[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Trucker Henk-Jan uit Wierden verrast buitenlandse collega's met kerstpakketten: "Word er zelf ook blij van"


Pierre

Recommended Posts

  • Forumlid

Niemand mag met kerst alleen zijn, horen we weleens. Maar sommige mensen moeten gewoon werken. Truckers, bijvoorbeeld. Die zijn vaak maandenlang van huis en vieren kerst op de parkeerplaats van een onbekend land. Om hen een hart onder de riem te steken brengt Henk-Jan Schippers uit Wierden, zelf ook vrachtwagenchauffeur, honderd kerstpakketten, warme maaltijden en ontbijttasjes rond. "Wat zo'n klein pakketje wel niet met een mens kan doen."

 

Collega-truckers-die-ver-van-huis-zijn-reageren-dankbaar-Foto-RTV-Oost.jpg.65c5873b88914aee21fcda97e3d92fc9.jpg
 

Het idee ontstond drie jaar geleden. Henk-Jan bracht de kerst noodgedwongen alleen door en voelde zich wat eenzaam. "Maar dan kijk je om je heen, zie je die mannen staan en denk je: wat heb ik te zeuren. Zij zijn nog langer van huis."

 

Truckers voor truckers

Van zijn kerstbonus kocht Henk-Jan wat spullen, stelde zelf tien pakketjes samen en bracht ze samen met z'n zoontje rond. Het tiende pakketje kwam terecht bij een vrachtwagenchauffeur uit Nepal die al anderhalf jaar van huis was. "Het begon als een soort geintje, maar dit is er van gekomen."

Het initiatief kon op veel lof rekenen en sindsdien is de zogeheten actie 'Truckers for truckers' flink gegroeid. Door sponsoren en donaties zijn het inmiddels honderd pakketten geworden en daar krijgen de collega-truckers ook nog een ontbijtje en warme maaltijd bij.

Het kerstpakket zit vol handige spullen. Tandpasta, tandenborstels, shampoo, keukenrol, koffie, snoep, mutsen, pennen, aanstekers en ga zo maar door. "Van alles wat", zegt Henk-Jan. "Dingen die ze onderweg ook zouden kopen en waar ze dus echt iets aan hebben."

 

'Ze staan hier voor ons'

Net over de Duitse grens op een grote parkeerplaats pauzeren veel truckers. De meesten komen uit Rusland, Roemenië of Turkije en zijn vaak al weken onderweg. In eerste instantie voelen ze zich wat overvallen door de enorme hoeveelheid cadeaus en door de taalbarrière snappen de truckers niet meteen waarom ze al die spullen krijgen. Maar daar hebben Henk-Jan en z'n team wat op bedacht.

"We hebben een boekje en daar staat in tien talen in wat wij hier aan het doen zijn. Dat zij hier tijdens kerst staan, wij zelf ook chauffeurs zijn en hen namens alle sponsoren een kerstgeschenk geven. Deze mensen staan hier toch voor ons om alle spulletjes van hort naar her te brengen. Dan is het toch mooi dat je tijdens deze dagen iets krijgt van iemand."

 

artikel en video: bron rtvoost.nl (klik>>>)

 

 

 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Mooi initiatief, en inderdaad ook voor hun is het kerst. Dat de lekkernij hun mag smaken (niet de tandpasta, misschien moeten ze dat ook vertalen stel je voor dat ze denken dat het een tube mayonaise is) 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Vanmiddag stonden er ook weer genoeg witte trekkers uit Polen Litouwen op de Katsbogten in Tilburg waar de bazen het niet sociaal vinden hun medewerkers naar huis te sturen. Ook de zwarte trucks van de dochter firma van Vos Apeldoorn stonden verderop. Op een kaal parkeerterrein met slechts hok om te wassen. Dan doet Waberer t zo slecht nog niet maar ditmaal niet in Eersel en masse geparkeerd. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
14 minuten geleden zei Kempische Truckfan:

Vanmiddag stonden er ook weer genoeg witte trekkers uit Polen Litouwen op de Katsbogten in Tilburg waar de bazen het niet sociaal vinden hun medewerkers naar huis te sturen. Ook de zwarte trucks van de dochter firma van Vos Apeldoorn stonden verderop. Op een kaal parkeerterrein met slechts hok om te wassen. (...)

 

En jij hebt niet even een paar zakken worstenbroodjes en een kan koffie gehaald en uitgedeeld aan die mannen? Wel toekijken onder welke erbarmelijke omstandigheden die Polen en Russen daar de kerstdagen door staan te brengen, maar verder dan enkel een rondje gluren op de Katsbogten kwam je niet?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
40 minuten geleden zei Kempische Truckfan:

Jij toch ook niet?


Nee, zeker niet. Maar ik kom niet op Katsbogten om te gluren en ik heb ook geen medelijden met die mannen.

Je wekt hier de indruk dat jij dat wel hebt of bent in ieders geval verontwaardigt over het feit dat ze door hun werkgevers niet naar huis zijn gehaald en de kerst niet thuis vieren maar op een kaal parkeerterrein met slechts een hok om te wassen. Je had misschien ook een paar van die snuiters uit kunnen nodigen thuis, of op zijn minst koffie met een paar worstenbroodjes aan kunnen bieden, gewoon uit menselijkheid.

Als je werkelijk begaan bent met het lot van die mannen dan had je dat gedaan i.p.v. rondjes over de Katsbogten rijden uit pure nieuwsgierigheid.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Het mooiste is dat als je praat met die gasten dat ze er geen een van alle tegen hun wil in staan en ze het over het algemeen prima naar hun zin hebben. Wij watjes uit het westen vinden het allemaal vreselijk maar wij zijn eigenlijk helemaal geen partij in deze. Overigens is dit jaar met kerst onder weg staan ook geen drama omdat het toch maar 2 dagen is die voor het overgrote gedeelte van de chauffeurs toch in hun weekendrust valt dus voor deze mensen is het eigenlijk gewoon een weekend zoals alle weekenden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden