Spring naar bijdragen

Klassement

Populaire bijdragen

Showing content with the highest reputation on 28-02-24 in all areas

 1. Volgens mij weet jij helemaal niet hoe het op die bedrijven gaat , je mag er bij de gratie lossen en als je leeg bent moet je weg wezen . Weiger je dat hoef jij er nooit meer te komen en met een beetje pech het hele transport bedrijf niet ! Van de kant af is het makkelijk roepen !
  10 points
 2. Ja Hendrik, ik tart het lot met m'n 5 vaccinaties en jaarlijkse griepprikken. Ik leg m'n oor liever te luister bij de medici dan bij een groep googlende ongeschoolde complotdenkers.
  10 points
 3. Bij ons zijn we nu nog groener Fm electric
  5 points
 4. Voel ik me toch een beetje schuldig dat ik die link zo heb doorgestuurd. Voor een keertje dan, moeten ze hem maar niet deelbaar maken: Eind januari nam Jordan Bardella een TGV uit Parijs naar een boerderij in de Médoc. Hij nam journalisten mee. Kaplaarzen aan, koeien aaien, opnames voor avondjournaals naast een baal hooi, en hup terug naar Parijs. Bardella is de jonge lijsttrekker van Marine Le Pens radicaalrechtse Rassemblement National voor de Europese verkiezingen in juni. Hij staat hoog in de peilingen. Boerenprotesten zijn voor hem een godsgeschenk. Tijdens zulke bliksembezoekjes scheldt hij op „emmerdeurs professionnels” – beroepszeikerds – die steeds ingewikkelde normen voor klimaat, dierenwelzijn of voedselveiligheid uitvaardigen, maar nooit uit hun Brusselse kantoren komen om te zien wat ze aanrichten. „Je zou denken dat die lui helemaal geen landbouw of visserij willen!” Omdat niet alleen Bardella dit soort onzin uitkraamt, maar zijn radicaal- en extreemrechtse vrienden elders in Europa ook, is het misschien goed om een paar dingen op een rijtje te zetten. Allereerst: eenderde van de Europese begroting gaat naar landbouw, terwijl de landbouwsector goed is voor 1,4 procent van het bbp. Van alle EU-landen krijgt Frankrijk het meest: een zesde. En raad eens wie daar vooral van profiteren? Grote boerenbedrijven. Want hoe meer hectares je hebt, hoe meer je krijgt. 20 procent van de boeren vangt 80 procent van de subsidies. Geen wonder dat het aantal kleine boeren afneemt. De grootste klant van Europese landbouwfondsen is de agribusiness. Bardella en co doen alsof zij een vergeten, verpauperde klasse steunen die niet anders kan dan stront op straat gooien en politieauto’s rammen met trekkers, maar dat is maar een fractie van het verhaal. De boerenprotesten in Frankrijk, Duitsland, België en elders zijn eerder een goed getimede driftbui van een geprivilegieerde boerenklasse dan de desperate noodkreet van keuterboertjes die elke koe bij naam kennen en bij donker aan de keukentafel verzuipen in Brusselse paperassen over pesticiden of eco-heggen. Er zíjn amper keuterboertjes meer. En het gros zit niet in West-Europa, maar in landen als Roemenië. En wat die paperassen betreft: hoezo is het slecht dat je zakenlui die bakken geld krijgen stevig controleert? Brusselse ambtenaren weten dit natuurlijk. En ze haten het. Als je ergens in Europa keiharde kritiek wil horen op het Europese landbouwbeleid, moet je naar Brussel. Elke keer als de Europese begroting voor zeven jaar moet worden uitonderhandeld maken deze „zeikerds” voorstellen om minder landbouwfondsen aan de agribusiness te geven en meer aan kleine boeren die het wél nodig hebben (en aan anderen die vanwege ‘marktwerking’ amper rondkomen, zoals verplegers of onderwijzers). Maar zulke hervormingen komen er nooit door.
  4 points
 5. @steenhaas1 Bij Wilnis. En Matthieu pas ergens bij Gouda. Allebei zo kort bij dat missen onmogelijk was!
  2 points
 6. Volgens mij ging het niet over rijtijd of arbeidstijd en al helemaal niet over het niet betalen van een boete maar over vermoeid zijn en verantwoord verder rijden. En dan om 2 uur snachts een boete van 500euro op je vooruit krijgen... Maar blijkbaar vinden sommige ( werkgevers) het heel normaal om s middags maar niet meer aan een rit te beginnen want het zou weleens uit de hand kunnen lopen.
  2 points
 7. Denk dat dat wel verstandig is en vertrouwen in de medici moet hebben. Iemand die geen vertrouwen heeft in de medici kan beter zijn zorgverzekering opzeggen en zichzelf beter maken via google
  2 points
 8. Ik heb het helemaal niet over bijwerkingen gehad! Ik heb alleen gegoogeld op uitspraken van haar. En ze zegd zelf dat er nog veel onderzocht moet worden dus dat er nog niets zeker is. En die aantallen zijn aantallen waar zei het over had. Niet ik. En je zegt het mooi, het LIJKT jou duidelijk. Maar jij bent chauffeur en geen specialist. Mij lijkt het allemaal onzin, dat zeg ik omdat er nog geen harde bewijzen zijn onderbouwt door de mediche wetenschap. En ja hoor, er zullen echt wel bijwerkingen zijn. Maar dat heeft chemotherapie ook. Zelfs een paracetamolletje...
  2 points
 9. Matthieu op A2 thv Valkenswaard 👋👋
  1 point
 10. En die zijn er juist te weinig...
  1 point
 11. En dat weiger je dan gewoon. Nu krijgen we dat hij weigert de boete te betalen, maar het is het chemiebedrijf dat hem de vertraging heeft doen oplopen, dat is net mijn punt. Die ADR-plaatsen zijn er niet voor niets, daar moet een verantwoordelijke chauffeur niet vanaf gaan wijken, alleen omdat hij het chemiebedrijf te vriend wil houden.
  1 point
 12. 1 point
 13. Of mensen die gestorven zijn door vaccinatie.
  1 point
 14. Ach, die D6 chauffeur word net zo hard genaaid als die E7 chauffeur zoals jij die als voorbeeld stelt. Voor sommige werkgevers is het nooit genoeg. Gelukkig kan ik uit ervaring spreken dat er ook nog E7 betaald word zonder voor een kwartier of half uur bestolen en genaaid te worden door je eigen werkgever. Zelfs met extra voorwaarden, niet CAO. Alleen er moet wel gewerkt worden. Tijd voor papa-dag op woensdag of dartclub op donderdag is er niet. Maar dat zijn slechts keuzes; je wil dit of je wil dit niet.
  1 point
 15. Mensen die niet ziek zouden zijn geworden zonder vaccinatie? Ja je weet het niet 🤷🏻‍♀️
  1 point
 16. Voor een bedrijf als Van de Lee -die er redelijk dichtbij zit- is dit nog een optie. Maar die verdwaalde Sloveen of Bulgaar die bij Shell wordt tegengewerkt en een achterstand oploopt, die heeft die mogelijkheid al helemaal niet. Dus nee. Leuk in theorie, maar in werkelijkheid onmogelijk.
  1 point
 17. Beter goochelen want dat is niet wat er besproken werd. En er zijn zeker nog heel wat andere bijwerkingen benoemd . Waaronder ook hele serieuze . En let wel, ik zeg niet dat jij of wie dan ook specifiek ziek word van het vaccin. Maar dat er heel veel mensen echt serieus ziek van zijn geworden lijkt me duidelijk.
  1 point
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden