Spring naar bijdragen

europeaan

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  12046
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  55

Alles door europeaan geplaatst

 1. En als degene die het hoogste woord voeren dan ook eens naar de stembus gingen ,en niet achter een boom af staan wachten. Anders verandert er nog niks.
 2. Natuurlijk ,maar ook dan kun je niet ongelimiteerd met je schijven rommelen ,althans niet in het stukgoed.
 3. Dat is volgens mij een test strecke om vrachtverkeer "hybride "te kunnen laten rijden. testvrachtwagens hebben daar ,net als bij een trein ,een stroomafnemer die op het dak geplaats is en die men op die bovenleiding kan zetten. De auto heeft dus zowel een diesel ,als een electromotor. Maar er zit,net zoals in een normale vrachtwagen nog steeds een poppetje achter het stuur dat aan dat stuur draait en gas geeft of remt.
 4. Als ze daar op maandagavond staan wil dat zeggen dat ze de hele dag al gereden hebben om daar te staan. Als ik op maandagochtend vertrek,en via Zwitserland naar Milaan moet sta ik ook ,met mijn wettelijke rust,om 9 uur bij mijn eerste klantje. En heb wél goed geslapen. W.B. Novara Freiburg: IK heb dat één keer gedaan;ik ging om 16 uur die trein op,waarna eenlcl ons eenstulje verder op het emplacement trok,daar bleven we staan ,in de brandende zon,tot een uur of 9 (21). Vervolgens ging het met een klein lockje ervoor met een slakkengangetje naar Domodossola,waar er een zware Zwitserse lock voor kwam,die ons,rond een uur of 10/10,30 met een noodgang naar Freiburg trok.waar we om 4 uur 's nachts aankwamen. Zo een trein is leuk als je na je rit aankomt en vervolgens gelijk aan boord kunt rijden en kunt vertrekken ,maar als er tussen het moment van aankomen en daadwerkelijk vertrek nog een uur of 5 tussen zit word t niks. Voor mij was t destijds eenuitzondering:ik had op een vrfijdag in Ferrara afgeladen en stond met bijna 44 ton gewicht op straat. Chiasso -Basel is geen optie,rijverbod in Frankrijk ,dus Simplon of Frejus word m ook niet,rijverbod Oostrenrijk en Duitsland,dus de Brenner was ook geen optie. Toen ik in Freiburg aankwam ben ik naar de Hockenheim ring gereden ,en van daar uit kun je (met een beetje fantasie) legaal via de A 57 -A 3-A 61 binnen je uren naar huis( Etten-Leur) rijden. Over de weg lukt dat i.d.d niet vanaf Ferrara naar Etten,zeker niet met 44 ton. Niks tegen die trein hoor ,soms kan t inderdaad een oplossing zijn ,maar ik zie t niet als zaligmakend . En ik zie t zeker niet als autonoom rijden.
 5. Bedoel je met "Rollende landstrasse"die trein van de Brenner naar Ingolstad of van Novara naar Freiburg ? Een trein waar je een vrachtwagen op rijdt en die over het spoor verder vervoert. Dat noem ik met de beste wil van de wereld geen autonoom rijdende vrachtwagen. Dat dit concept geen succes is ligt aan het feit dat deze rollende landstrasse zonder de nodige subsidies en vergunnings maatregelen een stervend bestaan lijdt.
 6. IK zie daar nog steeds een brug ,er zullen dus altijd nog mensen aan boord zijn die de boel begeleiden.
 7. Denk jij werkelijk dat dat autonoom rijden er zodanig zal komen dat dat tot gevolg heeft dat er chauffeurs massaal ontslagen worden. 30 jaar geleden had Mercedes al een proefproject op de A 5,van Karlsruhe naar Basel met een auto die autonoom (dus zonder invloed van een chauffeur) gevolgd werd door een tweede. Het is bij dit experiment gebleven ,ik heb er nooit iets meer over gehoord of gezien.
 8. Waarom zet je "chauffeursbanen" tussen buurtsupers en mijnwerkers ? Dat er in het verleden een verschuiving was van Nederlandse banen naar Oost Europese landen klopt wel. Maar als je nu eens rond je heen kijkt kun je alleen maar concluderen dat "de Nederlandse" vervoersondernemer wanhopig om mensen zit te springen. Dus dat "de chauffeursbaan "een verdienmodel is dat zal verdwijnen vind ik lichtjes overdreven.
 9. Ik denk dat je daarmee alleen de werkgelegenheid van iedereen die in die sector weghaalt( mensen op de veiling,chauffeurs) Die bloemen worden n.l van teelgebieden over de gehele wereld aan gevoerd naar m.n. Aalsmeer ,daar worden die geveild en weer vervoert naar kopers over de hele wereld. Zou je die veilingen sluiten moet je maar rekenen dat andere plaatsen ,zoals Pescia en San Remo in Italië er als de kippen bij zullen zijn om deze handel over te nemen. En ja; je hebt dan in Nederland een stuk stikstofproblematiek ge-elimineerd ,maar anderzijds een hoop mensen werkloos gemaakt. Maar die stoten dan ook geen stikstof meer uit als ze niet meer naar hun werk hoeven ,dat dan weer wel.
 10. Heb ik gedaan ,maar kan er nergens uit opmaken dat dit juist een probleem zou kunnen zijn bij "neutraal behandelen" Immers de vervoerder V beschikt bij dit soort transporten over 2 CMR,s. 1 van de laadplaats /producent naar de koper A. En 1 van verkoper A naar de uiteindelijk koper C. Het gehele transport is dus "gedekt"door de CMR wetgeving.
 11. Ger,Als vervoerder V ,in opdracht van handelaar A goederen gaat laden bij fabrikant B,en deze daadwerkelijk vervoert naar het warehouse van handelaar A,en daar eenCMR voor meekrijgt van fabrikant B( die hij overigens ook meekrijgt als hij een"neutrale lading "krijgt bij B.A lost deze goederen vervolgens Cross dock en deze gaanaande andere kent weer in een andere (of dezelfde) trailer van V en de chauffeur die bij B geladen heeft gaat daarmee ,naar klant C,met een CMR van A aan C. Waar word hier dan het geval van fraude verminderd ,volgens mij veranderd er niks dan dat alleen de chauffeur veel meer extra tijd kwijt is en dat er veelal extra kilometers gereden worden.
 12. Als je een jaar of 10 eerder had kunnen beginnen met je carriëre had je dat wel gehoord. Een communautaire vergunning is hetzelfde als wat tegenwoordig de euro vergunning is ( communautair = Communauté Europeeën ,de Europese gemeenschap)in het leven geroepen in 1969) Nu geeft de Eurovergunning ons het recht om door de gehele EU goederen te vervoeren.
 13. Je bent ,als chauffeur ten all tijden zelf verantwoordelijk voor de belading en ladingszekering van je voertuig. De firma die de auto laadt ,blijft mede verantwoordelijk,dus als dit niet hetzelfde bedrijf is als de afzender ,blijft de afzender buiten schot. DE verantwoordelijkheid van degene die de auto laadt beperkt zich overigens slechts tot het moment waarop de auto de poort uitrijdt ,bij veel bedrijven krijg je pas je papieren als het voertuig gewogen is en als de ladingszekering gecontroleerd en/of gefotografeerd is.
 14. Dat klopt,soms koopt iemand (meneer A) iets bij meneer B. DE vervoerder ( V),in opdracht van meneer A ,moet deze goederen afleveren bij meneer C. Meneer A moet in dit geval zorgen dat de chauffeur een CMR heeft (of zelf schrijft) met als afzender : firma A. Indien hij niet wilt dat B en C weet krijgen waar de goederen heen gaan ,moet hij een duidelijke instructie geven dat de zending "neutraal behandeld "dient te worden. In het zakelijk verkeer een heel normaal en wettelijk verschijnsel. Ondanks dat velen de mening hebben dat dit naar fraude ruikt,is dit niet zo,het is volkomen wettelijk. indien een chauffeur van vervoerder V toch iets loslaat over de bestemming of herkomst van de goederen ,kan het zomaar gebeuren dat klant A geen opdrachten meer gunt aan vervoerder V (en men dus,door eigen schuld ,werk verliest.
 15. Bij ieder ,zichzelf respecterend, bedrijf komen de opdrachten digitaal binnen en word daar een dossier van aangemaakt. Deze instructies komen ( als t goed is) vanzelf in "vakje 13"te staan. Als er een planner is die een bepaalde zending in de verkeerde trailer laat laden (zonder laadklep b.v )kun je niet spreken van een planner ,maar dan heb je te maken met een "vol pleurder"
 16. Nee,ook in Frankrijk waren de chauffeurs een stelletje paupers toen ze de wegen blokkeerden,wekenlang (behalve in het weekend,want dan moesten ze thuis zijn) legden ze het land plat. En wat zijn ze er wijzer van geworden ?? niks,geen ene moer. Geen loonsverhoging,geen verbetering arbeids voorwaarden,een paar jaar eerder met pensioen,maar tegen een uitkering die teveel is om voor te sterven en te weinig om voor te leven. De gele hesjes pakten het subtieler aan ,die zag je door de week niet,die legden in het weekend wegen lam. Als de chauffeurs en de boeren dan toch een gemeenschappelijk belang hebben,zoek dan een stel diepladers,rij daar je trekkers op en ga naar Den Haag,wat je vervolgens zodanig plat kunt zetten dat zijne/hare exellentie de minister slechts te voet nog op zijn werk kan komen.
 17. IK wist er wel wat van, Er is dus geen enkele reden om mij met de naam van het mannelijke geslachtsdeel te betitelen omdat ik iets wist wat jij niet wist.
 18. Je moet een vervoersdocument hebben,voor het eigen vervoer is een pakbon voldoende, Beroepsgoederen vervoer ( een transportbedrijf)valt onder de CMR condities en zal een CMR vrachtbrief moeten kunnen tonen. Dat je voor een lege container een CMR moet hebben is blijkbaar alleen in Belgie.
 19. Wat ook eigen vervoer is: Bijvoorbeeld een Nederlands bedrijf dat aardappelen laat telen,opeen contract, door een Franse(of spaanse)boer,vervolgens de ge oogste aardappelen met zijn eigen auto,s vervoer naar een fritesfabriek in Frankrijk (of Spanje)gaat vervoeren. Niet alleen eigen vervoer,maar hij valt zelfs niet onder de cabotage regels.
 20. Die restrictie voor alles wat minder dan euro 6 is vloeit niet voort uit feit dat ze vervuilender zouden zijn. Maar deze maatregel is uitsluitend en alleen bedoelt om de enorme vervuiling van de 2 vervuilende energie centrales op de Maasvlakte te compenseren. Zou men deze centrales ombouwen naar nucleaire centrales kan men zelfs weer euro 0 vrachtauto's toelaten zonder dat het milieu daarmee extra belast word.
 21. Dat anderen een bepaalde ervaring hebben ,waar jij blijkbaar nog nooit van gehoord hebt, of die jij niet hebt steekt toch wel erg hard,of niet dan.
 22. europeaan

  Aanzuigende tank

  En,,,,,,,,,,,,,al iets ge-implodeert ?????
 23. Leg jij dan eens, in jouw alwetendheid ,uit hoe t dan wél precies zit.
 24. Ik heb laatst beweerd dat wetten en regels er zijn om afgeschaft of bij gesteld te worden ,jij was het daar totaal niet mee eens. En kijk: zelfs jij begint nu je mening al bij te stellen. We zijn op de goede weg Ger.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden