[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen
  • 0

Brood in de vrachtwagen bewaren


The_knitter

Vraag

  • Forumlid

Goedenavond!

 

Misschien een aparte vraag, maar ik vraag het toch. Sinds ik tegenwoordig meerdere nachten van huis blijf, kan ik niet dagelijks kijken of ik een nieuw halfje brood mee moet nemen uit de vriezer thuis. Ja, kijken kan wel, maar meenemen wordt lastiger.

Hoe doen jullie chauffeurs dat als ik vragen mag? Ik heb inmiddels 3 soorten brood geprobeerd, en bij die broden was ik niet echt te spreken om het op vrijdag nog te eten...

Ik heb dan 2 halfjes brood mee voor 5 dagen. De tweede zak gaat pas open als de eerste leeg is.

 

Alvast bedankt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Recommended Posts

  • 0
  • Forumlid

^^ 

Daar in Vrieseveen is s,nachts rond 1.00 a 2.00 veel bedrijvigheid :ja: 

Ja ik lig ook nog wel eens s,nachts over de weg te vallen :confused:

Dan rijden ze al uit ja. om het brood in de winkels te krijgen voor ze open gaan reken dus zelf maar uit hoe vers je brood is :p

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

De broodfabriek moet zo veel brood bakken dat ze daar de dag er voor al mee moeten beginnen.......................En geloof mij nou maar ik heb het 24 jaar lang van dichtbij (ge)zien groeien in die sector.

Hoe denk jij anders dat al dat brood in oost nederland gebakken smorgens in west nederland om 8 uur in de winkel ligt?? En geloof me ze rijden er heel nederland mee in de rondte.

 

Bij Ger in het dorp staat ook zo'n fabriek daar wordt de hele dag gebakken.......

 

En de warme bakker die ploeter maar  voort, voor dag en dauw en geen kind wil zijn/haar vader nog opvolgen.......Ondanks bv de rem/rijskast die de bakker smiddags vult en smorgens op een fatsoenlijk tijdstip opent en dan alleen nog maar hoeft af te bakken. (deeg wordt gemaakt en in de remrijskast gestopt en wordt bevroren. Op een later tijdstip (als de bakker nog slaapt) ontdooit het en begint de rijsprocedure. Bij de bakker gaat dan de wekker rond 6 uur en is het deeg klaar om afgebakken te worden.... (mede mogelijk gemaakt door de arbo die alleen nachtwerk verbied)

 

Klopt, ruim 20 jaar geleden begon ik ook met mijn eerste 'scholierenbaan' in de bakkerij van mijn oom. Op zaterdag schoonmaken.. als het druk was kwam ik de bakkers nog wel tegen als ik daar om 7 uur binnen stapte. Een rijskast was er toen ook.. maar dat deeg werd écht vers gemaakt aan het begin van de nacht. Inderdaad, 6 dagen nachtwerk voor de bakkers.

 

Dat mag nu niet meer? Ook niet in een ploegensysteem?

 

De 'broodfabrieken' bakken ook als eerste voor de diepvries.. en wat voor de winkel moet zijn wordt daaruit als eerste 'afgebakken', volgens mij.

 

Ach, vroeger maakte mijn oom heerlijke appeltaarten die in het toeristenseizoen gretig aftrek vonden. Die maak je ook niet elke dag opnieuw, dus die kwamen ook wel uit de vriezer, ontdooien en nog ff in de oven voor de 'geur' en dan hop de auto in richting klant. Mooie tijd was dat. :D

 

==============

 

Zelf koop ik nu het liefst nog steeds bij de warme bakker. Lukt niet altijd. Goede vervanger op dit moment vind ik het brood van Transploft zijn werkgever. Dan wel de fijn volkoren, want de rond tarwe is net wat minder stevig naar mijn smaak. Kosten allebei € 1,25 voor een heel. Toch een euro voordeliger dan de warme bakker. ;)

 

Bij de AH koop ik weleens een tijgerbruin, de 'standaard fabriek' verpakking. Gaat redelijk. De 'luxere' broden vind ik bij de AH niet de meerwaarde tov de prijs bieden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
Gast DieRooie

Ik woon tegenover de super en de warme bakker.... ik betaal met plezier een eurootje meer voor mijn brood

heerlijk vers, en dat hooguit twee dagen dus niet helemaal volgestopt met conserveringsmiddelen

kwaliteit heeft zijn prijs...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
Gast transploft

Klopt, ruim 20 jaar geleden begon ik ook met mijn eerste 'scholierenbaan' in de bakkerij van mijn oom. Op zaterdag schoonmaken.. als het druk was kwam ik de bakkers nog wel tegen als ik daar om 7 uur binnen stapte. Een rijskast was er toen ook.. maar dat deeg werd écht vers gemaakt aan het begin van de nacht. Inderdaad, 6 dagen nachtwerk voor de bakkers.

Dat mag nu niet meer? Ook niet in een ploegensysteem?

De 'broodfabrieken' bakken ook als eerste voor de diepvries.. en wat voor de winkel moet zijn wordt daaruit als eerste 'afgebakken', volgens mij.

Ach, vroeger maakte mijn oom heerlijke appeltaarten die in het toeristenseizoen gretig aftrek vonden. Die maak je ook niet elke dag opnieuw, dus die kwamen ook wel uit de vriezer, ontdooien en nog ff in de oven voor de 'geur' en dan hop de auto in richting klant. Mooie tijd was dat. :D

==============

Zelf koop ik nu het liefst nog steeds bij de warme bakker. Lukt niet altijd. Goede vervanger op dit moment vind ik het brood van Transploft zijn werkgever. Dan wel de fijn volkoren, want de rond tarwe is net wat minder stevig naar mijn smaak. Kosten allebei € 1,25 voor een heel. Toch een euro voordeliger dan de warme bakker. ;)

Bij de AH koop ik weleens een tijgerbruin, de 'standaard fabriek' verpakking. Gaat redelijk. De 'luxere' broden vind ik bij de AH niet de meerwaarde tov de prijs bieden.

maar ook het brood wat mijn werkgever verkoopt, komt bij de brood fabrieken vandaan, en bezorgt door door die bakkerijen zelf in de winkels. Brood in Amsterdam komt dus bij een andere bakker vandaan dan in bijvoorbeeld Groningen. Alleen het gebak wordt dagelijks vers in onze eigen regionale bakkerijen gemaakt, en met eigen koelwagens bezorgt.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0

Ik heb een kleine vriezer bij me van Waeco en dat is de CoolFreeze CDF 11 zodat ik altijd vers brood en diepvries maaltijden mee kan nemen want deze koel/vriesbox kan vriezen tot - 18 C.

Ik heb de luxe ook een magnatron in de cabine te hebben dus dat is dan wel makkelijk.

Hij is klein dus ook makkelijk ergens te plaatsen.

Ik hoop dat je er wat mee kunt ondanks dat ie best prijzig is maar bedenk wel dat je hem weekelijks de hele week gebruikt en er ook geld mee uitspaart op den duur.

Succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden