Spring naar bijdragen

Ylse

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  20
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Ylse geplaatst

 1. Ik zou mooi een nul-urencontract afsluiten als deze werkgever de enige is waar je voor gaat rijden. Als zzp'er zal je aan regels moeten voldoen om te voorkomen dat de overheid je alsnog als werknemer beschouwt. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hervormingen-arbeidsmarkt/voorkomen-schijnzelfstandigheid
 2. Vorig jaar meegemaakt dat ik onderweg was met een Scania van een jaar oud. 'S-avonds geparkeerd om te overnachten, de volgende morgen zou ik gaan rijden helemaal niks. Bleek een van de accu's dood. Dus ja, accu's zijn rare dingen.
 3. Toen ik de kop van het artikel las vroeg ik me af waar de chauffeur zich tegen moest verzetten. Maar een parkeerplaats afsluiten omdat de tacho zegt dat je rijtijd op is, is een duur grapje. https://www.hln.be/gent/vrachtwagenchauffeur-weigert-zich-te-verzetten-ondanks-bevel-van-politie-als-tachograaf-rust-zegt-is-het-rust-br~a1855aa8/
 4. Ik heb na het behalen van mijn C ook een bestuurderskaart aangevraagd, na het behalen van mijn CE heb ik hem niet opnieuw aangevraagd. KIWA zegt erover: Moet ik een nieuwe bestuurderskaart aanvragen als ik een nieuw rijbewijs (met een ander rijbewijsnummer) ontvang? Nee, uw bestuurderskaart blijft geldig. Ook als het nummer van het nieuwe rijbewijs niet meer correspondeert met het rijbewijsnummer op de bestuurderskaart.
 5. Ylse

  Gevonden worden na een val.

  Ach, je wilt niet weten hoeveel bakkers hun brood ook uit dezelfde fabrieken halen.
 6. Ylse

  Gevonden worden na een val.

  Ja, als ik uitstap heb ik de telefoon bij me. Naast dat het handig is als het donker is om even bij te schijnen kan je, misschien niet als je zelf iets ernstigs overkomt, direct bellen met wie dan ook. En ja brood wordt 's-nachts of in de ochtenduren bezorgd. Het is een dagvers product en moet voor openingstijd van de winkels in de schappen liggen. Na het lossen nemen we dan ook het "oude" brood van de dag ervoor weer mee.
 7. Ylse

  Gevonden worden na een val.

  Ik heb een aantal keer voor een bakkerij brood bezorgd bij supermarkten. Dat gebeurd ook in de nacht en toch ook wel bij supermarkten waar niemand aanwezig is. Ik was daarbij toch wel extra op mijn hoede. Aan de andere kant neervallen op die momenten dan weer wat minder omdat er toch wel vaak andere chauffeurs achter mij aankwamen om de overe boodschappen te bezorgen. En uiteindelijk kan je overal een ongelukje krijgen en pas veel later gevonden worden. Wat als je ligt te slapen in je cabine en een hersenbloeding of hartstilstand krijgt? Dan is het ook afgelopen en vinden ze je ook pas veel later omdat je niet op je volgende adres aankomt of de planning merkt dat je niet verplaatst.
 8. Dankjewel voor je uitgebreide antwoord. Ik had mij niet zo in die regelgeving verdiept en de vraag kwam in mij op.
 9. Even een vraag voor de kenners onder jullie. Ik mag als Nederlander bijvoorbeeld niet in Nederland in een auto rijden met Duits kenteken. Hoe zit dat dan in het beroepsgoederenvervoer? Of komt dat niet voor dat een Nederlander in een Duitse LKW in Nederland rijdt?
 10. Wat is het verbruik dan als ik vragen mag? Ik heb er zelf weinig ervaring mee en heb er destijds niet op gelet wat het verbruik was. Mijn uitgangspunt was een rijden met een lege oplegger er achter en dan kwam ik ergens rond de 4,5 kilometer per liter uit volgens mij. Dan kom je nog niet echt in de buurt van een busje lijkt mij.
 11. Hebben we het nu over de gordijnen ter verduistering zodat je kan slapen of hebben we het over die, in mijn ogen, gruwelijk lelijke, en zicht belemmerende gordijntjes met die kwastjes eraan die je nog steeds in vachtwagens aantreft?
 12. Je zou via deze link misschien wat kunnen vinden. https://www.huren.nl/p1070/trekker Ik heb geen idee of dat bij jou in de buurt ook lukt. Houd er wel rekening mee dat ze wel wat diesel lusten zo over het algemeen.
 13. Ik moet zeggen dat ik na het behalen van C vrijwel direct door kon met E. Ook het examen ging soepel door. Van begin tot eind alles toch binnen een jaar gehaald en daar zat dan ook nog een paar maand tussen waarin er niet gelest en geëxamineerd werd wegens covid.
 14. Geen probleem om in slaap te vallen. Geef mij iets dat op een bed lijkt en een hoofdkussen en ik slaap binnen 10 minuten. De uitzondering hierop is dat als ik ergens nieuw ben dan wil het wel eens wat minder zijn.
 15. Ik ben na het behalen van mij C ook direct doorgegaan voor E achter C. Ik heb erg getwijfeld in het begin omdat ik de lessen zelf betaald heb was dat gerust een flinke investering maar achteraf wel heel blij mee dat ik dit gedaan heb. Je zit nog in het ritme van die lessen en ook het examen C zit vers in je geheugen dus dat maakte het voor mij een stuk makkelijker. Kort na het behalen had ik via het uitzendbureau waar ik voor werk al de eerste rit te pakken. Na het behalen van je CE ben je ruimer inzetbaar voor de werkgevers. Ik rij af en toe op een bakwagen maar meestal op een vrachtwagen met oplegger.
 16. Het lijkt erop dat de boer zijn geultje weer een beetje uitgediept heeft. Stroomt het water misschien weer wat beter weg.😁
 17. Ik doe het maar even zonder al die plaatjes 😁 Maar toch allemaal een mooie jaarwisseling gewenst en een goed 2024 gewenst
 18. Dat zal best, ten eerste heb ik al een minimaal 40-urige kantoorbaan en doe ik het chauffeurswerk er voor de lol bij. Dat betekent dat ik alleen avondritten of weekendritten aanneem. Daarnaast heb ik een schurfthekel aan gezeik dus als een opdrachtgever er een rommeltje van maakt ben ik weg. En opstappen in Friesland, Groningen of Drenthe is wel fijn want ik woon in zuidoost Friesland. En als je dan ook nog een lichte voorkeur hebt voor bepaald werk ben je lastig te plaatsen. Maar ik klaag niet, ik hoef er niet van te leven, en kan dus best een beetje selectief zijn.
 19. Vooralsnog merk ik weinig van het chauffeurstekort. Ik ben als uitzendkracht beschikbaar voor ritten maar heb dit jaar ongeveer 2/3 van de uren gemaakt ten opzichte van 2022. Vanuit het uitzendbureau krijg ik te horen dat er minder vraag is naar chauffeurs en ze merken dat bedrijven efficiënter plannen. Gelukkig hoef ik er niet van te leven.
 20. Ik heb 2 jaar geleden mijn CE behaald inclusief code95 en een aantal certificaten. Na het behalen van het zelf betaalde CE ben ik naar een uitzendbureau voor logistiek werk hier in het Noorden gegaan en me ingeschreven. Omdat ik een reguliere baan heb doe ik het chauffeurswerk erbij omdat ik het leuk vind. Het eerste jaar deed ik ongeveer 1 dag/avond werken als chauffeur, tegenwoordig is het wat minder omdat ze hier blijkbaar wat minder werk voor me hebben. Omdat het voor mij een soort van betaalde hobby is heb ik bij het uitzendbureau aangegeven dat ik geen gezeik wil bij opdrachtgevers. Als het me niet aanstaat was het de laatste keer dat ik voor die opdrachtgever gereden heb. Ik heb nu 4 opdrachtgevers waar ik met enige regelmaat een rit voor doe. Daarnaast via een instapdag van STL wat ander soortig werk uitgeprobeerd maar uiteindelijk bleek dat mij niet te liggen. Kortom, eerst via een uitzendbureau kan ook een optie zijn
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden