Spring naar bijdragen

RobNiat

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    6216
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    154

Over RobNiat

  • Verjaardag 04-02-1972

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Converted

  • Locatie
    home is where I park it

Recente profielbezoeken

23524 profielweergaven

RobNiat's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

9,1k

Waardering in de gemeenschap

  1. RobNiat

    De week van Hendrik

    Die kettingen zitten mooi op een schuine hoek toch Jean? Helemaal recht van voor naar achter zou ik ook niks vinden. Maar deze hoek lijkt me voldoende groot. Je trekt van beide kanten iets naar buiten. Meer dan voldoende dunkt mij. Als kettingen elkaar raken, wat ze doen als je ze kruist, dan zint dat mij ook niks. Dat gaat schuren. Liever zo.
  2. De Nederlandse taal heb je naderhand ook niet veel meer naar om gekeken zeker?
  3. “jouw peil”… Verder houd ik me hier buiten. Maar wat mij betreft ben je welkom terug. Al heeft Pierre zeker wel een punt dat het hier aardig vredig was de laatste tijd.
  4. RobNiat

    De week van Hendrik

    Dus dat toch wel hè? Toch nog weer even gekker. Toch weer even zwaarder. Ergens snap ik het ook wel hoor. Met dat auto repatriëring werk wat ik vier jaar tijdelijk deed loop je ook vaak tegen uitdagingen aan. Het is gewoon gaaf om alles toch gewoon mee te krijgen. Waar je eerst even op je hoofd staat te krabben en te kijken hoe je dit nu weer moet oplossen, om dan toch alles passend te maken en krijgen. Maar van mij hoeft de auto niet steeds weer groter. En jij zit nu toch wat te lonken naar een “drie om vier”… Tóch weer wat zwaarder en groter. Zo is het natuurlijk nooit uit te sluiten dat je wel een keertje klaar bent met al dat rijwerk en je toch in het echt zware werk rolt.
  5. RobNiat

    De week van Hendrik

    Zo kijk ik er (op afstand) ook tegenaan. Ik neem aan dat “een 3 om 3” een drieassige trekker met een drieassige trailer is? Dat maakt jouw leven er misschien juist nog wel makkelijker op. Volgens mij ben je met een standaard trekker snel te zwaar op de vooras, of niet?
  6. Misschien wel een Litouwer. Die hebben LT op hun auto. Letten hebben LV. Komt van LatVia. Er zit geen V in Lithuania…
  7. Die zijn gaaf!! Een beetje retro, maar ook weer heel modern! Leuke dingen. Maar zijn ze niet rete-duur die dingen? Ik weet er eigenlijk niets vanaf wat dat betreft. Maar die enkele Buzz (goede naam ook!) die ik wel heb zien rijden zag er echt ontzettend gaaf uit.
  8. Heel juist. Hier zijn wij het dan roerend over eens. Maar nu nemen wij onze normen en waarden -en onze mentaliteit- en dan gaan we zeggen dat “zij” uitgebuit worden. Dat zij iets verkeerd doen omdat ze anders doen/denken/ werken dan “wij”. Dat ze precies zo moeten leven als wij. In een duur huis met bijpassende hypotheek. Met een knappe auto voor de deur en die dan op zaterdag moeten wassen wanneer de buren dat ook doen. En op tweede paasdag naar de IKEA. En naar de Kerstmarkt in Düsseldorf in december, “want die vrijheid hebben wij”. Half zes eten en dan tv kijken. Met de gordijnen stijf dicht. Alles wat niet aan dit “ideaalbeeld” voldoet is raar. Of uitbuiting. Maar het kán nooit vrijwillig zijn. Toch?
  9. RobNiat

    De week van Hendrik

    Vraagje voor Albert en Hendrik: Willen jullie nu ook steeds groter? Krijg je er een kick van als je nog weer langer, zwaarder of hoger bent dan een vorige keer? Dit is een serieuze vraag hè. Maar mijzelf lijkt het dat het op een gegeven moment wel eens mooi geweest is. Iets te breed, iets te lang, iets te zwaar. Geeft allemaal niks. Kun je nog lekker mee doorrijden. Maar op een gegeven moment zit je toch niet lekker meer. Als je meer dan 4,5 meter hoog bent dan zit je toch met klamme handjes te sturen? Als ik zo Shompies reacties en zijn eerdere verhalen lees dan lijkt het of de uitdaging groot is om een volgende keer net even nog wat gekkers mee te nemen. Werkt dat bij jullie ook zo?
  10. Duidelijk. Zij hebben hun ervaring hier dan dus niet als dramatisch ervaren. Anders waren ze nooit meer weergekeerd. Blijkbaar wel hun lesje geleerd en niet meer bij zo’n asociale werkgever aan de gang gegaan als waar ze zaten. Maar ook nu zullen er wel weer mensen zeggen dat ze geen keuze hadden omdat ze hun gezin moesten onderhouden…
  11. Ook hier weer. Waar spreekt André over een gezin? Maar Suggs heeft zijn conclusies al getrokken. De man heeft een gezin dat hij moet onderhouden. Als het echt zo slecht was dan ging de man niet voor twee maanden naar Pakistan terug. Maar dan kwam hij nooit weer. Misschien weet Hendrik ook of die Polen die hij met Kerst naar huis heeft gebracht zoveel jaren terug, daar toen zijn gebleven? Of stonden ze na het nieuwe jaar weer gewoon op de stoep bij de werkgever?
  12. Dus ze komen voor “het grote geld”. Naar hun begrippen dan. Maar omdat ze minder krijgen dan een Nederlandse chauffeur worden ze uitgebuit. Dat ze “waarschijnlijk” een arme familie hebben die ze moeten onderhouden is jouw aanname. En als dat zo is dan is het nog steeds hun keuze om in het westen te gaan werken.
  13. De enige die daar van me stal Ibo was de Australische overheid. Als niet ingezetene betaalde ik daar de helft meer belasting dan mijn autochtone collega’s. Maar daar had en heb ik geen enkel probleem mee. Er bleef naar mijn begrippen zat over. En ik vond het leuk. Wat zeg ik; voordat ik daar een baan kreeg was ik in staat om te betálen om zelf met een roadtrain te mogen rijden! Maar die arme Kazachstanen die worden natuurlijk gedwongen om in Europa te rijden. Dat zal wel weer anders liggen.
  14. Daar gaan we weer. Nu zijn het “die arme Aziaten”… Dat een Nederlandse chauffeur duizenden Euro’s moet investeren voordat hij zelfstandig de weg op mag, dat wordt voor het gemak maar vergeten hier. Rijbewijs, Code 95, chauffeurspas, paspoort en noem maar op. Heel normaal. Maar als een Aziaat moet investeren om hier een toekomst op te bouwen dan heet het “uitbuiting”. En als ze dan hier zijn dan “wonen” ze in de truck. Joh?! Die snuiters komen hier om wat te verdienen. Maar Atema ziet ze liever in een huurhuis van €1200- zoals een Nederlandse loonslaaf die netaan kan rondkomen. Van mij geen medelijden. Totaal niet. Ik mis die tijd dat ik een jaar lang in Australië onderweg was. Prachtige tijd gehad toen. Daar hoeft niemand medelijden mee te hebben.
  15. Dus als protest tegen Rusland moeten wij stoppen met eieren importeren uit Oekraïne? Volgens mij ben ik je nu een beetje kwijt…
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden