Spring naar bijdragen

Off-Roader

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  428
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Off-Roader geplaatst

 1. Staat stond op hetzelfde terrein als de Mc Donalds.
 2. Om even op klapbanden terug te komen: heb er tot nu toe 2 gehad op de stuuras. (en ontelbare op opleggers) De eerste op de stuuras was in een afdaling bij Kassel, dus ging nog wat harder ook. Rechtsvoor klapte precies bij de oprit naar een parking waardoor hij onhoudbaar de parking op trok. Waar wonder boven wonder niemand stond en ik zonder verdere schade tot stilstand kwam. Dus kon daar op adem komen, wat nog best lang duurde. De 2e was met een 10x8 welke ook nog eens krap 60 ton woog. Op een N weg kwam ik een rij auto's tegen waarvan de 2e de eerste ging inhalen vlak voor mijn neus. Hij had me totaal niet gezien. Die auto vloog tegen mijn linker voorwiel waardoor de band klapte. Maar verrassend genoeg bleek de Terberg prima stabiel te kunnen blijven rijden en sturen. Wat waarschijnlijk komt doordat de 2e vooras dicht op de eerste zit. Evengoed wil je zoiets liever niet nog eens meemaken natuurlijk.
 3. Tja, zijn soms vreemde beslissingen. Jaren geleden, ik reed toen met een 10x8, die dus wel wat kracht op de weg kan zetten. Zeker geladen. Op een N weg had een buitenlandse trekker/oplegger zich vastgereden toen hij wenste te keren op de weg omdat hij de afslag had gemist. Zoals vaker in dit soort situaties stond hij nu dwars over de weg, en kon geen kant meer op. Stonden al enkele andere trucks voor toen ik aankwam. Personenauto's konden er nog wel langs. Heb toen de man aangeboden om hem weg te slepen. Gratis. Zou een makkie zijn voor de Terberg. Maar de ook aanwezige weginspecteur van RWS verbood dat want "de berger was al besteld". Dat kon nog wel even duren maar dat was kennelijk niet zo belangrijk.
 4. Dit bericht op TOL las ik met stijgende verbazing. Niet alleen omdat er hier bij ons niet veel regen is gevallen, maar vanwege het feit dat er een berger aan te pas kwam om vrachtwagens weg te slepen uit een ondergelopen laad dok. Goeie genade...die auto's stonden bij lange na niet onder water. (op de foto's te zien tenminste) En dan moet er een berger aan te pas komen? Kun je ze niet gewoon laten staan tot het water gezakt is? Of anders gewoon wegrijden? Die berger zal het wel prima vinden, die kan een (ongetwijfeld) prijzige factuur inleveren... Wie bedenkt zoiets? Kan me eigenlijk niet voorstellen dat je als eigenaar dit doet? https://www.transport-online.nl/site/141136/vrachtwagens-afgesleept-na-flinke-wateroverlast-in-geldermalsen-fotos/
 5. Nee hoor, die Volvo is van ik meen Dura Vermeer. En de eigenaar van die minikraan ken ik heel goed, kom ik vrijwel dagelijks. Ging om een klus in Coevorden. Dat het ding via een aggregaat opgeladen werd vond de gemeente niet zo leuk, die hadden liever dat de kraan elke avond naar de thuisbasis ging om daar opgeladen te worden. Echter: het vervoer heen en weer, elke dag, moet per vrachtwagen uiteraard. En dat was ook niet echt de bedoeling.
 6. Een NL wegenbouwer heeft ook een elektrieke Volvo. Omdat de opdrachtgever (overheid) dat graag wil. Het ding rijd slechts uiterst korte stukjes, is feitelijk onbruikbaar. Staat meestal gewoon aan de kant. Een bedrijf hier in de buurt heeft een elektrische minikraan aangeschaft, speciaal voor een grote klus voor een gemeente. Die eisten dat, anders kregen ze het werk niet. Die kraan werkt van 7 uur tot rond de middag, dan is de accu leeg. Komt de rest van de dag niet meer aan het werk..leuk voor de machinist, lekker halve dagen werken! Overigens is er op die klus geen netstroom, dus word hij geladen met een aggregaat.
 7. Zo zie ja maar weer: de 'ouderwetse' midden en kortegolf moet je niet zomaar afschrijven. Na de vulkaanuitbarsting op Tonga kon men geen verbinding met het eiland maken omdat de onderzeese internetkabel was gebroken. Vroeg me al af of ze daar dan geen radio hadden... Internet kan door overheden afgesloten worden zoals China, Rusland, N-Korea al doen. Radio kun je zomaar niet tegenhouden. (al kan het wel gestoord worden natuurlijk) Maar een KG zender kun je heel simpel opzetten: aan een auto accu, zender en antenne heb je genoeg. De antenne span je gewoon tussen 2 bomen. In de 2e wereldoorlog had je ook geen internet, maar er was wel contact via radio tussen het verzet en Engeland. En tijdens de watersnoodramp in 1953 waren er alleen verbindingen mogelijk via zendamateurs.
 8. Al voorzien! 🙂 Al staat ook deze op non actief..mooi spul maar ook kwetsbaar vanwege de ouderdomskwaaltjes. En erg lomp voor het vermogen wat-ie levert nietwaar. Huidige geeft 3x meer vermogen en is wél door 1 persoon te tillen.😁 Al heeft de SK dan weer een veel groter frequentie bereik. De huidige doet alleen 48/49 m band.
 9. Prachtig, zo'n Willy's jeep! 👍 Maar de echte puristen zullen die dieselmotor niet leuk vinden.... De originele benzinemotor zal meer gebruiken of is er een andere reden voor vervanging? Ik gebruik voor woon/werk een Peugeot Partner, maar dan geen diesel maar een 1.4 benzine. Verbruik valt mee, en wegenbelasting doet zo'n 22 euro p/m hier in Drenthe. In 2011 gekocht voor 600 euro en nooit iets gehad met het torretje. Maar voor hobby/zon en feestdagen rij ik ook geen koekblikje hoor...
 10. Racing power van bovengenoemde oliehandel gebruik ik voor mijn 'zon en feestdagen' auto. Prima, zij het duur spul. Scheelt echt in vermogen, auto is op testbank ( Beek autoracing, Den Haag, voor Autoweek item) geweest met deze brandstof. Bij Euro 95: 395 PK. Met 102: 413 PK.
 11. Naar het schijnt omdat 'onze' diesel vooral gemaakt word van Russische olie. https://dvhn.nl/economie/Huh-Diesel-is-tegenwoordig-bijna-net-zo-duur-als-benzine.-Hoe-kan-dat-update-27532822.html
 12. Dat zal wel een dure worden: laden en lossen in het buitenland met zelfgemaakte handelaars kentekenplaten. Althans: zo staat het in dit verhaal. Je ziet wel eens auto's met een zelfgemaakte kentekenplaat van een stuk karton. Mogelijk plaat verloren, gestolen, wie weet. De Antwerpse politie vond het in elk geval niet zo leuk. https://atv.be/nieuws/vrachtwagen-in-beslag-genomen-wegens-misbruik-van-nummerplaten?fbclid=IwAR0dkC2Dv7LrM2oyKR70y224Ed2505VK9q1s3n6-iCvIkYegngSLc5C3h6c
 13. Off-Roader

  Schaamteloos

  Tja, hoe zeggen ze dat hé.. "Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken", dan wel: "wie het kleine niet eert is het grote niet weerd".
 14. Off-Roader

  forumgebruikers gespot

  Goed gezien! (en Teddybeer gezien in z'n eigen heimat)
 15. Off-Roader

  Kievits op de radio

  Zag van een bedrijf hier uit de regio op Facebook een spoedoproep voorbij komen. Werd rond de middag geplaatst en je moest voor 18:00 h reageren want uiterlijk dan moest je vertrekken voor een koppelritje Lubeck. Dan zit je toch wel heel krap in de beschikbare chauffeurs..
 16. Heb hem ook al decennia lang bij me. Maar het gaat bij mij net als indertijd met dat 'chauffeursdiploma': er is werkelijk nog nooit naar gevraagd tijdens controles. Bij de zeldzame controles slaat de controleur meer aan op overbelading en of de begeleidingsbrief wel in orde is.
 17. Stond eens te wachten in de omgeving Giethoorn. Even kijken of er op de bak nog wat te beleven was en jawel: hoorde een z.g 'contest', veel Grieken uit regio Athene. Toch even proberen via USB en jazeker: contact. Gaf wel voldoening hoor.. Rond de 19 meter band (naast de legale 20 meter) hier thuis eens een Rohde & Schwartz SK-050 (Duitse legerzender uit de jaren 50) op 15.070 mhz gezet met slechts 100 watt kwam ik door in Nieuw Zeeland. Mooie hobby. Dit is 'm, die R & S SK-050:
 18. Dat RCD (nu AT) zie je niet meer bij controles. En gewone agenten hebben er geen verstand van. Maar hoge vermogens in moderne trucks kan wel problemen geven met al die elektronica. Reed jaren rond met een oude MAN met daarin een bak+lineair goed voor 350 watt. Werkte als een tierelier. Nooit problemen. Daarna kreeg ik een nieuwe Scania 113 (ja da's nu ook al een ouwetje) Deze had al wel meer elektronica aan boord en kreeg de gekste storingen na gebruik van het 'bakkie'. Baas snapte er niks van maar een monteur van de dealer had wel een vermoeden zei hij tegen mij, maar gelukkig niet tegen de baas!
 19. Meer in de wintermaanden..in de zomer hoor je minder veraf gelegen stations dus minder storing en dan lijkt het beter. Ook de naastgelegen 10 meter band word nu snel beter, we naderen de optimale zonnevlekken cyclus. (om de 11 jaar) Dus zal 11 meter ook beter gaan straks. (is ook kortegolf) Maar dat wist je allemaal wel vermoed ik. 😉 Ben vanmorgen (zondag) nog even actief geweest op 48 & 49 meter band en ook daar word het rap beter. Prima ontvangst in Spanje, Uk, Oekraine etc. Ok, da's dan niet met 4 watt, maar 4-5 KW AM. Maar het gaat weer leuk worden!
 20. Absoluut. Soms is werken zonder bakkie lastig, of zelfs onmogelijk.
 21. Nog gekker, dat was de taxi centrale uit Kiev!
 22. Idem dito bij Google in de Eemshaven. Typisch Amerikaanse idioterie daar. Want tja, mocht een chauffeur struikelen over een loslopende klomp klei word Google onmiddellijk aangeklaagd a raison van 41 miljoen dollar wegen emotionele schade. Want dat zijn ze thuis zo gewend. Dus dan zijn al die bezopen regeltjes ook wel weer verklaarbaar. Nietwaar.
 23. Vol gas achteruit en dan zo hard mogelijk remmen. Dit enige keren herhalen voor het gewenste resultaat.
 24. Off-Roader

  Iemand van hier?

  Eens. Maar net als dat 'men' vrachtwagenchauffeurs op de weg een grotere verantwoordelijkheid toedicht dan gewone automobilisten, moet een agent zich beter kunnen beheersen, objectiever, onpartijdiger zijn dan gewone mensen. Wat, net als bij ieder ander, niet altijd het geval is. Doet me denken wat mij ruim 20 jaar geleden overkwam. Ik rij op een 80 km weg als ik een auto in de berm zie staan. Behoorlijk dicht op de rijbaan. Bleek achteraf om een onopvallende politieauto te gaan welke bezig was met een snelheidscontrole en daarom dicht op de rijbaan moest staan voor een correct plaatje. Op hetzelfde moment komt er van de andere kant een VW bus waarvan de bestuurder kennelijk zo'n aandacht heeft voor de geparkeerde auto dat hij op mijn weghelft beland. Met wat gevloek wijk ik uit, rakelings langs beide auto's. Dan had ik ook nog een volume kipper bij me, topzwaar én 2 stuurassen achter. Zwaait dus raar richting auto. Maar goed, niks geraakt en rij dus maar verder. Zie ik opeens die auto achter me opdoemen. Zowat óp de bumper en begint diverse pogingen om mij in te halen. Wat moeilijk was vanwege tegenliggers. Uiteindelijk zet hij ondanks een tegenligger door en op een haar na gaat het goed. voor me rijdend begint de bestuurder verwoed te zwaaien. Had nog steeds niet door dat het politie was want een stopbord had-ie kennelijk ook al niet. Bij een parkeerplaats gaat hij eraf. Ik ook, helemaal opgefokt door zijn capriolen wilde ik hem vertellen hoe ik daarover dacht. Toen pas maakte hij zich kenbaar als agent. Of ik hem soms wilde vermoorden? Huh? Wattte? Had meneer zitten slapen ofzo en die andere auto niet gezien? Ze hadden beide veel geluk gehad, geen enkele schade. Moet ik de volgende keer dan maar niet uitwijken? Nou, ik zou er wel meer van horen. Dat klopte. Paar dagen later telefoon, of ik naar het buro wilde komen voor een gesprek. Zeker wel...Daar zat de agent, met 2 van zijn collega's. Of ik maar wilde herhalen, in hun bijzijn, wat ik tegen hem had gezegd, over de volgende keer dan maar niet uitwijken. Dat was ik dus niet van plan en ben weer naar huis gegaan. Enige tijd later een boete van 500 euro. Wegens verkeer in gevaar brengen. Ik kon het laten voorkomen. Niet gedaan want dat win je nooit, een agent heeft immers een eed afgelegd en word ALTIJD geloofd door een rechter. Dat die agent bij het inhalen de tegenliggers willens en wetens in gevaar had gebracht: geen woord. Ik ga er maar vanuit dat de meeste agenten integer zijn maar heb al wel jaren een dashcam...
 25. Off-Roader

  Iemand van hier?

  In de NRC stond onlangs een artikel waarin dorpsbewoners van Melissant dan weer een heel ander verhaal over deze chauffeur laten optekenen: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/28/de-gevaarlijke-trucker-de-motoragenten-en-de-jarenlange-provocaties-a4052781
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden