Spring naar bijdragen

lientje

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  3324
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  40

Alles door lientje geplaatst

 1. 🤣🤣🤣 Gelukkig had ik mijn fles water net leeg gedronken 😇 Maar ik was het even kwijt. Zeker even niet opgelet tijdens de code 95 cursus. 10% overgewicht is ook best wel wat als er een gewichtbeperking is. Ik rij nooit met een zelfde span dus ik wilde wel eens even goed weten wat mijn gewicht van de combi was. Ook omdat ik volgens de papieren 8364 kg lading bij mij had. Plus 2 volle 2 vrij tanken (alle beetjes bij elkaar) Ik reken normaal gesproken voor een trekker oplegger (drie Asser, met koelmotor en klep 17.100 kg. Maar het is wel even serieus kijken als je onder die 25 ton wil blijven. Hopelijk dat we halverwege de werkzaamheden, wanneer de verstevigde kan van de brug klaar is, weer met minimaal 40 ton er over die verstevigde kant mogen.
 2. Een half bericht Hierboven heb ik vandaag uit het Noord-Hollands dagblad geplukt. Er wordt niet constant gecontroleerd dus. Dat is in ieder geval niet alleen de kortste en makkelijkste weg maar ook de snelste weg tot nu toe. Ik had gister maar eens even kentekencheck.nl erbij gepakt. Oplegger (drie-Asser met koeler/zonder laadklep) 8184 kg Trekker 8548 kg Lading 8364 kg Ik zeg 👌 Ik had mijzelf er niet bij gerekend maar je mag 10% overbeladen zijn toch? 🫣
 3. Dan snap ik de bedoeling niet waarom je het plaatst. Is het omdat het woord “kritiek” in de kop staat?
 4. Ik heb even stukje uit het bericht geknipt.
 5. Juist door om te rijden kom je in de file en dat is wel eens balen. Maar je kan het natuurlijk proberen over de A7. Laat het even weten of het kan en hoe groot de pakkans is? Ik rij wel om hoor de boetes zijn mij te hoog. Ieder uurtje wordt immers betaald en het is niet anders. Bron:https://groot-waterland.nl/2024/04/09/urrtje-controle-op-a7-10-bekeuringen-voor-snelheid-en-1-voor-te-zware-vrachtwagen/#google_vignette Er wordt komende weken een Flexxflitser neergezet.
 6. Je hebt ook docks waar de deur automatisch naar beneden komt wanneer je de klep terug haalt. Daar moet je wel op bedacht zijn en erg snel zijn om je deuren dicht te doen of de noodknop in te drukken 🫣
 7. Tja ik weer het niet hoor, maar ik krijg toch hele andere informatie over de corona cijfers als Hendrik. 🤷🏻‍♀️ Achteraf is het mooi wonen ja en je kunt blijven discussiëren over maar als…. Maar wat in China, Italië en Spanje is gebeurd dat wil je niet. In landen in Azië waren de maatregelen nog veel langer en zwaarder dan hier.
 8. Of je rijd met een pallet de wagen in en de wagen zakt, dan liggen je deuren er uit.
 9. Wij kregen een mail binnen of we ons aan de omleidingsroutes wilden houden wanneer we te zwaar zijn. In het Viaduct zitten detectoren voor het gewicht en wat er de afgelopen dagen is gemeten liegt er niet om. Elke vrachtwagen wordt gemeten en dat betekent dus ook dat hier een boete uit kan voorvloeien.
 10. Voor de liefhebber is er een nieuwsbrief over de werkzaamheden op de A7 bij Purmerend. https://nieuwsbrieven.rijkswaterstaat.nl/abonneren/abonnementen?context=inschrijven-enkele-nieuwsbrief&titel=a7-versterking-brug-purmerend&nieuwsbrief-id=f625139c-e99b-4c36-8e08-fb93a6603957
 11. Donderdag 4 april 21:00 op vrijdag 5 april 5:00: Toerit 4 Purmerend–Zuid (richting Hoorn) en afrit 5 Purmerend Centrum (komende uit Zaandam) worden afgesloten. Op de A7 richting Hoorn is één rijstrook beschikbaar in verband met het uitzetten van belijning. Vanaf dit moment blijven op de A7 richting Hoorn toerit 4 (Purmerend-Zuid) en afrit 5 (Purmerend) afgesloten tot het einde van de werkzaamheden. Vrijdag 5 april 21:00 op zaterdag 6 april 09:00 De A7 richting Hoorn wordt in de nacht afgesloten ter hoogte van aansluiting 4 (Purmerend-Zuid). Het verkeer wordt omgeleid. Vanaf aansluiting 4 (Purmerend-Zuid) is de A7 weer beschikbaar. Op de A7 richting Zaandam is één doorgaande rijstrook minder beschikbaar. Na deze nacht rijdt het verkeer op de A7 richting Hoorn over de nieuwe verkeerssituatie. Op de A7 richting Zaandam blijft na deze nachtwerkzaamheden de huidige situatie gehandhaafd. Zaterdag 6 april 20:00 op zondag 7 april 10:00 De A7 richting Zaandam wordt in deze periode afgesloten. De A7 is dicht vanaf aansluiting 6 (Purmerend-Noord). Ter hoogte van aansluiting 4 (Purmerend-Zuid) is de A7 weer beschikbaar. Het verkeer wordt omgeleid. Na deze nacht rijdt het verkeer in beide richtingen volgens de nieuwe verkeerssituatie. Zondag 7 april 20:00 op maandag 8 april 04:30 De A7 richting Zaandam wordt in deze periode afgesloten. De A7 is dicht vanaf aansluiting 6 (Purmerend-Noord). Ter hoogte van aansluiting 4 (Purmerend-Zuid) is de A7 weer beschikbaar. Het verkeer wordt omgeleid. In de richting van Hoorn is één rijstrook minder beschikbaar. Dit, voor het afronden van de werkzaamheden ten behoeve van de nieuwe verkeerssituatie. Planning werkzaamheden 4 t/m 8 april - Opbouwen nieuwe verkeerssituatie 8 april/mei - Werkzaamheden aan westzijde van de brug (richting Zaandam) • Asfalt en beton verwijderen • Boren van 25.000 gaten en aanbrengen van 7,5 km wapeningsstaal in deze gaten • Aanbrengen nieuw beton, asfalt en belijning Juni - Ombouwen verkeerssituatie Juni/juli/augustus – Werkzaamheden aan oostzijde van de brug (richting Hoorn) • Asfalt en beton verwijderen • Boren van 25.000 gaten en aanbrengen van 7,5 km wapeningsstaal in deze gaten • Aanbrengen nieuw beton, asfalt en belijning Augustus- Afbouwen verkeersmaatregelen Einde werkzaamheden A7 – 1 september 2024
 12. Toevallig was ik leeg maar heb die borden dus niet gezien. Roadtrain schrijft dat die beperking er nog wel is dus ik ga er vanuit dat ik ze over het hoofd heb gezien en vraag mijzelf af hoe dat kan. Er zal toch wel meer al 1 groot opvallend bord staan? Misschien dat de gene die de sneu smileys hier boven neer zet iets nuttigs bij kan voegen en kan vertellen waar ze staan. Of anders waarom er sneu smileys staan.
 13. Nu twijfel ik over mijn eigen. Ik ben echt wel benieuwd of ik echt de borden dan niet heb gezien. Dat zou toch wat zijn voor iemand die denkt goed op de borden te letten. Zeker als er meerdere borden met Evt. omleidingen zouden staan 🫣 Nu reed ik er leeg overheen maar toch…
 14. 🧐 Ik heb er twee weken geleden nog gereden maar niets van een afsluiting gezien 🫣 Wel zijn er een andere afsluitingen van de Alkmaarse ring in de avond/nacht aankomende maand tussen de A9 en de Leeghwaterbrug richting Heerhugowaard. Je kan dan bij het stadion er af en over het industrieterrein en voor de brug de weg weer op.
 15. Oostzaanerwerf gaat nergens naar toe En ja, een omleidingsroute is via N247 langs Volendam, maar dat is ook zonder omleiding al druk zat. Ik denk niet dat dat opschiet.(helemaal niet) Andere omleiding is via Almaar maar op die wegen staat het gewoonlijk ook vaak vast. Als je naar het noorden wil kan je nog langs Wormerveer N246 en N244 langs de Beemster, dan kom je na de werkzaamheden weer de A7 op. Andersom richting het zuiden is geen optie. Van de omleidingsroutes af wijken is ook geen optie, die wegen zijn afgesloten voor doorgaand verkeer wat geen vergunning heeft. Nee rij maar met een grote boog om Purmerend heen. De dijk is nog het beste alternatief denk ik als je in de richting van Utrecht moet of andersom. Trek op tijd je plan. Hopelijk werken zoveel mogelijk mensen thuis of vertrekken na de drukte en pakken de noordelingen de wegen aan de oostkant van het IJsselmeer. We zullen het beleven.🤷🏻‍♀️
 16. We zullen het beleven Binnendoor zijn ook veel wegen afgesloten dus dat hoef je niet te proberen.
 17. Bij ons ook DAF van die leeftijd. Na het lossen niet meer in de versnelling kunnen zetten. In de N zetten, sleutel er een minuut of 5 uit zodat de wagen reset en dan weer proberen. Volgens mij startte hij toen weer.
 18. Wat ik bijzonder vind is dat een fotograaf bij een ongeluk vaak wacht tot er een vrachtwagen voorbij rijdt terwijl er nieteens een vrachtwagen bij het ongeluk betrokken was. Net of ze dat doen om zo meer aandacht voor de foto te krijgen. Nee ik vind het dan niet fijn om de auto van een collega te zien of van andere bekende bedrijven uit de buurt. Ik kan mij voorstellen dat werkgever hier ook niet op zitten te wachten.
 19. @Shompie rijdt toch ook als zzp’er voor transportbedrijven? Die weet je wel meer over te vertellen. Ik zelf en veel collega’s van mij werken bij Simon Loos rijden naast hun vaste baan of studie en hebben een oproepcontract zodat ze op flexibele dagen en/of aantal uren inzetbaar zijn. Maar zo zullen meer transportbedrijven werken. Je bent in ieder geval verzekerd wanneer er iets gebeurd.
 20. lientje

  Vierde keer

  Ik ken mij voorstellen dat je dan aan jezelf gaat twijfelen ja, en dat is maar goed ook om er achter te komen hoe dat kan. Hoe oud was ze? Ik denk dat iedereen wel eens even zijn/haar gedachten er niet bij heeft. Een afslag gemist of de verkeersinformatie…. Al is dat laatste wat ouderwets, de navigatie is meestal beter op de hoogte van de actuele files. Maar om nu een bots over het hoofd te zien of de afstand niet inschatten.🤨 zo-ie-zo minder je snelheid als je er een ziet toch?
 21. Uit eten in Nederland kost wat tegenwoordig. Redt de horeca, redt de boer, ja alles wordt duurder. Maar heb de kleine lettertjes ook gelezen? Dat maakt de prijs toch weer anders als je er tenminste genoeg gevarieerde groente bij krijgt. Je verkijk je nog wel eens op de prijzen in restaurants als je ze online vergelijk. Dan moet je extra betalen voor groente/salade/aardappelen/patat/mayonaise enz….
 22. Lekker zo door gaan Hendrik. Topper ben je….. al zeg / denk je dat vooral zelf.
 23. Hendrik Jansen toch….. De gezelligheid zelf in het weekend. Het voegt weer niets toe .😵
 24. Toch met je banden te dicht langs de stoep gereden. Zonde van de verf 🫣
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden