Spring naar bijdragen

Da Raymzter

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  375
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Da Raymzter geplaatst

 1. Bij een rijdag zou dat wel kunnen. Ik denk alleen dat zulke rijdagen zonder laden/lossen oid bij de meeste chauffeurs niet vaak voorkomen.
 2. Boeken lijken geschreven door mensen die niet heel dicht meer bij de werkelijkheid zitten. Ik kan me niet voorstellen dat er heden ten dage iemand rustig een 2 uur kan stoppen om te lunchen zonder een belletje van de planning te krijgen.
 3. Da Raymzter

  Koelkast next gen

  32h na motor uit bij mijn weten. Dit om de accu niet leeg te trekken en te garanderen dat je nog kunt starten. Dit is zover mijn kennis reikt ook niet anders te programmeren/uit te schakelen.
 4. Sterkte Pierre, een goed herstel toegewenst. En wees blij met je werkgever. Dat had heel anders kunnen aflopen.
 5. Die plicht is er al voor nieuwe autos vanaf 09-2024 als ik me niet vergis. Systemen voor dodehoekdetectie worden daarom nu al gefaseerd door de diverse merken ingevoerd. Frankrijk wilde zolang echter niet wachten
 6. Auto van zijn werkgever volgens mij, maar ik dacht dat het forumlid inmiddels met een motorwagen-aanhanger combi onderweg was.
 7. Staan volgens mij ook nog een stuk of 20 autotransporters van Bleiras in de haven van Zeebrugge te wachten op vrijgave. Belgen zijn goed bezig....
 8. Ach ja, de meeste componenten van de 'donors' worden daar ook gemaakt. Gevalletje puzzelen voor gevorderden en voila: weer een nieuw model!
 9. Ik denk dat in deze pandemie ook omzetverlies zit voor mn de containerboeren vanwege een dwarsliggend bootje bij Egypte. Daar zullen er echt wel wat gezeten hebben die het gebrek aan te vervoeren containers gevoeld hebben.
 10. Da Raymzter

  Trucks trucks trucks.

  Ja, ook al is de max aslast een stuk lager als hier.
 11. Ik zie ze vooral nog in middelzware toepassingen als brandweerwagens en huisvuil/gemeentediensten. Verder is nagenoeg alles een geautomatiseerde bak en nog een enkele handbak. De meest gebruikte automaat in die toepassingen is de Allison 3200/3600 serie met 5 of 6 gangen.
 12. De I-shift is een gerobotiseerde handbak met droge plaat koppeling, net als de Powershift van Mercedes-Benz, de Tipmatic van MAN, de Opticruise van Scania en de Traxon bak van ZF die door DAF en IVECO gebruikt worden. De volautomaten (oa Allison bakken) versnellingsbakken hebben volgens mij niet van die fancy namen. Enige uitzondering die ik ken is de Powertronic bij de Volvo FMX
 13. mooi voorraadje Ricard denk ik zo....
 14. Ronduit schitterende auto Dokus. Veel plezier ermee en ik deel jouw redenatie achter de aankoop. 👍
 15. Daar heeft het in mijn geval niet veel mee te maken. Ik rij nu eenmaal niet tot nauwelijks. Ik heb daarom slechts beperkte ervaringen om te delen. Ik lees wel graag wat er hier voorbij komt.
 16. Ben serieus benieuwd hiernaar, dus ik hoop van wel.
 17. Correct. Verlader is verantwoordelijk voor laden en het voldoen aan de regels mbt gewicht en ladingzekering. Om dat heel strikt te hebben, mag/moet een chauffeur enkel de lading nog zekeren. Zo is de verantwoordelijkheid van de transporteur beperkt tot het van a naar b brengen van de lading.
 18. Voor de beheersbaarheid van het voertuig absoluut Ja. De ideale gewichtsverdeling is moeilijker algemeen te benoemen. Je wil in principe de trekas en de stuuras op de trekker maximaal belast hebben. Maar als dat betekent dat je lading dan helemaal voorin de trailer moet zitten, komt diezelfde trailer je op glad voorbijzetten door gebrek aan asdruk. Het voordeel van de scandinavische combinaties is dat de trailerassen achteraan staan en daarmee altijd serieus gewicht dragen, en de trekkers met minimaal 3 assen er sowieso 1 kunnen liften. Hiermee kunnen ze de asbelastingen verdelen bij deelladingen of gladde omstandigheden. Dat kun je met een 4x2 trekker en standaard 3-assige oplegger niet. Dan hebben we de schotelpositie voor het gemak nog maar even buiten beschouwing gelaten.
 19. Wat er aangetoond wordt is redelijk logisch. Als je hele lage wrijving hebt, glad wegdek dus, kun je op de stuuras maar een hele kleine stuurkracht opwekken (wrijving*asgewicht). Hoe groter de afstand van die stuuras tot het draaipunt van de trekker, hoe groter het opgewekte sturend moment die hem de hoek omduwt. Bij stroef wegdek is dat verschil niet merkbaar omdat de opgewekte stuurkracht dusdanig groot is (hoge wrijving), dat beide makkelijk het benodigde sturend moment opgewekt krijgen.
 20. Klopt. Staat ook zo in het artikel vermeld: Den lengste trekkvognen hadde akselavstand 3,9 + 1,37/2 med konvensjonell boggi. Totallengde var 17,4 meter. Den korte trekkvognen hadde akselavstand 2,78 + 1,32/2 med fast pusher. Totallengde var 16,5 meter Voertuig 1 zweedse trekker 3900mm wielbasis tot trekas en 1370mm naar as 3 (totale wielbasis 5270mm), star. Voertuig 2 euro combinatie met pusher (voorloper) met 2780mm wielbasis tot voorloopas en 1320 naar trekas (totale wielbasis 4100mm).
 21. Dat is niet waar Murphy. De nieuwe FH, lange wielbasis is een starre sleper, de oude FH is een voorloper. Bij de lange trekker staat de schotel precies boven de trekas, bij de voorloper er voor.
 22. Da Raymzter

  Wist je dat ?

  Om de bekeuring te betalen bedoel je?
 23. Telt nooit geloof in Rutte gehad hebben ook als kwijtgeraakt?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden