Spring naar bijdragen

RobNiat

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    6269
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    156

Over RobNiat

  • Verjaardag 04-02-1972

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Converted

  • Locatie
    home is where I park it

Recente profielbezoeken

24198 profielweergaven

RobNiat's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

9,1k

Waardering in de gemeenschap

  1. RobNiat

    Trucks trucks trucks.

    Grappig om daar ook “polensprinters” te zien. Wat rijdt er daar voor volk mee? Ook paupers die wekenlang onderweg zijn en die eigenlijk altijd te zwaar beladen zijn? Of is dit echt puur koerierswerk met een enkele pallet of wat dozen?
  2. RobNiat

    Vervaldatum

    Klopt. Ik heb er gisteren een mailtje aan gewaagd en daar kreeg ik al vlot antwoord op (kudo’s aan Van Buuren uit Pijnacker) Ik hoef inderdaad geen geldige pas in de tachograaf te steken met een cursusdag.
  3. RobNiat

    Vervaldatum

    Niks met Digi-D. Je moet inloggen in het portaal van Kiwa. En daarin kun je ook pasfoto’s downloaden. Nadat ik een VPN heb geïnstalleerd kwam ik het systeem in. Maar het ding liep vast toen ik mijn huidige rijbewijsnummer invoerde. Morgen eerst maar wat digitale pasfoto’s laten maken. En dan probeer ik het nog eens. Misschien krijg ik alles voor elkaar. Dan kan ik ook cursussen boeken en een afspraak maken met een keuringsarts. Op zich kan ik alles redelijk plannen nu. Maar als je normaal toch werkt dan moet het toch knap waardeloos zijn om hier allemaal omheen te plannen. Alleen al om thuis te zijn om je nieuwe pas aan te pakken.
  4. RobNiat

    Vervaldatum

    Niet helemaal juist Ron. Maar die datum van 10 mei is inderdaad niet geheel fictief… Ik heb eigenlijk nog pas gisteren besloten dat ik toch weer naar Nederland kom dit jaar. Zojuist dan ook een ticket geboekt voor de 1e mei. Nu kun je online een nieuwe pas aanvragen. Alleen lijkt dat vanuit het buitenland maar slecht te lukken. Ik ben tenminste nog niet erg succesvol. Een nieuwe pas kán tot vier weken duren. Vraag ik hem gelijk aan dan heb ik hem met een beetje pech pas eind mei. Tot die tijd kan ik maar weinig doen dus. Ik bedacht me dat ik misschien de hele week van 5 t/m 10 mei alvast wat zou kunnen hobbyen. Maar zo wordt dat maar een kort weekje… Ander probleem is dat ik nog moet bijscholen. Praktijk. Dus dat zal wel weer “het nieuwe rijden” worden. En ik gok dat ik dan ook een geldige pas nodig heb… Waarom niet eerder begonnen met aanvragen? Je kan drie maanden voordat de pas verloopt een nieuwe aanvragen! Ten eerste omdat ik nog niet zeker wist dat ik terug zou komen. En daarbij moet je een nieuwe pas persoonlijk in ontvangst nemen. En dat valt niet mee zolang ik nog hier ben. Mis je de deadline dan kun je opnieuw beginnen. Gelukkig zat het niet in de pen dat ik in Frankrijk verwacht wordt. Dat werk is over. Het bedrijf is verkocht. Ik ga wel iets vergelijkbaars doen. Maar zoals het er nu uitziet pas na een paar weken wachten en bankzitten… (het leven is een stuk makkelijker wanneer je netjes in de pas loopt, maar waag het niet om af te wijken van de norm. Dan loop je tegen alleen maar problemen aan)
  5. RobNiat

    Vervaldatum

    Ah. Dank je. Daar was ik al bang voor ja…
  6. RobNiat

    Vervaldatum

    Waarschijnlijk is de vraag al eerder gesteld, maar ik kan hem zo snel niet vinden. Wanneer nu je pas verloopt op, ik noem maar iets, 10 mei. Betekent dat dan dan de pas nog werkt op de tiende, of verloopt die om 0.00u (UTC time) die dag? Dus is dan de 9e de laatste dag? Wie o wie kan me dat vertellen?
  7. De lamme helpt de blinde in dit geval. Of andersom…
  8. Vijf jaar terug moeten zoeken om iets te vinden dat je tegen Steenhaas kan gebruiken? Joh… 🤨
  9. Hoort dat niet eerder in het ongevallen topic thuis Ron? Of is dit ook al een vooropgezet complot? 😆
  10. Ik kan het maar slecht zien André. Maar is die van Kraftverkehr Nagel over de afzetting gereden? Zie ik dat goed?
  11. Daar houden ze zich hier in Thailand ook al zomaar 65 jaar mee bezig. Er bestaat zelfs iets als een “Department of Royal Rainmaking”, opgezet door de overleden Koning Bhumibol eind jaren vijftig. Niks nieuws dus. https://www.huahintoday.com/hua-hin-news/rainmaking-operations-in-prachuap-khiri-khan-province-including-hua-hin/
  12. Lees jij je berichten wel eens na voordat je ze plaatst Murphy? 🤔
  13. Ik kan het artikel niet lezen. Maar staat er misschien ook in waar de broers naartoe verhuizen? Niet eens zo heel lang geleden heb ik wel eens begrepen dat die zeverzak hier in Thailand gesignaleerd is. Nu zou het “leuke” discussies kunnen opleveren, maar ik hoop dat echt dat hij een ander nieuw thuisland zoekt…
  14. Sommige docks zijn erop gemaakt. Vooral bij koelhuizen waar goed op de temperatuur wordt gelet. Dan is het deel waar je deuren boven hangen lager dan de vloer. Om ze inderdaad niet te slopen wanneer de trailer inzakt door de lading.
  15. Niet helemaal waar. Jaren geleden had ik een collega die er met zijn tachtigste verjaardag maar mee uitscheed. En daar was onze toenmalige werkgever eigenlijk best blij mee, want die had feitelijk al best veel gezeur gehad met zijn verzekeraar die mijn collega toch echt als een risicofactor beschouwde. Nu keren verzekeraars nooit graag uit. Dus elk excuus om niet te hoeven betalen dat grijpen ze aan. Was je als chauffeur dronken of onder invloed van andere middelen dan verhalen ze de schade op jou. Komen ze er achter dat je je rijbewijs op onrechtmatige wijze hebt kunnen verlengen, dan zullen ze dat ook met beide handen aanpakken om toch vooral maar zelf niet te hoeven betalen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden