[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Asfalt van A7 in Friesland komt omhoog, weg afgesloten


Vledder

Recommended Posts

  • Forumlid

LEEUWARDEN - Asfalt in de snelweg A7 onder het Prinses Margrietkanaal in Friesland is woensdagmorgen door onbekende oorzaak omhooggekomen. Rijkswaterstaat onderzoekt wat er aan de hand is en hoe de schade gerepareerd moet worden en heeft daarom de snelweg tussen Sneek en Joure afgesloten.

Het is volgens een woordvoerster niet bekend hoelang de afsluiting gaat duren.

 

 

Verkeer richting het noorden wordt vanaf knooppunt Joure omgeleid via de A7, de A32 en de N31. Weggebruikers in de andere richting moeten vanaf knooppunt Zurich via dezelfde omleiding de andere kant op rijden. Er is ook een omleidingsroute richting Sneek aangegeven.

Bron: Transport Online

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Water onder de weg id iets anders als grondwater. (Dat zit dieper)

Grondwater is al het water dat zich in de ondergrond, in bodems en gesteenten bevindt. Meestal is dit water afkomstig van neerslag, nadat het op de oppervlakte is beland infiltreert het direct of indirect. Grondwater afkomstig van neerslag wordt meteorisch water genoemd. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
4 uur geleden zei roadtrain:

Toch grondwater als schuldige. 

Ik denk eerder dat de kwaliteit van de grondankers schuldig is en niet het grondwater. Wat ook nog kan meespelen is dat het grondwater vorig jaar extreem laag stond (tenminste hier in de regio) en nu weer redelijk op het oude/normale peil is

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Hoe dan ook, de ellende gaat in ieder geval nog maanden duren.....

 

A7: grondwater drukt wegdek in Prinses Margriettunnel omhoog, herstel duurt maanden 

A7: grondwater drukt wegdek in Prinses Margriettunnel omhoog, herstel duurt maanden [+foto's]
16-12-2022 10:27 | Weer en Verkeer | auteur Redactie | Esther van der Wal
10

LEEUWARDEN - [update vrij 10:27 uur] Begin deze week constateerde Rijkswaterstaat schade aan het wegdek in de Prinses Margriettunnel (1976) in de snelweg A7 bij Sneek. De schade bleek zo ernstig, dat de A7 tussen Sneek en Joure in beide richtingen moest worden afgesloten.

Rijkswaterstaat moet alle aanwezige grondankers van de tunnel controleren. Afhankelijk van de bevindingen, duurt het herstel mogelijk enkele maanden.

De A7 tussen Sneek en Joure blijft daarom in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Met borden en tekstkarren geven we een omleidingsroute aan. Het scheepvaartverkeer over het Prinses Margrietkanaal ondervindt geen hinder.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • Forumlid

Prinses Margriettunnel in A7 half februari gedeeltelijk open voor verkeer
 

De Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure kan medio februari weer gedeeltelijk open voor het wegverkeer. Deze beslissing is genomen nadat deskundigen van Rijkswaterstaat, aannemers onder leiding van VolkerWessels en specialisten van Deltares uitvoerig onderzoek hebben gedaan naar de haalbaarheid hiervan.

Bron: Transport Online

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Ze gaan de bigbags vervangen door betonblokken, zoals linksonder te zien op onderstaande foto.

 

De betreffende vrachtwagen is van een bedrijf met een Roemeense chauffeur erop. Die kon wel slalommen langs de afsluitende hekwerken maar kennelijk niet recht achteruit terug de tunnelbak uit.. :zegtniets:

 

WhatsApp%20Image%202023-01-25%20at%2021.

 

https://lc.nl/friesland/Roemeense-vrachtwagenchauffeur-negeert-afsluiting-Prinses-Margriettunnel-en-rijdt-zich-vast-bij-zandzakken-28202931.html

 

Citaat
Een vrachtwagenchauffeur uit Roemenië heeft zich woensdagochtend vastgereden in de afgesloten Prinses Margriettunnel in de A7. De man negeerde alle hekken en stopborden en kwam uiteindelijk voor de zandzakken stil te staan.
 

Bij bergingsbedrijf Betten uit Sneek keken ze raar op toen ze een melding kregen van een vastgereden vrachtwagen bij hectometerpaal Li 127,0 op de A7. ,,Ik dacht: dat kan helemaal niet. Dat is bij de tunnel”, aldus Paul Betten.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
16 uur geleden zei Durashift:

^^ Ik snap alleen niet waarom hij zelf niet achteruit gereden is. Op 't schildpadje terug naar boven, zit best wel ruimte aan beide kanten om een beetje stuuruitslag te hebben, toch?

Achteruit rijden op de snelweg is ook zo'n dingetje wat men niet graag ziet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden