[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Bavaria wint met Ecocombi een Lean & Green Award


664Freedom

Recommended Posts

  • Forumlid

Bavaria ontving op 10 november de Lean & Green Award voor het duurzaam inrichten van zijn logistieke keten. Tijdens het congres ‘The Lean and Green Connektion’ in Den Haag kreeg Bavaria de Award uitgereikt door de minister van Infrastructuur en Milieu.

De Lean & Green Award maakt onderdeel uit van het programma Duurzame Logistiek dat ondersteund wordt door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het programma ondersteunt alle partijen die bijdragen aan het verduurzamen van de logistieke keten. Om voor de Award in aanmerking te komen moet een bedrijf aantoonbaar maatregelen nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar de ook de milieubelasting verminderen door bijvoorbeeld met minder lege kilometers te rijden.

Ecocombi

Bavaria verduurzaamt zijn logistieke keten door de Ecocombi. Deze vrachtwagen is een samenwerking tussen blikkenleverancier Ball Packaging Europe Oss, transporteur van de Heuvel en Bavaria.

Blikjes-LZVlr.jpg

De Ecocombi-vrachtwagen heeft een oplegger die 250.000 blikken kan vervoeren. Waar normaal drie reguliere vrachtwagens nodig zijn om een lading te vervoeren, zijn er slechts twee Ecocombi’s nodig. Dit levert zowel een besparing op voor het aantal kilometer per jaar om blikken te vervoeren, als een verminderde C02-uitstoot.

Voorbeeld samenwerkingsverband

Naast de duurzaamheidsvoordelen is de Ecocombi een voorbeeld van een samenwerkingsverband waar drie partijen hun kennis en kunde met elkaar delen.

Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels van Bavaria is enthousiast over het winnen van de Award. “De Lean & Green Award is voor ons geen start- of eindpunt. Het is een schitterende erkenning uit het vak voor onze inzet op het gebied van duurzaam ondernemen en een mooie stimulans om de lat nog hoger te leggen in de komende jaren,” aldus Swinkels.

Bron: VMT.nl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Zou dit nou een LZV zijn die wel terugvracht heeft?

Een LZV die vol van A naar B rijdt en (bijna) leeg weer terug is nog steeds minder millieu vriendelijk dan een normale trekker-oplegger combinatie met terugvracht;)

Wilt u dit topic niet vergallen met zulke slimme, doordachte opmerkingen svp ... ?!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid



Bavaria plant om tussen 2012 en 2015 aanzienlijke CO2 reductie te realiseren in de logistieke keten met de inzet van de Ecocombi, een vrachtagen met oplegger. De combinatie heeft een totale lengte van ruim 25 meter, waarin 250.000 blikken (van 33cl) tegelijkertijd kunnen worden vervoerd.Twee Ecocombi’s vervoeren evenveel als drie conventionele vracht-autocombinaties. Ze rijden inmiddels bijna dagelijks op het traject Uden – Lieshout voor de aanvoer van blikken en besparen zo een 19.000 kilo CO2 uitstoot per jaar.

w240h120_Bavaraia-LZVlr.jpg



Het is een samenwerking tussen Ball Packaging Europe Oss (blikkenleverancier), van den Heuvel (transporteur) en Bavaria.Met dit initiatief heeft Bavaria uit handen van de Minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, de Lean & Green Award ontvangen. Tijdens het congres “The Lean and Green Connektion” in de Nieuwe Kerk in Den Haag kreeg Bavaria deze officiële erkenning voor het duurzaam inrichten van de logistieke keten.

Bron: Ondernemendgroen.nl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden