sorry. kolommen en cijfers. Het volgende rondje aan de bar is van mij.
 17. Dat klopt dus niet;vriend Leo staat ( volgens eigen zeggen) in de op één na hoogste loonschaal en dat is D6,dan heeft hij bruto € 2532,96 per 4 weken. Per maand zou dat € 2753,33 dat is nog altijd € 208,00 minder dan de beoogde € 2962,00.
 18. Als je dan echt geld over wilt houden moet je op de Balkan landen ( jou welbekend) gaan rijden. Afgelopen jaar waren wij enige weken met de camper in Slovenie en Kroatie,daar eet je je een slag in de rondte,inclusief een goede fles wijn ,en borrel na ,voor € 30,00. Hoe dat in HU-BG of RO is weet ik niet ,maar t lijkt me daar nog goedkoper te zijn
 19. Uitgaande van het salaris D6 ( van 1-07 tot 31-12-2021) is het salaris : = € 2543,12. Overuur 130 % € 20.66 x 80= € 1652,28 totaal bruto:€ 4195,92 Dit word belast met 37,1 %, zodat er € 2639,23 netto overblijft ( zonder rekening te hebben gehouden met evt heffingskortingen en toeslagen) Als je daar dan die € 900 vergoeding bijtelt kom je aardig in de buurt van die € 3700 ( € 3539 om precies te zijn) De argeloze lezer echter,die niet in dit beroep zit zal dit zien als dat onze Leo € 3700 netto verdient en dat daar nog eens € 900 vergoeding bovenop komen.
 20. Het artikel in de krant is van 06-01, dus betreft het hier een loonstrook van vóór 01-01.
 21. Stel dat we( de bazen) geen convenant met de belastingdienst hadden en je voor je uitgaven onderweg bonnetjes in moest leveren, Als je dan eind van de maand/week afrekent met de boekhouder kun je toch ook niet spreken van "keiharde pegels" De vertegenwoordiger die s nachts in een hotel gaat en ook aan het diner gaat levert daar de rekening van in bij zn baas en dan steek je ook niet van inkomsten" Eigenlijk moeten we blij zijn met deze regeling;het is duidelijk op hoeveel je recht hebt en krijgt geen discussie met de boekhouder of je niet een wat minder duur menu'tje kunt nemen( of een Ricard'je minder) Indien je zuinig bent hou je er van over inderdaad,maar dat moet niet het streven zijn,als je je eten uit je mond gaat sparen ben je verkeerd bezig m.i.
 22. Bij mijn oud werkgever,ITHolland /Fransen liep onze vergoeding gewoon door als we op standplaats in Rotterdam waren. Echter stopte deze als ik bij mij thuis de nacht doorbracht. Nette regeling dacht ik
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden