[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

45 uur in cabine? Dikke boete in Fr. en B.


JWZ

Recommended Posts

  • Forumlid

Onderstaande ingezonden stuk las ik in de nieuwsbrief van Bedrijfsauto.com.

 

Wat vinden we hier van??

 

 

België en Frankrijk gaan chauffeurs vanaf nu beboeten (België tot 1800 euro en Frankrijk spreekt zelfs van 30000 euro) indien de chauffeur het 2de weekend zijn 45 uren rust in de cabine neemt. Dus waar men 40 jaar lang niet naar gekeken heeft gaat men plots enorme boetes uitdelen. Wijzelf hebben in 2005, door gebrek aan chauffeurs die zondag willen vertrekken of zaterdag thuis komen een Slowaakse onderaannemer opgestart. ......

 

lees de rest via onderstaande link.
 

 

Via onderstaande link kom je op de pagina met nieuwbrieven. Even naar beneden scrollen. Klik op de nieuwsbrief van 17april 2014, daar staat ie in.

 

http://bedrijfsauto.com/mailinglist/

 

 

We moeten een beetje voorzichtig doen met die pipo die achter deze site zit, want die ziet dingen al snel als inbreuk op auteursrecht ect. Volstrekte kul nuurlijk, maar om gezeik te voorkomen - hij heeft niet veel te doen dus tijd om zich over van alles op te winden,  aub link naar de site/artikelen svp.

 

-

bewerkt door JWZ
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Administrators

Ik zou me er maar niet te druk om maken, want:

1) Hoe veel van ons rijden nog zolang dat die 45 uur niet meer thuis doorgebracht worden

2) Dit zou dus ook gaan betekenen dat onze oost europeesche collega's dit ook niet meer mogen

3) bewijst maar weer eens dat de EU (Brussel) totaal geen idee hebben wat er speelt in Europa en hiermee een gehele bedrijfstak om zeep helpen

 

O ja, en

4) Gewoon niet meer naar dat soort landen rijden....

bewerkt door Murphy
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

volgens mij is dat de boete die de werkgever kan krijgen 

als ik het goed lees in transport-online 

 

 

http://www.transport-online.nl/site/45217/frankrijk-wil-wekelijkse-rusttijd-in-cabine-verbieden/

 

we hebben het hier namelijk al eens over gehad 

http://www.chauffeursforum.nl/index.php/topic/32493-frankrijk-wil-wekelijkse-rusttijd-in-cabine-verbieden/

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Echt zo'n regel die niet te controleren is, of een agent moet je 45 uur in de gaten gaan houden. Want als je 1 uur in een routier/cafe/tankstation gaat staan om sterke verhalen te vertellen, zit je niet letterlijk 45 uur meer in de cabine. Bonnetjes zijn ook geen sluitend bewijs. Indien je werkgever een huis huurt voor een x aantal gastarbeiders, hoe krijg je dan bonnetjes? Verder kun je je tentje ook opzetten naast de auto. Heb je ook geen 45 uur in de cabine gezeten.

 

Dus dat wordt een mooie taak voor de wetsmakers om het sluitend op papier te krijgen zodat er mee gewerkt kan worden en dat het te controleren is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Als ik de motivatie van de Franse minister lees dan ben ik het daar eigenlijk mee eens.

Dat gebivakkeerd in de weekenden; ik vind het ook mensonwaardig.

-

 

 

Dat ligt er maar net aan in welke omstandigheden.

Een chauffeur die in zijn cabine,voorzien van een fatsoenlijk bed,een standairco,een standverwarming,evt sattelietschotel,en die ook nog eens geparkeerd staat bij een restaurant waar hij ,als klant,gebruik kan maken van douche en WC,bevind zich m.i. niet in een mens onwaardige toestand.

 

Ga je echter kijken,zoals laatst in Luxemburg op zaterdagavond, naar de oost Europese "koeriersbende"word t een ander verhaal.

Met een Sprintertje,Kraftertje of  Iveco daily,een paar dekens voor t raam,de radio keihard en dan met een man of 10 tot diep in de nacht wodka zuipen.

Dan heeft zo n man wel een punt natuurlijk,daar zal hij dan een wet voor moeten maken,want velen van deze "koeriers"vallen niet eens onder 561/2006 en zijn in t geheel niet te controleren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gaan we weer,

 

Die mensen die zogenaamd onder mensonterende omstandigheden in hun auto moeten verblijven kunnen ook gewoon lekker thuis blijven, die keuze hebben ze namelijk. Verder vraag ik me af wie deze discussie aangezwengeld heeft, de bonden?

 

Was er zo'n regel neuker die zijn kont niet durft af te vegen voordat hij eerst het hele wetboek en de arbo wetgeving en het chauffeurshandboek er op heeft nageslagen of en hoe hij dat mag doen om vervolgens als hij klaar is aan zijn werkgever vuil werk toeslag te vragen, was het zo'n regel neuker die tijden een bonds vergadering deze belachelijke regel naar voren heeft gebracht uiteraard onder groot applaus van alle mede leden die dit het ei van Columbus vinden.

 

Allemaal mensen dus die zelf niet kunnen en willen nadenken want als ze dat wel deden hadden ze geweten dat deze regel niet tot heel slecht te handhaven valt en er misschien wat meer haken en ogen aan zitten dan ze zelf op dat moment kunnen overzien, bonnetjes overleggen en werkgeversverklaringen, allemaal mooie termen maar hoe zit het als je zegt dat je  Franse vriendin heb geslapen, moet die daar dan ook een verklaring voor af geven. Of als je in het weekend thuis bent geweest en je mag je auto mee naar huis nemen dus je komt niet op de zaak, hoe kom je dan aan je werkgeversverklaring?

 

Even op en neer naar de werkgever, ik denk dat onze regelneuker dit betaald zou willen hebben dus die ziet het als werken dus is zijn weekendrust onderbroken.

 

Maar de regelneukers zijn op het moment even helemaal in extase over dit ei van Columbus, helaas dat deze regelneukers over het algemeen van maandag tot vrijdag werken en dat ze helemaal geen weekenden onderweg zijn. Maar dit is de oplossing voor het verdringen van de arbeids markt of in gewone chauffeurstaal zoal vaak aan de grote tafel word geuit, alle platkoppen er uit....

 

Gewoon zielig en eigenlijk lachwekkend.

bewerkt door shompie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Dat vindt ik de laatste tijd ook van jou postings, je blijft maar doordrammen over jou manier van werken zonder er ook bij stil te staan dat er andere mensen zijn die er niet zo over denken. 

 

 

Ger, lees nu eens terug wat je zegt en ga daar eens rustig over nadenken of sla er een handboek over open.

 

Ik dram door en dat vind jij zielig.

 

Dus als je voorstander van deze zielige regel ben mag je er keer op keer over door drammen zoals jij dat noemt maar de tegenstanders (vaak de mensen die wel met deze regel te maken hebben) moeten hun mond maar houden.

 

Sorry Ger, ik had je iets intelligenter ingeschat, zonder hierbij jou te willen kwetsen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

hij wordt gewoon gedwongen om in de cabine te blijven,

 

 

Deze mensen kunnen allemaal hun tas pakken en naar huis gaan Ger, allemaal. Dan gaan ze verder met hun leven zoals ze dat altijd al gedaan hebben.

 

Niemand dwingt ze Ger, helemaal niemand. Ze worden misschien slecht betaald en misschien met mooie verhalen hierheen gehaald waar achteraf niets niets van waar blijkt te zijn maar ze hebben een keuze Ger.

 

Dat sommige mensen die keuze zelf niet kunnen of durven maken is een ander verhaal, die laten dat door andere doen, als het dan fout gaat kunnen ze naar anderen wijzen en achteraf zeggen dat hun het niet zo gewild hebben.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maar misschien een leuk idee voor een enquête, wie van de chauffeurs wil onderweg in een hotel of wie wil er zijn auto een weekend doorbrengen.  

 

Dan zou je het eigenlijk nog moeten opsplitsen ook. Menen die nooit een weekend onderweg zijn en mensen die wel eens weekenden weg zijn...

 

Ik zou het leuk vinden om te zien hoe de gemiddelde chauffeur hier over denkt.... Want dit forum mag toch wel een afspiegeling zijn van de gemiddelde Nederlandse chauffeur. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

^^  jij gaat telkens van ons uit, ja bij ons is een en ander goed geregeld en voor ons maakt het ook niet zoveel uit om eens een lang weekend in de cabine door te brengen.

 

Overigens Ron als jij niet met die regels kunt leven, je mag je tas ook pakken en iets anders gaan doen, ooooooooh wacht jij wilt niets anders gaan doen, alle anderen moeten maar iets anders gaan doen of zich aan jou wensen aanpassen.  :bey:

 

 

Ger, ik ga iets anders doen. Keuzes he Ger.......

 

Ik roeptoeter niet zomaar iets zoals de meeste hier...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

oké Ron, dan is het probleem opgelost  :ok:

Ik zie geen probleem hoor Ger.

 

Heb ik ook nooit gezien, net als zovele stompzinnige regels waar we ons geacht worden aan te houden was deze ook wel weer te omzeilen geweest. Mijn probleem met deze regel is dat mijn vader 40 jaar geleden al in zijn auto leefde. Zonder probleem en gezeur, dit omdat hij er voor gekozen had. En nu na 40 jaar worden we ineens als een hond behandelt (zijn je eigen woorden) als je in je auto moet blijven in het weekend. Een auto die in veel gevallen schoner en luxer is uitgerust dan een gemiddelde hotel kamer.

 

Ik vraag me ook af hoe de toekomstige chauffeur tegen een discussie als deze aankijkt, die verklaard ons voor gek, die droomt er misschien nog van om wekenlang onderweg te zijn en van zijn vrijheid te genieten. En nu zijn er chauffeurs die in een hotel een weekend willen doorbrengen, sorry hoor, kan jij dat met droge ogen uitleggen aan zo'n jochie....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi he Ger, dat je zelf een keuze kan en durft te maken.

 

Ja ik ga weer iets anders doen. Ik wou eerst helemaal stoppen en iets heel anders gaan doen. Weer terug naar school en zo. Maar ik heb iets leuks aangeboden gekregen en ga dat proberen.

 

Maar, ik zou graag toch een enquête zien over dit onderwerp.  

 

Ik zal een van de admins hierom vragen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Als dit doorgaat krijg je het zelfde als wat nu gebeurt bij overschrijding van de rijtijd. Stel je zoekt een parking maar rijdt 5 minuten te veel. Netjes maak je dan een printje en schrijft de reden van overschrijding. Niks aan de hand zou je zeggen. Maar als je later wordt aangehouden dan zegt de agent; ''sorry daar heb ik niks mee te maken'', wat eigenlijk ook al nergens op slaat want het legt dus gewoon de wet naast zich neer!!!!

Bij deze 45 uur regel ben je dus lekker thuis geweest, vervolgens wordt je aangehouden en dan? Zegt de agent dan Ja dat kan iedereen wel zeggen, maar volgens mij zat je gewoon in je auto. Hier heb je je boete van 800€. Tis toch bezopen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

De toekomstige chauffeur wil op woensdagavond thuis zijn voor zijn vriendenavond en het weekend voor zijn familie

Mwah, beetje generaliserend maar ik begrijp je strekking. Ik zie het persoonlijk inderdaad niet zitten om vele weekenden onderweg te zijn. (ook niet in een hotel). Als ik van huis ben wil ik rijden en niet stilstaan.

Als je er ook een sociaal leven op na wilt houden dan is dat haast onmogelijk als je lang van huis bent. 

 

''de toekomstige chauffeur wil er een normaal beroep van maken.''

 

Dat wordt mijn inziens lastig met de huidige controledrift en regeltjes. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vraagje aan diegene die vinden dat er geen uitbuiting plaats vind: op het moment staan er een paar Slowaakse chauffeurs van de fa. Jans uit Venlo, bij de Shell op de A15 bij Rotterdam, gezellig hun "wel wat meer dan 45 uur" paasweekend te maken.

Vanaf hier kunnen ze niet naar huis.

Vertier is er niet.

Wel een boel herrie, daar de pomp tussen 2 snelwegen ingeklem zit.

Fa. Jans heeft niet eens de moeite genomen om het personeel op standplaats te krijgen, zodat ze het paasweekende niet thuis kunnen zijn.

Ze hebben dus niet de mogelijkheid gehad naar huis te gaan: uitbuiting of niet?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden