Spring naar bijdragen

RobNiat

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  5691
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  96

Over RobNiat

 • Verjaardag 04-02-1972

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Converted

 • Locatie
  home is where I park it

Recente profielbezoeken

20372 profielweergaven

RobNiat's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • Week One Done Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

7,5k

Waardering in de gemeenschap

 1. RobNiat

  forumgebruikers gespot

  Sprinter toch? Dat kan al bijna niemand over zijn lippen krijgen zonder er “Polen”- voor te zeggen… Busje met aanhanger. Mautkiller.
 2. En vandaar dat mij nog iets bij stond dat er niet op bekeurd zou worden. Achter in mijn hoofd hing nog net iets. Maar ik kan ook niet alles onthouden Pierre…
 3. RobNiat

  Oude prijs slag.

  Ligt eraan wat je er mee wil. Voor een vries huis is het misschien niet de meest voor de hand liggende kleur. Maar voor andere goederen is het gewoon logisch in een land waar je elf maanden per jaar moet stoken om de boel op “kamertemperatuur” te houden.
 4. Dat ik daar zelf nou niet op kom! Maar dank je wel Ger. De eerste twaalf maanden dus werd er niet op bekeurd. Dat was heel vorig jaar. Nu dus wel degelijk verplicht.
 5. Is het niet nog steeds zo dat deze stickers dan wel verplicht zijn, maar dat er geen straf tegenover staat als je ze niet voert? Of dat die verplichting niets meer is dan een aanbeveling of zoiets? Wie weet precies van de hoed en de rand?
 6. RobNiat

  forumgebruikers gespot

  Is het niet frustrerend Cor dat niemand jou ooit spot met je busje?
 7. Gaan we weer. Alles wat niet in jouw/jullie wereldje past dat wordt afgedaan als flauwekul en sprookjes. Niet iedereen zit in hetzelfde stramien. Maandag tot en met vrijdag. Of voor mijn part zaterdag tot en met woensdag. Schrijf nu voor “Lars” eens “Pierre” die twee reisjes achter elkaar naar Griekenland maakt. Dus zeg niet dat het onmogelijk of vergezocht is. Ik geef voorbeelden van waar het op uit gaat of kan draaien. Natuurlijk ben ik wel vóór doorbetalen op een verloren dag in het buitenland. En als ik opgeroepen word voor een dag werk dan wens ik ook wel een volle werkdag te maken en niet na drie uur weer naar huis gestuurd te worden. Dan blijf ik liever helemaal thuis. Kost me geen benzine ook dan. Maar elke medaille heeft een keerzijde. Jullie zien alleen maar gratis geld. En de nadelen wuiven jullie weg “want dat gaat toch niet gebeuren”.
 8. Keurig verwoord zo Pierre. Dat is inderdaad precies hoe ik het bedoel. Nu ga ik er even van uit dat jouw Lars binnenland rijdt. Dagritten. Maar voor hetzelfde geld is hij net ruim twee weken onderweg geweest en is hij wel toe aan een knipbeurt en moet zijn dekbed nodig in de was. (iets met een Spaanse temeier en een omgevallen fles drank in Oslo) Afijn. Lars heeft die woensdag drie uurtjes gewerkt en hij is mooi op tijd terug. Dus dan kan Lars wel even Piet’s werk doen. Piet moet naar de tandarts. Ondanks dat hij tegen zijn pensioen aan zit heeft hij al zijn tanden nog. Piet is er altijd heel trots op om te zeggen dat hij elke dag precies 24 kilometer rijdt. “En het meeste daarvan is naar de koffietent onder de middag!” Voor en na zijn lunch koppelt Piet trailers om. Zet een lege trailer neer bij de lokale koekjes fabriek en pakt een volle mee om die bij op- en overslag bedrijf Koene en Spijker neer te zetten, twee straten verderop. Het werk is geheel in lijn met Lars’ werk. Chauffeuren. Dus weigeren kan hij niet. En zijn vakantiedagen heeft hij nodig voor zijn jaarlijkse vakantie naar Brazilië. Lekker voor Lars. Nu komt hij woensdagavond pas thuis. Met een zak vol wasgoed. Terwijl hij woensdagmorgen al weet dat hij het komend weekend weer overstaat, ergens lekker in het zuiden. Maar wel acht uur betaald gekregen. Méér zelfs! Al weet ik zeker dat Lars daar helemaal niet op zat te wachten.
 9. Dat je lekker achterover kunt zitten terwijl je werkgever te toch wel moet betalen. Dat.
 10. Dat is een voorbeeld die bij heel weinig mensen voor komt. Ik zei het al eerder tegen Cor. Dat het in jouw wereldje niet voorkomt betekent niet dat het nergens gebeurt.
 11. Veertig uur per week is gegarandeerd Ger. Dus wat dat betreft heb je niet heel veel gewonnen toen. Maar ik ben het er mee eens dat een dag stilstand buiten eigen schuld of verplichte pauzes, betaald zou moeten worden. Na die tien dagen in een staking vond je het vast wel prettig om een dagje extra thuis te zijn. Dan komt mijn voorbeeld om de hoek kijken.
 12. RobNiat

  Moordaanslag.

  Jawel. Maar nogmaals: dit was niet waar ze op uit waren. De insteek was dat een vrachtwagen van de concurrent in brand werd gestoken. Niemand wist dat daar een chauffeur in lag te slapen. Vergelijk het met dronken rijden. Meest gaat het goed. Er is een kans dat je wordt gepakt. En dat is dikke pech. Maar dan is er ook nog de minieme kans dat er een ongeluk gebeurt. Iets waarbij je een ander zoveel schade berokkent dat hij of zij de rest van zijn leven daar last van heeft. Mensen moeten voor hun daden verantwoordelijk worden gehouden. Maar er is een grens. En ik denk dat in dit geval die grens aardig is genaderd.
 13. RobNiat

  Moordaanslag.

  Feitelijk was dit geen moordaanslag, maar brandstichting. En in dat licht bezien zijn de straffen bijzonder zwaar. Wel ben ik het met Lien eens dat, wanneer je je laat gebruiken om andermans kwade plannetjes uit te voeren, geen straf zwaar genoeg is. Bij de opdrachtgever komt er nog iets van emotie bij kijken. Dat praat niets goed, maar het verklaart wel wat. Maar als je bereid bent om voor een paar duizend euro iets strafbaars uit te voeren dan ben je gewetenloos en niet te helpen.
 14. RobNiat

  Moordaanslag.

  Aanzienlijk minder dan dat zelfs. Dubbeltjes werk. Maar ik ben het hartgrondig met je eens verder.
 15. Ook voor jou geld dit antwoord van Roadtrain. Gelukkig hebben de pensioenfondsen bekwaam personeel in dienst die zorgen dat de fondsen niet leeglopen. Ik ben niet kundig genoeg om hier een goed antwoord of een oplossing voor te geven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden