Spring naar bijdragen

lientje

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  3004
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  25

Recente profielbezoeken

21014 profielweergaven

lientje's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

4,3k

Waardering in de gemeenschap

 1. De tijd dat de prijzen bij schaarste omhoog gaan is al lang voorbij. Als er schaarste is aan een bepaald product door vorst/ hagel / storm/ waterschade dan haalt men dat product gewoon goedkoop uit het buitenland. Daarom heeft een tuinder tegenwoordig geen goede en slechte jaren meer maar gewone en slechte jaren. De tuinders zijn al jaren geleden gesaneerd. Daar zijn de klappen eerder gevallen en zijn er velen uiteindelijk gestopt. Nu zijn de boeren aan de beurt, en ook die hadden dat kunnen zien aankomen. Er moet een oplossing komen hoe verder met het bedrijf. Duidelijkheid en niet zoals die “heilige” meneer Bleker met zijn mooie praatjes deed, de problemen vooruit schuiven. Eens zal men …. De koe bij de horens…. moeten vatten. Een omslag voor de toekomst. En de boeren betalen wat het moet kosten.
 2. Inderdaad, ze hadden al jaren eerder de rem er op moeten zetten. Maar dat hebben ze niet gedaan. In plaats daarvan moesten bedrijven investeren en nu krijgen ze de klap. 😖 Meneer Lientje was fruitkweker en moest ook investeren. Daarbij een groot papier waar de handtekeningen op moesten. Toen kwam het boeren verstand en wist meneer Lientje met de uren dat hij aan als tuinder het werk was, hij als chauffeur veel meer zou kunnen verdienen als wanneer hij zou investeren. Achteraf gezien een misschien goede “boerenverstand” keuze. Maar het doet nog steeds pijn. Tussen het “boeren verstand” en het boeren gevoel/gedachte/brein zit een heel verschil…… als je begrijp wat ik bedoel !!! (Zal wel niet)
 3. Gelukkig weet jezelf dat het onzin is. Met zoet water en vruchtbare grond moeten we zuinig zijn. Dat is toch waarom we de klimaatdoelen willen halen? Er zijn meer manieren om een toekomstplan te maken. De datacenters aan banden leggen nu het nog kan is voor korte termijn. De veestapel inkrimpen voor lange termijn.Dat laatste willen ze veel te snel. Laten ze het uiteindelijke doel 10/20 jaar vooruit schuiven zodat de volgende generatie weet waar het naar toe gaat en daar op kunnen inspelen. Hun bedrijf afbouwen of omzetten naar een andere manier van werken. Maar het zingt mijn tijd wel uit… zo kan je het ook zien. 🫣
 4. Ze kunnen je alles wijs maken Ger. Hier in de Middenmeer staat het met veel subsidie vol met windmolens voor ….. nee niet voor de mensen die daar naar toe moeten kijken maar……de datacenters. Voor nieuwe bedrijven is geen stroom, het net is vol!! Over de datacenters zijn de ogen na jaren open gegaan, hoeveel subsidiegeld is daar heen gegaan? Hoeveel kosten die dingen ons milieu? Hun lachen hun broek aan flarden. Het blijft opletten met hun goed bedoelde plannetjes. Nu willen ze het afvalwater onder de vruchtbare bodem pompen. Bron: nhnieuws.nl Het hele stuk is hier te lezen. https://www.nhnieuws.nl/nieuws/297247/tuinders-zijn-bang-dat-zij-straks-de-dupe-zijn-van-ondergrondse-zoutwaterberging-in-andijk Laat provincie Flevoland hier van leren en laat de bouw in Zeewolde nooit door gaan. Als we dan toch moeten zorgen dat onze aarde zo natuurlijk mogelijk leefbaar blijft…
 5. Maar zolang de datacenters kun afvalwater nog gewoonlijk het IJsselmeer mogen dumpen….
 6. Deze regeling is voor chauffeurs die minder km maken en er dus lang over doen voor ze aan de 4.5 uur rijtijd komen (of helemaal niet). Maar dat was hier al eerder uitgelegd.
 7. Wat zou jou plan dan zijn Cor. Weer naar Den Haag rijden? Dat is voor een groot deel niet te doen. Hou er wel even rekening mee dat het boeren werk niet lang stil kan staan (eigenlijk niet) en dat ze niet worden doorbetaald. Dat worden ze ook niet als ze hun oogst of melk weg gooien. "
 8. Helemaal mee eens. De boer/tuinder/kweker zou er niet mee zitten om minder te produceren. Maar men wil er niet voor betalen. Dus kom op iedereen die achter de boeren staat. Betaal een eerlijke prijs. Dat is de weg naar een beter klimaat. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.
 9. Dat heerlijke eten kan je hier in Nederland ook hoor. Al heb je hier dan misschien niet altijd dat heerlijke weer en die omgeving er bij.😎 (Oké en misschien de kok) Maar misschien zit daar het probleem ook wel. We slepen al het eten de wereld over en te vaak uit luxe. Geniet nu nog een weekje van onze asperges als je er van houdt, voor dat seizoen over is na de langste dag in plaats van met de kerst. (Waarom?) Bak een heerlijk stuk vlees op de bbq wat dan best wat mag kosten in plaats van je vol vreten met goedkope troep. Maak er eens iets speciaals van met salade, groente en wat aardappeltjes van de bbq. Het is toch van de gekke dat een boer zoveel vee moet houden om rond te komen. Je merkt er niets van of je nu 250 gram gehakt of 350 gram goedkoop gehakt in je pasta doet. Je houd er evenveel aan over. Naar mijn idee is dat waar we heen moeten. Maar dat ligt niet alleen aan de politiek maar ook aan de supermarkten en zeker aan de consument.
 10. In ieder geval nog iets wat over transport gaat in plaats van die kinderlijke pesterijtjes wat zoals je kunt lezen dus niet alleen bij de politie gebeurd 🙄
 11. Lekker weer. Laat de zomer maar komen. Weet je al wat voor wagen je rijdt? En wanneer vertrek je naar Z- Frankrijk? Of mag je ergens anders heen waar het warm is?
 12. met andere woorden. Jou werkgever bevalt jou wel? 🙃🤣
 13. Wachten ( overige ) = vierkantje op de tacho. Dat is geen antwoord op de vraag waar je wat mee kan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden