Spring naar bijdragen

Marotrans

Administrators
 • Aantal bijdragen

  5979
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  29

Alles door Marotrans geplaatst

 1. En de praktijk: er steekt altijd wel iets uit die rolcontainers én het is lading op wieltjes... Dus gaan we blokken maken, van 9 of 17 en inderdaad borgen die hap! Het is allemaal zo eenvoudig, volgens de theorie 😁 Maar het theoretisch berekende aantal zul je vaak niet halen.
 2. Gecondoleerd André en sterkte de komende tijd...
 3. Ik heb de 'op de man- show' van gisteravond en vanochtend uit dit topic verwijderd, leek mij beter om escalatie te voorkomen.
 4. Soms komt er wel eens een oud filmpje voorbij waar je de machinist inderdaad ziet jongleren met z'n hendels: ouderwets fingerspitzengefühl
 5. Dat lijkt mij ook een vak apart, auto's laden met 'n dragline! Iets te hard laten gaan en die bak staat in de cabine...
 6. Dat klopt Andre! Houdt je wel een beetje van de straat
 7. Bovenstaande twee reacties van sprinter en ayla heb ik (soortgelijke inhoud dan) gisteravond op fb gezet op de pagina van een regionaal dagblad: hou op schei uit! Uren in discussie met allerlei dhz- artsen en - juristen Niet dat ik er verstand van heb, maar had wel twee collega's van wie het rijbewijs is afgenomen waarvan één definitief.
 8. Marotrans

  Restaurant 't vliegveld

  De kogel is door de kerk: vanaf 1 november 2022 is Wegrestaurant 't Vliegveld definitief gesloten op de huidige locatie.
 9. Op zich wel, het kan ook grover maar toch: Stel, even doemdenken: je hebt een SUV vanwege een mindervalide partner of kind en moet een grote rolstoel meenemen. Eindelijk is het gelukt om, na alle vertragingen een afspraak in het ziekenhuis te krijgen en dan staat je auto op lege banden... En bedankt maar weer! En nou weet ik ook wel dat je in zo'n situatie geen RSQ 8 van 200.000 euro nodig bent, en mensen die zich wél zo'n apparaat kunnen veroorloven 'm ook gebruiken waar 'ie voor gemaakt is; van andermans spullen blijf je af, hoe 'nobel' het doel ook is.
 10. Het moet niet nog gekker worden, de Groene Khmer bepaalt de grootte van mijn auto? De capaciteit van mijn CV etc.? Ook een vorm van democratie zeker...
 11. Marotrans

  waar sta jij vanavond??

  Vorige week privé geweest, toevallig met de barbeque- avond. Goud! Eet se en fijne avond!
 12. Als het water bijna uit een wastafel is gelopen krijg je onderin een draaikolk- achtig verschijnsel: de finish van de race naar het putje mooi in beeld gebracht zeg maar. Het zijn niet alleen bakkers en tomatenkwekers die uit voorzorg stoppen, al dan niet tijdelijk: een orchideeënkweker doet hetzelfde, maar ook een aluminiumfabriek in Delfzijl, een zinkfabriek in Budel bijvoorbeeld. Die grondstoffen voor andere producten worden vervolgens schaars en dus duur met ook weer de nodige gevolgen. In Eerbeek gaat een papierfabriek binnenkort dicht om 'een energiebesparende verbouwing' uit te voeren en zo komt er vast meer... 'n Bijkomend gevolg is de werkgelegenheid; ik las gisteren dat een Pools uitzendbureau zich zorgen maakt om de arbeidsmigranten. Die worden nu zo hier en daar ook overbodig en velen hebben woonruimte i.c.m. hun baan. Baan weg= woning weg... Ik zie die draaikolk steeds harder rondtollen
 13. Marotrans

  Wist je dat ?

  Gebruiker is inmiddels als spammer gemarkeerd waardoor hij niet meer kan posten.
 14. Hier zal die redenatie vandaan komen. Heftig...
 15. Ik denk dat je aardig goed zit met jaren '70 en een kenteken- kenner kan je waarschijnlijk het exacte jaar wel vertellen. Wat ik wel 100% zeker weet is dat dit geen Scania is maar een Magirus Deutz; luchtgekoeld en dus lawaai genoeg 😉
 16. Bijna 😉 Het DC in Hoorn is nu van Albert Heijn voor Noord Holland noord en 'n stukje Friesland wat dan weer bij Zwolle weg is gehaald. De meeste mensen mochten blijven dus de gemoedelijkheid is er nog wel. Her slagerijgedeelte inclusief kantine is nu idd Deka: daar maken ze de kant en klaar maaltijden.
 17. Tja... ik ben mijn officiële werkende leven bij Appie begonnen dus niet geheel objectief maar ben er ook niet voor niets vertrokken natuurlijk 😉 Dus interne zaken laat ik buiten beschouwing en bovendien was mijn carrière daar in 1991 voorbij. Tegenwoordig: ik los veel aanvoer en rijd geregeld allerlei pendels van en naar de DC's. Rolly's vaak nog wel met de hand maar altijd met hulp. Je kunt altijd koffie pakken, naar het toilet en tussen 17 en 18 warm eten in de kantine. Winkels rijden wij niet meer, maar ook dan word je (geholpen met) (ge) laden. Ik doe ook pendels voor Jumbo en Plus bijvoorbeeld: met de hand laden en lossen, bij Jumbo kom je zonder pasje bijna nergens binnen; in Veghel sta je in een tralie- kooi om je te melden. Plus gaat over naar Oss dus dat wordt een verrassing straks; Jumbo zet een geautomatiseerd DC in Nieuwegein neer maar de laaddeuren hebben geen docklevellers! Ouderwetse trapplaatjes... Behalve in Bleiswijk sta je alle pendels met de hand te lossen. Diepvries naar Jumbowinkels vanuit Raalte? Zelf laden in een thermopak dat 600 man al gedragen heeft... Voor AH wórd je geladen bij XPO in Hoogeveen of Tilburg: binnen 10 minuten klaar! Dus ja... ik heb geen aandelen of zo bij Appie maar weet wel waar m'n voorkeur naar uit gaat in deze.
 18. Mooi bordje achterop: "WERKVERKEER" en je bent zo vrij als 'n vogel 😉
 19. Je bedoelt een eigen vervoerder met NIWO- vergunning? Dat moet haast wel: bijvoorbeeld Poiesz uit Sneek gebruikt eigen vervoer voor z'n winkeldistributie maar vervoert ook voor derden met reclame- vrije auto's in dezelfde basiskleur. Die staan ook koffie en koekjes te lossen bij de Appie en de Lidl bijvoorbeeld, best 'n vreemd gezicht... Voor hun is dat opvracht om zodoende her en der aanvoer voor het eigen DC op te halen.
 20. Sterkte Alain, daar zat je niet op te wachten...
 21. Dat wordt wat... Gezien de kosten was een ontkoppeling van stadssnelweg A10 en doorgaande snelwegen een betere optie geweest; waarschijnlijk is mijn bril nu iets té roze
 22. De supermarkten denken alleen aan omzet, winst en marktaandeel: punt. Niet aan boeren, leveranciers, personeel of klanten Bij een stijgende literprijs moeten de boeren meer produceren om op hetzelfde inkomensnivo te blijven, dus waar in de keten blijft dat geld? Juist. Wat (denk ik) ook weinig mensen zich realiseren is dat veel zuivel uit de landen om ons heen geïmporteerd wordt: Puppypower uit F/B, alle lof voor... uit D/A, ..yr uit Dk, die Sojazooi uit GB en alle 'Griekse stijl'- producten uit D bijvoorbeeld. Allemaal door Oost-Europese transportbedrijven of Nederlandse bedrijven met chauffeurs uit die kant van de wereld. Dus dat er ook export plaats vindt is dan niet vreemd met al die productie hier te lande. En inderdaad, in Nijkerk staan ze ook hun eigen coöperatie te blokkeren... Net als het transport is ook die bedrijfstak ziek, doodziek.
 23. Dat type wat ik toen had niet (Streamliner uit 2014, huurauto van Beers).
 24. Ooit bij een Scania gehad: vrijdagavond de automaat niet vrij gezet, na het weekend de lucht er af en nooit meer starten! Denk dat dat hier ook speelt, heb je een andere auto in de buurt om lucht te leveren?
 25. Marotrans

  forumgebruikers gespot

  Zo ging de tijd wel sneller
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden