Spring naar bijdragen

Klassement

Populaire bijdragen

Showing content with the highest reputation on 03-12-23 in all areas

 1. Zit er veel verschil tussen racisme en discriminatie? Ik haalde in 1990 mijn rijbewijzen, denk je dat ik overal met open armen ontvangen werd? Nu was/ben ik een beetje eigenwijs en ga gewoon mijn eigen gang anders was ik geen chauffeur geworden. (Net als denk ik de eerste generatie immigranten die uit eigen beweging hun schouders er onder zetten) Gewoon aanpakken en aanpassen en laten zien wat je kan. Je ziet dat je met die instelling zelfs lijsttrekker van de vvd kan worden. Er is ook een generatie met roots uit een ander land die je niet hoort klagen. Ik heb het idee dat het ze wordt aangepraat zoals straks onze oost Europese collega’s ook weer wordt aangepraat dat ze zielig zijn omdat ze met kerst hun rust houden op onze parkeerplaatsen.
  4 points
 2. Ironisch, dat nu de Slowaken en Polen er op aandringen dat de regels teruggedraaid worden omdat Oekraïners te goedkoop zouden werken. Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat “wij” datzelfde over “hun” zeiden.
  3 points
 3. Het is niet alleen dat gedoe om een zwarte, veeg, of witte piet. Al dat andere gezeik. Negerzoenen mag niet meer, Jodenkoeken mag niet meer, etc etc. Tis niet alleen dat ene dingetje, het is ALLES kan/mag tegenwoordig niet meer. Een jongetje mag je eigenlijk geen jongetje noemen, want stel je voor dat hij toch liever een meisje was..... Een park in Den Haag mag niet vol geparkeerd worden door boze boeren, maar een A12, toch niet een lullig landweggetje, wordt keer op keer bezet door een groep activisten.... Het is gewoon zo dat de "gewone" van oorsprong NEDERLANDER zich ongemakkelijk begint te voelen.....
  3 points
 4. kozp wil toch een gedeelte van onze cultuur ( zwarte piet)om zeep helpen? of niet dan ? En extinction rebellion ,wat zich eerst presenteerde als "milieu groepering" heeft zich , door zich bij kozp aan te sluiten laten zien dat het niks meer is dan een groep die slechts uit is op rellen en ,evenals kozp helemaal niets op heeft met het milieu, dat is slechts de smoes om te rellen. IK kan voor dit soort mensen heel weinig( helemaal geen) respect opbrengen, vandaar: zonder hoofdletter
  3 points
 5. € 5000,- netto? Jij rekent je wel heel graag rijk volgens mij... Met loonschaal E7, 50-60 overuren met nog wat zaterdag -en zondaguren kom je niet eens aan die € 5000,- in de vier weken. En dan moet er ook nog eens rond de € 1000,- OKV van af worden getrokken bij iemand die de hele week onderweg is.
  3 points
 6. Het interesseerd jou niet. Ook goed, dan snap ik je postings hier niet maar okay, ook goed. Mij integendeel interesseerd het wel. En wel om meerdere redenen die ik jou hier nu wel kan noemen maar die jij waarschijnlijk toch niet begrijpt.
  2 points
 7. Shompie, we hebben het toch over een salaris van 5000,- netto per maand, incl. overuren, toeslagen, inhoudingen etc.? Toch niet over de kostprijs per uur van een basissalaris D6 om daar even een simpel rekensommetje mee te kunnen maken? Je gaat er nu van allerlei irrelevante zaken bij halen om deze discussie toch maar te willen winnen. Ik blijf zeggen dat je geen 5000,- netto mee naar huis neemt met 60 overuren, 20 zaterdag-en zondaguren en een OKV van dik 1000,- in de vier weken. Zo'n transportman als jij die z.g. iedereen binnen het noord-Hollandse transportwezen kent, kent op zijn beurt natuurlijk genoeg van die cowboys die iedere maand met dik 5 rooitjes netto thuiskomen en dit maar wat graag aan de hele wereld willen laten weten. Vraag eens aan hun om zo'n loonstrook en plaatst die hier dan eens en overtuig ons.
  2 points
 8. Bleef het er nou maar bij. Waren ze nu maar blij met het compromis, de roetveegpiet. Maar nee, het gaat dieper en nog veel verder. Ook de roetveegpiet scheurt oude wonden open en moet verboden worden. En blijft het daar wel bij?, nee natuurlijk niet. Pasen en kerst moeten er ook aan geloven als we niet oppassen.
  2 points
 9. Jij wil onze cultuur bevriezen? Zwarte Piet als hulpje van Sinterklaas is zelf ook nog geen 175 jaar oud. Het is een kleine moeite om die figuur iets anders te schminken, je doet er veel mensen een plezier mee. Maar nee, opeens is het een essentieeel cultuurverschijnsel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld eeuwenoude culruurlandschappen die voor de winst van een paar boeren zijn weggemaaid, omgebulldozerd en kaalgeplukt. Kom mij nou niet met drogredenen aan, de weerstand tegen kozp is gewoon: Ik wil het niet! van een paar stampvoetende kleuters. Ik kan daar dan ook geen respect voor opbrengen.
  2 points
 10. Waar ergens heb ik het over één week? Goed lezen Hendrik, ik heb het over een vier-wekelijkse betalingsperiode. Ook niet over een maandelijkse periode, dan ligt het salaris automatisch iets hoger maar heb je vanzelf weer een salarisafrekening minder in het jaar. De meesten kijken alleen maar wat er onder aan de streep staat, en rekenen er naast de OKV gemakshalve ook nog zaken als reiskostenvergoeding etc. maar even bij. En dan nog kan ik je zeggen dat je met E7, rond de 60 overuren, een paar zaterdag -en zondaguren en een OKV van ruim € 1200,- omdat je van zondag t/m zaterdag onderweg bent en een weekend overstaat niet zomaar aan die € 5000,- komt. Je bent er heel veel voor van huis en nagenoeg iedere dag van de week voor bezig, die mogelijkheid heeft niet iedereen. Daarnaast zijn er nu eenmaal mensen die erg graag pochen over hun salaris, dat is altijd al zo geweest. Hebben ze misschien een keer zo'n uitschieter wat best mogelijk kan zijn, vertellen ze vol trots dat ze iedere maand 'dik 5000,- netto' verdienen. Over de rest van de maanden word dan niet gepraat. Als ze dan hun loonstrook nog eens goed analyseren i.p.v. onder aan de streep te kijken blijkt heel dikwijls dat het allemaal veel minder is als wat ze zelf dachten.
  2 points
 11. Ook zonder zondaguren en weekenden overstaan is dit goed mogelijk. Zelfs Heisterkamp betaald dit zijn NL chauffeurs bij normale werkweken. Ach shit, das een klote werkgever. Ja ik weet het. Daarom ben ik ook gewisseld Wel inc OKV uiteraard
  2 points
 12. Hij kwam weer eens voorbij, in de lange versie zelfs Ik vond het leuk om weer eens te zien, anderen zullen het uitgekauwd vinden en dat mag ook. Dan doen we het maar voor de steenslapers
  2 points
 13. 1 point
 14. Nou ja Shompie, geen cowboys? Er kwam mij laatst een collega van je met dik 100 km/h voorbij gevlogen bij Luik met een heuse grote cowboyhoed op zijn dashboard. Was overigens niet diegene die de hele routier in Metz rond liep te gillen dat-ie een keer naar het zuiden mocht... Maar je krabbelt al terug. Van 5000,- netto word het nu al tussen de 4 en de 5000,- per maand overgemaakt waar ik het over een periode per 4 weken had, incl. OKV en de rest. Dan zijn we er toch?
  1 point
 15. Maar jij weet ook dat hier het meeste loondienst chauffeurs zitten. En ik ken ook zeer zeker de andere kant. Maar jij kan hier niet hoog van de toren zitten blazen over bedragen die bruto zijn terwijl een loondienst chauffeur netto bedragen in zijn hoofd heeft. Kan je wel doen maar zet er dan wel bij dat je nog met de bakker en de schenker moet afrekenen.
  1 point
 16. En zo denkt een persoon van kleur (Chris van der Ende) erover.
  1 point
 17. Heb jij wel eens voor zwarte piet gespeeld op de basisschool van je buurkinderen? De lol is er voor de pieten, die stiekem alles weten van de kinderen een stuk minder. Iets wat in de ogen van veel mensen niet zou hoeven want die zien zwarte Piet niet als racistisch. Dat maken de donkere mensen die in Nederland wonen er zelf van. En daar zou wat aan gedaan moeten worden. Ik doe tegen iedereen hier in Nederland normaal, maar ga niet in de slachtofferrol kruipen om mij een racist te laten voelen want dat ben ik niet!!! Doe normaal, leer de talen gewoontes en maak wat van je leven. Ik denk dat een groot deel van Nederland daar zo over denkt.
  1 point
 18. Showfeur geeft aan dat er al chauffeurs zijn die tussen de 4000,- en 5000,- brutto zitten. Daarop kom jij weer met zo'n bewering dat er zelfs zijn die al 5000,- netto hebben. Die bewering van jou weerleg ik met feiten waarbij je even later zelf al toegeeft dat je de OKV niet mee moet rekenen. En of je nou op een koelwagen, een dieplader of een zeilenwagen je uren draait en voor E7 in de rondte rijd, dat uurloon blijft voor iedereen hetzelfde en je bent een goede burger als je met E7 rond de 4500,- / 4750,- in de 4 weken thuiskomt, met alle uren, OKV en toeslagen erbij. Daar ging mijn reactie over, niet over wat een chauffeur de werkgever kost.
  1 point
 19. Die berekening die je nu maakt raakt kant nog wal natuurlijk. Dat omvat veel meer dan eventjes uit de losse hand het bruto-uurloon te vermenigvuldigen. Maar ook met rond de 20-30 zaterdag -en zondaguren bovenop 60 overuren met een E7 salaris én een OKV van rond de € 1100,- in de vier weken kom je niet aan die € 5000,-. Hoe graag je jezelf ook rijk wil rekenen... Verders geef ik er allemaal weinig om hoeveel ik mijn werkgever bruto kost. Wat onderaan die vier-wekelijkse afrekening staat minus reiskosten, OKV, toeslagen etc. is wat er telt. En dat is nooit geen 5000,- netto waar jij het over hebt. Zelfs niet met die toeslagen erbij.
  1 point
 20. Exact wat er gebeurt is tijdens deze stemronde. De term tactisch stemmen was hot dit keer en hebben ook velen gedaan waardoor onder andere een Van Haga geen zetel kreeg. Zeer slechte zaak vind ik . Door het tactisch stemmen zijn er enkelen groot geworden maar zijn er ook diverse geluiden weg,
  1 point
 21. Om even bij het nieuwsbericht te blijven, zo,n topman kijkt natuurlijk wat verder vooruit.(tot 2038 lees ik) En geloof ook best dat er de komende jaren meer uitstroom is door pensionering, dan dat er instroomt in de sector. Alleen die bedragen van 5 tot 7k zeggen mij niet zoveel. Op welke termijn is dat dan, en is dat met of zonder overuren en toeslagen? Goed mogelijk dat je tegen 2038 wel tussen de 5 en 7k bruto per maand verdient, maar dan verdient een schoonmaker waarschijnlijk ook 4k
  1 point
 22. Ik werk niet in Groot Ammers Shompie. Ik mag daar slechts enkel laden. Maar van alle chauffeurs die ik daar tegen gekomen ben , het zij van een grote auto of een kleine auto had er geen enkele zulke populaire verhalen als jij.
  1 point
 23. Maar ik heb je nu wel weer voldoende aandacht gegeven, verdiep je er eens in zou ik zeggen!
  1 point
 24. Jij hebt totaal de verkeerde divisie voor je. Ik werk in Assen net als een ander forumlid. Maar een autist als jij denkt dat de hele groep hetzelfde is. Nou ik zal je uit de droom helpen maar dat is het verre van! Ik weet donders goed welke mensen mijn directeur zoekt en troost je, figuren als jij zal ik nooit aanraden. Ken je dat programma nog? 12 steden 13 ongelukken?
  1 point
 25. Plaats de linkje maar even. Graag. Ik weet ook wat er drie weken geleden gezegd is door onze directeur. en hogere wiskunde is het zeer zeker niet, echter moet je wel voorbereid zijn op allerlei soorten machines en vormen. En ja. die mag je zelf laden en lossen. Soms is er uitleg , maar het komt ook zeker voor dat zo een machine eenzaam en alleen in de middle of nohwere staat en dan moet je het maar even uitzoeken. Maar das voor jouw verre van spannend. Dat snap ik .
  1 point
 26. Mijn werkgever heeft momenteel geen vacatures. Althans niet het onderdeel waar ik voor werk. En er staan toch echt nieuwe auto "s achter de schuur. Zegt genoeg over jouw opdrachtgever cq werkgebied van jouw opdrachtgever.
  1 point
 27. Misschien de lokale MAN dealer?
  1 point
 28. Je moet eerst eens kijken waaruit die gele hesjes voortgekomen zijn: Dat waren voornamelijk mensen uit het platteland die zich nog verder in hun isolement gedwongen zagen doordat Macron de dieseltjes,waarmee hun zich verplaatsen naar supermarkten,scholen ,de dokter, naar de kroeg,kortom waar ze heel hnun sociale leven van afhankelijk zijn, wilde elimineren. Dat zich daar later relschoppers bij aansloten, die van de gelegenheid mooi gebruik maakten, is weer een andere discussie. Vergelijk het maar met kozp en extiction rebellion.( beiden zonder hoofdletter)
  1 point
 29. Dat zal best, ten eerste heb ik al een minimaal 40-urige kantoorbaan en doe ik het chauffeurswerk er voor de lol bij. Dat betekent dat ik alleen avondritten of weekendritten aanneem. Daarnaast heb ik een schurfthekel aan gezeik dus als een opdrachtgever er een rommeltje van maakt ben ik weg. En opstappen in Friesland, Groningen of Drenthe is wel fijn want ik woon in zuidoost Friesland. En als je dan ook nog een lichte voorkeur hebt voor bepaald werk ben je lastig te plaatsen. Maar ik klaag niet, ik hoef er niet van te leven, en kan dus best een beetje selectief zijn.
  1 point
 30. Maar daar gaat het niet om. Blijkbaar beledig je er ook honderden, misschien wel duizenden, mensen mee. Het is voor jou fijn dat je er geen racistische bedoelingen mee hebt, goed zo, maar als het wel als racisme wordt opgevat is dat voor de ontvangers van die karikaturale zwarte Piet wel beledigend. Denk jij nou echt dat het leuk is als je opgroeit en vanaf de lagere school wordt uitgescholden voor zwarte Piet, alleen omdat je een donkere huidskleur hebt? Discriminatie op uiterlijkheden (lelijk, dik, dun, grote neus, geel, zwart, pukkels, noem maar op) is nooit leuk. Maar om dan een van die uiterlijkheden karikaturaal als volksfeest te zien is dan weer een stapje verder. Als ik hier eens een opmerking maak over iemands spelling valt het halve forum over me heen: daar kan hij/zij niets aan doen! Ik zou dan kunnen denken: doe wat beter je best op school, maar ik heb geen flauw idee of dat de oorzaak van het slechte spellen is, of dat er echte dyslexie achter zit. Maar bij discriminatie op huidskleur (of lellijk, dik, dun, etc.) kan de ontvanger van die discriminatie er in geen geval iets aan doen, dus het is een oneerlijke aanval. Ik draag een bril, als je als brildrager constant wordt aangevallen daarop zou ik ook actie ondernemen om dat te doen stoppen. Dat is dan jammer voor degenen die het leuk vinden om een brildrager als knechtje weg te zetten, maar die hebben dan 1 maand in het jaar een beetje pech gehad, ze hoeven niet hun hele leven tegen vooroordelen op te boksen.
  0 points
 31. Ben ik niet met je eens Europeaan want allen doen ze hun stem zegje. Echter is het wel zo dat je geloof moet hebben in hun verhaal. En dan gaat het erom. Trek je je eigen plan of volg je de meute. ik ben altijd al zo geweest dat ik vond dat de leraar me 50 procent onzin vertelde en dat ben vind ik nog steeds. Maar diegenen die de leraar 100 procent geloofden kon ik ook altijd goed mee praten. Echter op de onovertuigde schreeuwers na. Die konden allen maar bleren en pochen/ En die zitten hier ook helaas. Ze kunnen geen wijf houden, Wagen zich aan een wajong mens, maar hebben wel het grootste woord. Totdat je ze tegenkomt. Dan kunnen ze nog geen vijf tellen.
  0 points
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden