Spring naar bijdragen

europeaan

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  12303
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  65

Alles door europeaan geplaatst

 1. Natuurlijk komt het vaker voor omdat het drukker word op de weg. Maar door de komst van de social media lijkt het alsof het vroeger minder voorkwam, omdat we t toen eenvoudig weg niet wisten.
 2. Niks nieuws onder de zon hoor Ron, Dit soort voorvallen gebeurde in het verleden ook, alleen waren er toen nog geen mobieltjes met camera, geen sociale media, geen fora en geen websites zoals nu.nl die dit soort "nieuws" onder onze aandacht brengen.
 3. europeaan

  Graaichauffeur

  Wat wil je hier mee zeggen ???????????
 4. Edit: Dat mag maar twee keer per week,Sindaco,die jaren dubbelbemand reed met zn vrouw, heeft hier wel eens iets daarover uitgelegd; T kwam er op neer dat je ,dubbelbemand,beter de ene chauffeur 10 uur en de andere chauffeur 9 uur kunt maken,en dat dagelijks afwisselt. Dan kun je n.l iedere dag 19 uur maken. Anders is het na 2x 2x10 uur;2x2x9 uur.
 5. IK heb er iets over gevonden; op pagina 6 https://www.chauffeursforum.nl/index.php?/topic/39157-rijtijden-weet-jij-het-juist-antwoord/page/6/
 6. IK probeer die posting van Sindaco terug te zoeken en kom daar dan z.s.m. op terug.
 7. Ons (oud ?) lid Sindaco heeft hier ooit eens uitgelegd dat je, bij dubbel bemand rijden, je beter , in iedere dienst, van 30 uur 2 x 9 uur kunt rijden dan 2 x 10 uur, eventueel een chauf 10 uur en de andere 9 uur. Je mag ,ook bij dubbel bemand rijden ook maar 2 x per week 10 uur rijden
 8. europeaan

  Ben beschuldigt.

  Sterkte Ibo,dit had ik nooit verwacht.
 9. Je hebt helemaal gelijk. Het is natuurlijk binnen 30 uur een rustpauze van 9 uur voltooien. Stommigheidje mijnerzijds.
 10. Schijf of digipas maakt niet uit; de wet is hetzelfde voor iedereen ,de manier van registreren is alleen anders. Je moet,na vetrek, na 30 uur een pauze inlassen van minimaal 9 uur. En je mag binnen die 21 uur die je voor je werk hebt slechts 10 rij uren hebben per man/vrouw.
 11. Het venijn zit m in het feit dat het snelheids verschil onderling te groot is: Vrachtwagens mogen maar 80 km/h, terwijl het verkeer < 3500 kg 100 km/h mag( s nachts zelfs 130 km/h) IK ben gisteren (zaterdag) "effe" op en neer geweest naar Mutterstadt, met een Craftertje; op de A 61 rijdt t vrachtverkeer tussen de 80 en de 90, als je daar tussen zit met 120 km/h moet je verschrikkelijk goed opletten dat je op tijd naar links gaat anders kun je voluit in de remmen als je in wit gaan halen. Die Pruisen lossen dat anders op; als er tussen twee vrachtwagens 500 meter afstand zit blijven die gewoon op de linkerbaan met snelheden tussen de 120 een 130 km/h. Als er dan toevallig toch een langzame de kans ziet om naar links te gaan moet het hele zootje in de remmen , zodat de achterste in het rijtje zowat stilstaat, terwijl die vrachtwagen op de rechterbaan gewoon zijn snelheid kan houden. Dat zelfde fenomeen zie je in Nederland ook; je rijdt (zoals ik) 103 km/h en zie dat er op een afstand van een par honderd meter achter je een inhaler aankomt, die op de linkerbaan blijft, als je dan niet tijdig naar links gaat om een voor je rijdende vrachtwagen in te kunnen halen, moet je in de remmen omdat die links rijder je intussen ook aan het inhalen is. Terug naar de rechter rijbaan na een inhaal manouvre, zoals de wegenverkeerswet dat voorschrijft, is een "no go" blijkbaar. IN Duitsland en Belgie is t nog een graadje erger: daar moet het vrachtverkeer 60 km/h maar het overige verkeer mag daar wel 100 km/h ( Duitsland) of 90 km/h ( België) Zodat het snelheids verschil daar nog groter is.
 12. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, óók een zielenpoot. IK dacht dat dit zelfs in onze grondwet verankerd is.
 13. Dat was vroeger een algemeen voorkomend verschijnsel: Je ging na het eten in Frankrijk nog een paar uurtjes rijden, naar Auxerre bijvoorbeeld, dat zijn 200 kilometer. Om nu te zorgen dat je geen slaap kreeg nam je uit voorzorg 2 Calva'tjes + één als zekerheid. Want : één calva'tje is goed voor 100 kilometer leerde je van de oudere ervaren collega's Als je nu, aan de bar met de maten, de tel kwijtgeraakt was, kon het wel eens gebeuren dat je in het 700 km verder gelegen Marseille weer bij je positieven kwam.
 14. Coridon is bij de Gouden Leeuw blijven plakken .
 15. europeaan

  Danke fur die blumen

  Door zijn inventiviteit onderscheidt zich de vakman.
 16. europeaan

  Bloedspoed

  Ja, hoe durf ik.
 17. europeaan

  Bloedspoed

  Doe ermee wat je wilt Ger. Ik lig er niet wakker van wat jij er van vind en of je t wel of niet wilt geloven. En hoe "stom" een klant is interesseert mij ook niet, als ik mijn geld maar krijg.
 18. europeaan

  Bloedspoed

  IK geloof je op je woord Ger. Dit soort vrachten laten ze een eenvoudige boerenlul, zoals ik, nooit doen natuurlijk.
 19. europeaan

  Bloedspoed

  Nee,was niet bij Hooijen, maar bij iedere vervoerder werkt het zo. De op vracht naar Parijs waren een 8 tal adressen eigen klanten, die moeten gelost worden daar kom je niet onderuit. Je kunt moeilijk zeggen tegen je klant : bel in september maar weer eens, als er weer wat terugvrachten zijn.
 20. europeaan

  Bloedspoed

  Ger,ik kan slechts uitgaan van wat ik waar neem,en dat waren oude ONVERPAKTE printers op palletten. Dat ze in een door verpakt waren maak jij er van, dat heb ik hier nooit beschreven. Zo zit jij weer een heel andere draai aan mijn verhaal te geven. Voorde goede orde :dit waren printers die gebruikt worden bij bedrijven dus niet de budgetprintertjes die jij en ik in gebruik hebben.
 21. europeaan

  Bloedspoed

  Hoe weet jij wat Henry precies bedoelt ?? Henry zegt dat ik er werk aan heb, en vraagt zich af of mijn baas zijn waardering zal laten blijken. Daar is toch niks moeilijks aan Cor.
 22. europeaan

  Bloedspoed

  Ooit kwam ik op maandag middag , in augustus, leeg in de mooie stad Parijs en de planner vroeg mij : hoe laat kun jij morgen in Hannover staan? In Hannover vroeg ik ,je weet toch wel dat ik in Parijs sta. Dat weet ik heel goed zei hij, maar in Parijs krijg ik begin van de week geen kilo in Augustus. En als je leeg naar Hannover gaat kost dat niks meer dan en dag verliezen in Parijs en voor een schijtprijs naar huis moet komen. Dinsdag in Hannover geladen, donderdag ochtend gelost in de regio Udine en een paar klantenstukgoed erin en weer naar huis, dat kun je beter hebben dan een dag staan wachten en half in de week uit NL moeten vertrekken en dan het risico dat je t weekend overstaat.
 23. europeaan

  Bloedspoed

  IN het stukgoed is het gebruikelijk dat de vrachtprijs berekend word over het aantal laadmeters. Als je dus , als chauffeur van een bedrijf zoveel mogelijk laadmeters meeneemt heb je geld verdient (maar dat mag blijkbaar niet ) De klant mag t zelf ook op een of twee pallets verpakken , maar heeft er voor gekozen om dat niet te doen. Waarom hij dat niet doet weet ik niet, heb ik ook niet naar gevraagd. Voorde goede orde : vóór ik bij de klant ging lossen in NL heb ik al die machines weer netjes op een palletje gezet, zodat de klant 38 euro,s ouwe troep kreeg, precies zoals hij dat wilde.
 24. europeaan

  Bloedspoed

  Als t goed is wel natuurlijk: alles wat ik laai of extra laai is werktijd. En dient als zodanig betaald te worden ( volgens een gerechtelijke uitspraak) Als ik dus meer laadt op een rit ben ik daar meer tijd mee kwijt en zal ik meer betaald krijgen als wanneer ik met een half vrachtje naar huis kom.
 25. europeaan

  Bloedspoed

  Bedoel je verpakking van die printers in mijn verhaal ???? Eerst eens zorgvuldig lezen: het waren in dit geval oude printers die terug naar Nederland moesten om gerecycled te worden, die waren al jaren uit de verpakking. In deze industrieële printers zitten nog heel veel edele metalen zoals goud en platina, blijkbaar is dat de moeite om te recyclen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden