Spring naar bijdragen

Vledder

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  1929
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  40

Alles door Vledder geplaatst

 1. Wat zal de toekomst brengen voor chauffeurs als het autonome rijden er ooit gaat komen.
 2. En wat is dat verhaal dan? Ik kan ook een auto kopen die 200 kan, maar ik mag toch echt maar 100
 3. Discriminatie en pesterijen zijn wat mij betreft per definitie hartstikke fout, @Pierreik citeer dit uit een bijdrage die je op 25 mei schreef. Dat van die pesterijen geldt blijkbaar niet voor Ger? Je kunt het niet nalaten om met azijn te reageren op iedere bijdrage die hij doet . je bent marinier geweest, waarvoor respect, maar ik vraag me af waar het verkeerd gegaan is in je leven waardoor je zo’n zeikerd ben geworden.
 4. Er schijnen meer mensen met dat idee rond te lopen: https://www.ed.nl/binnenland/russisch-parlementslid-noemt-haven-van-rotterdam-op-staatstelevisie-als-doelwit~a626aece/
 5. Hij werkt tot 21 uur. Dus dan zijn er nog 3 uur tot middernacht. De 24-uurs periode eindigt om 06:00 uur. Dus van middernacht tot 06:00 is 6 uur. 3 +6 = 9.
 6. 3400 liter lijkt inderdaad wat laag. De meeste artikelen die ik kan vinden noemen 5000 liter water. Om eens een lekker rechts blad te noemen: Reformatorisch Dagblad Interessant artikel. Rijst blijkt oorspronkelijk niet in water te groeien. Maar dat zijn ze om een paar redenen gaan doen: geen last van onkruid en je kunt gelijk vissen kweken. Blijkt ook veel methaan vrij te komen bij deze manier van rijst kweken. Ook hier zoeken ze naar oplossingen: 1) rassen die minder water nodig hebben en 2) niet constant onder water zetten maar met tussenpozen.
 7. ja, CEMT vervoer is dus derdelandenvervoer waarbij tenminste 1 van de landen A, B of C die bij het transport betrokken zijn niet bij de EU, Noorwegen of Zwitserland hoort. Daarom vraag ik me af of je dit goed hebt overgenomen Alle drie de landen vallen in dit geval binnen "EU, Noorwegen en Zwitserland", dus wél derdelandenvervoer, géén CEMT-vergunning nodig volgens mij. En deze klopt volgens mij ook niet: Een Nederlandse vervoerder die in Nederland laadt, dan is er geen derde land bij betrokken. Dan heb je geen CEMT-vergunning nodig maar ws een bilaterale vergunning (normale transportvergunning)
 8. waarom haal je CEMT erbij? je geeft het antwoord zelf al: Niet meer en niet minder. Vervoer van land A naar land B door een vervoerder uit land C. Kan ook binnen de EU zijn. Dus vracht van Duitsland naar Belgie door een Nederlander. Of van Noorwegen naar Rusland door een Fin.
 9. nee niet fout in het boek. De reactieTIJD, dus hoe lang het duurt voordat je reageert neemt toe. Je reageert later. De reactieSNELHEID, hoe snel je reageert, neemt af. Je reageert langzamer. Alhoewel ik ook argumenten kan bedenken dat als je onder de adrenaline zit van de stress dat je dan juist weer sneller reageert. Vraag is alleen of je dan de juiste reactie vertoont.
 10. correctie: Dokus heeft gelijk. Bij eigen vervoer is geen VRACHTBRIEF nodig (cmr of AVC), bij beroepsgoederenvervoer over het algemeen wél. Met uitzondering idd van losgestorte goederen zoals zand of asfalt en nog een aantal zaken als levende dieren, inboedels en postzendingen
 11. dan wel, maar dat staat er niet Dolf. Ze hebben een opdracht voor het vervoeren, niet voor het leveren.
 12. hij moet dat weten omdat bij eigen vervoer geen cmr en beroepsgoederenvervoer wel een cmr noodzakelijk is.
 13. Is de eigenaar van de trucks ook eigenaar van het zand? nee, Land en Zand vervoert voor Hymens. Dus is het beroepsvervoer.
 14. Precies, iedereen mag gemiddeld Max 48 uur pw werken, met uitzondering van bepaalde beroepen, maar vrachtwagenchauffeur hoort daar niet bij
 15. Ron heeft je toch verteld waar je naar moet kijken? Het gaat om uren WERKEN, jij kijkt naar aantal uren rijden. WERKEN is niet alleen rijden, maar ook laden, lossen, papierwerk etc. Dus je moet opzoeken hoeveel uur iemand gemiddelde mag WERKEN. Dat staat in het Arbeidstijdenbesluit Vervoer.
 16. Door te lezen wat we al geschreven hebben
 17. Het gaat erom Ibo wie de eigenaar is van de goederen, niet wie het geproduceerd heeft. Zijn de eigenaar van de goederen en van het transportmiddel dezelfde dan is het eigen vervoer.
 18. Is dat zo? Ben je niet in de war met de veerboot?
 19. Jezus HTC, kan je toch zelf ook bedenken? Eigen vervoer is alles wat een bedrijf voor zichzelf vervoert, niet voor een ander bedrijf. dus een bedrijf dat zelf een vrachtwagen heeft om hun eigen producten te vervoeren doet Eigen Vervoer. Voorbeeld een stenenfabriek die zelf de stenen bezorgt bij de tuincentra
 20. Ja simpel dus: je begint om 7 uur , werkt tot 18 uur, 3 uur rust tot 21 uur, uurtje werken tot 22 uur, dan 9 uur rust tot 7 uur volgende ochtend . Als die 3 en die 9 uur maar binnen de 24 uur na aanvang van je diensttijd vallen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden